Kattens bord

av (forfatter) og Ingrid Haug (oversetter).

Aschehoug 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (12 terningkast.)

25 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Tidlig på femtitallet, i Colombo, Sri Lanka, går en 11 år gammel gutt om bord i et skip med kurs for England. Under måltidene får han fast plass ved "Kattens bord" - så langt unna kapteinens bord som mulig - sammen med en lurvete gjeng voksne og to andre gutter. Mens skipet krysser Det indiske hav, går gjennom Suezkanalen og inn i Middelhavet opplever guttene det ene eventyret mer spennende enn det andre. Som voksen ser hovedpersonen tilbake og forteller sin historie om de magiske, ofte forbudte, tingene barndommen bringer med seg. Den storslagne sjøreisen ble starten på en ferd som har mange likhetspunkter med forfatterens eget liv.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788203216978

EAN 9788203216978

Språk Bokmål

Sider 254

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 6 2 1 1 0

Bokomtaler

Løp og les! Ondaatje, kanskje best kjent som forfatteren av boka "Den engelske pasienten", har skrevet en vidunderlig bok! Boka handler om en elleve år gammel gutt som drar alene fra datidens Ceylon, nå Sri Lanka, på en passasjerbåt til England. Ombord i båten befinner det seg også to andre gutter, og sammen utforsker disse tre guttene dette lille miniatyrsamfunnet i løpet av de tre ukene som overfarten varer. Et levende og fargerikt miljø; hvor blant annet en miniatyrhage og kennel m hundepasser(!) også har fått plass på båtens mange dekk. Her er mange snurrige personligheter, og karakterer. En fornøyelig, men samtidig poetisk og lyrisk roman som berører oss, og gir en tids- og miljøskildring fra en forgangen verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En morsom bok om en 11-åring og to venner som reiser fra Sri Lanka til England med båt på femtitallet. Ingenting skal være uutforsket for dette 3-kløveret enten det gjelder båten eller menneskene ombord. Av og til blir det livsfarlig, som da to av dem lar seg binde fast på dekk av den tredje (astmatikeren) under en voldsom storm. Bokens "jeg" heter Michael og han ser tilbake på denne reisen og vilken betydning den har hatt for hans voksne liv og valgene som ble tatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

en nydelig bok om tre gutters båtreise fra Colombo til London. fantastisk historie med fantastiske mennesker som de møter under reisen. lån den eller kjøp den å begynne. du vil ikke angre. en liten perle av en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det finnes en historie som alltid ligger foran en. Så vidt formet. Gradvis knytter man seg til den og gir den næring. Man oppdager ryggskjoldet som vil omslutte ens karakter og sette den på prøve. På denne måten finner man den veien man kommer til å ta i livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Av en annen verden - roman" av Eugene Schoulgin
 • "Morgenfeber" av Péter Gárdos
 • "Don't turn out the lights" av Bernard Minier
 • "Mairegn - roman" av Bjørn Bottolvs
 • "Guder uten mennesker" av Hari Kunzru
 • "Dypt vann" av Patricia Highsmith
 • "Når du minst venter det - fragmentroman" av Tor Åge Bringsværd
 • "Her er jeg - roman" av Jonathan Safran Foer
 • "Historier fra et landsbyliv" av Amos Oz
 • "Mellom dem" av Richard Ford
 • "Rampelys" av Marieke van der Pol
 • "Melk og honning" av Vladimir Lortsjenkov
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver