Tyll

roman

av (forfatter) og Sverre Dahl (oversetter).

Gyldendal 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.17 (6 terningkast.)

19 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Ny bok fra forfatteren bak bestselgeren «Oppmålingen av verden». Omreiseren, entertaineren og provokatøren Tyll Ulenspiegel er født tidlig på 1600-tallet, en tid hvor overtro, magi og mørke krefter er kirkens fremste fiende. Tylls far er møller, men også magiker og vitenskapsmann, og ganske snart vekker han harme hos det lokale presteskapet. Tyll tvinges ut i verden for å overleve, og med seg på reisen tar han med seg bakerens datter, Nele. Sammen reiser de gjennom et land ødelagt av trettiårskrigen, mens de trollbinder og underholder massene med et show som ingen har sett maken til. Daniel Kehlmann er forfatteren bak den bestselgende romanen Oppmålingen av verden, en bok som har solgt nærmere 3 millioner eksemplarer i mer enn 40 land verden over. I fortellingen om Tyll og dem han møter på sin vei, blander Kehlmann folketro, skrøner og historiske skikkelser på finurlig vis. Romanen utgjør en underholdende og ikke minst burlesk rekonstruksjon av trettiårskrigen.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788205513600

EAN 9788205513600

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1600-tallet

Omtalt sted Tyskland

Språk Bokmål

Sider 381

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bastianprisen. Voksen 2019

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 1 1 1 0

Bokomtaler

Tyll Ulenspiegel var møllerens eneste sønn. Mølleren var ulik resten av landsbyboerne. Han søkte kunnskap, og leget syke. Noen kalte ham magiker. På 1600-tallet var det ikke ufarlig å utøve såkalt trolldom, og presteskapet så seg til slutt lei på møllerens virke. Dette førte til at Tyll måtte ut i verden, noe han forsåvidt hadde drømt om lenge. Med seg på ferden fikk han bakerens datter, Nele. Sammen reiste de gjennom land som var ødelagt etter Tredvdeårskrigen. Tyll ble kjent som gjøgler, skuespiller og provokatør, og sammen med Nele, laget han et unikt show. Folk møtte opp, og ble både underholdt og provosert i samme slengen.

Historien er en slags rekonstruksjon av Tredveårskrigen. Interessant og underholdende i starten, men så gikk det bare nedover. Skjønte lite, dessverre.

Boken er langlistet til årets Bookerpris.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Prinsessen får gave fra bokbransjen H. K. H. prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18. år 21.01.22 «Bokbransjen har gått sammen om å gi prinsessen en dannelsesgave. Og hva er vel mer dannende enn en bokpakke? I et videointervju i regi av NRK svarer prinsessen på spørsmål fra andre ungdommer. En av ungdommene spør hva prinsessens nyttårsforsetter er. Prinsessen svarer: Å lese mer bok og være mer aktiv. Bokpakken består av et utvalg av de siste års vinnere av Brageprisen, Kritikerprisen, Bokhandlerprisen, Bokhandelens sakprosapris, Vesaasprisen, Rosettaprisen, Bastianprisen, Uprisen, Årets tegneserie og Arbeiderlitteraturprisen» (bok365.no, 21.01.22)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Quichotte" av Salman Rushdie
 • "De fire bøkene" av Lianke Yan
 • "Lanny" av Max Porter
 • "Tjenestepiken til Omicunlé - roman" av Rita Indiana
 • "Tiltale frafalles" av Claudio Magris
 • "Stien med edderkoppredene - roman" av Italo Calvino
 • "Intuisjonisten" av Colson Whitehead
 • "Her er vi" av Graham Swift
 • "Delprøve i språklige ferdigheter" av Alejandro Zambra
 • "Den siste vostjakeren" av Diego Marani
 • "Navnenes hus" av Colm Tóibín
 • "Sendebudet - roman" av Yōko Tawada
Alle bokanbefalinger for dette verket