Landsbyen

roman

av (forfatter) og Eivind Lilleskjæret (oversetter).

Gyldendal 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.82 (11 terningkast.)

32 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Juli Zeh er Tysklands svar på Jonathan Franzen. "Landsbyen" lå i flere måneder på de tyske bestselgerlistene og regnes som høydepunktet i hennes forfatterkarriere.

Kaster man et flyktig blikk på den lille landsbyen Unterleuten, blir man henført av de alderdommelige navnene på stedene omkring, av de skrullete bygdeoriginalene som har slått rot der etter Berlinmurens fall, av den uberørte naturen og de sjeldne fugleartene. Unterleuten har sine egne lover: Hvis du kommer inn på en fest med femti gjester, håndhilser du på alle. Hvis noen fornærmer deg, er det godt ment. Og man løser ikke problemer ved politiets hjelp. Men under overflaten ulmer det, og når det planlegges for en vindmøllepark i området, blusser gamle feider opp igjen. Snart er alt ute av kontroll.
Landsbyen er en kostelig og samfunnskritisk roman om landsbyfeider, fortalt med thrillerens tempo og humoristisk brodd, fra Tysklands svar på Jonathan Franzen.


Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788205498051

EAN 9788205498051

Omtalt sted Tyskland

Språk Bokmål

Sider 543

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 7 3 0 0 0

Bokomtaler

Unterleuten er en yndig og rolig landsby - tilsynelatende. Berlin er kun 1 time unna, men idyllen tilsier at man er på en annen planet. Naturen er uberørt, og en rekke sjeldne fuglearter hekker der. Men under overflaten ulmer det av uvennskap, gammelt nag, nabotvister og andre konflikter. Det hele eskalerer da innbyggerne blir informert om at det skal bygges en vindmøllepark på stedet.

De ulike innbyggerne i landsbyen kommer til orde i kapitlene, men er alle like troverdige? Meler alle sin egen kake, eller vil de fellesskapets beste?

Godt språk. Interessant historie med en rekke originale personligheter. Man aner grusomhet in spe. Tempoet er langsomt og avventende, men du verden så finurlig det hele er lagt opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Et slag for tysk litteratur!

I forbindelse med felleslesing av Cees Nootebooms Allesjele (Kjells lesesirkel januar/februar 2021) kom det frem et ønske om mer kunnskap om tysk litteratur. Tyskland var før andre verdenskrig et kulturelt kjerneområde i Europa. Det var dit kunstnere, forfattere, malere, musikere (også norske) reiste for å studere. Det er et tankekors tysk etterkrigslitteratur og kunst er så lite kjent i dag.

Bokelsker «Vannflaske» etterlyste tips om tyske bøken, og responsen lot ikke vente på seg. Her er en oversikt over de anbefalte. Mangler noen?


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Her er vi" av Graham Swift
 • "Ruinenes form" av Juan Gabriel Vásquez
 • "Raphael Ignatius Phoenix' siste vitnesbyrd" av Paul Sussman
 • "Når sola vender tilbake, vil vi vite" av Leif Enger
 • "Delprøve i språklige ferdigheter" av Alejandro Zambra
 • "Arkimedes og snøballen" av Hans Sande
 • "En varig fest" av Ernest Hemingway
 • "Alt vi holdt hemmelig" av Lara Prescott
 • "Tyll - roman" av Daniel Kehlmann
 • "Pustens lov" av Øystein Stene
 • "Intuisjonisten" av Colson Whitehead
 • "Sauebonden Heida" av Steinunn Sigurdardottir
Alle bokanbefalinger for dette verket