Kunsten å være den man er

av (forfatter) og Kurt Hanssen (oversetter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (244 terningkast.)

478 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Det har gått ti år siden Julia besøkte farens hjemland, Burma. Til tross for at hun er en vellykket advokat på Manhattan, føler hun seg utslitt og ulykkelig.

Til slutt bestemmer hun seg for å reise tilbake til Burma og besøke broren U Ba. Parallelt med at Julia forsøker å finne tilbake til seg selv, får vi fortalt den usedvanlige historien til den burmesiske enken Nu Nu. Hennes verden blir snudd på hodet når det blir krig i landet og de to sønnene blir kommandert ut som soldater. Hun blir nødt til å foreta et umulig valg, en beslutning som kommer til å prege henne resten av livet.

«Det handler om kjærlighet og tap, og om å forstå hva som virkelig betyr noe. Dette er en oppsiktsvekkende god roman som kan forandre livet. Jeg vet at den har forandret mitt. Å si at jeg elsker den, er en underdrivelse.» Caroline Leavitt, forfatter

«En interessant og gripende roman.» Booklist

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202431556

EAN 9788202431556

Serie Burma-trilogien (2)

Språk Bokmål

Sider 315

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

51 120 56 15 1 1

Bokomtaler

Dette er noe så sjeldent som en oppfølger som er bedre enn den første boka!
En sterk, følsom og aldeles nydelig bok.
Sitter som i vakuum etter å ha fullført den...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Del 1 en er ganske kjedelig, men del 2 og 3 er utrolig fantastiske, som lager fargerike og livlige bilder i mitt sinn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg liker å lese bøker fra land som jeg har lite kunnskap om. Denne boken der det meste av handlingen foregår i Burma eller Myanmar, inngår i denne gruppen.

Handlingen virker realistisk selv om det som driver fortellingen fremover ligger innenfor det parapsykologiske feltet. Boken er vel det mange kaller en dramatisk kjærlighetshistorie, og mange ganger, mens jeg leste, tenkte jeg at det er vel ganske sjelden at en mann skriver så dyptgripende om kjærlighet.

Jeg gir den terningkast fem og skal også lese den første boken til Jan-Philipp Sendker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvordan skal jeg klare å starte på en ny bok etter å ha lest denne? Den er helt perfekt, akkurat slik jeg helst vil at en bok skal være, at den gjør noe med meg, setter i gang både følelser og tanker på et dypere nivå. Jeg ble ferdig med den første boken "Kunsten å høre hjerteslag" i går og leste altså denne fortsettelsen i dag, og i løpet av de to siste kapitlene kjente jeg at jeg ikke ville at boken skulle ta slutt. Jeg ville ikke forlate Burma, og de fantastiske menneskene jeg ble kjent med. Ville bare lese mer av de vakre skildringene som får meg til å føle at jeg er der sammen med dem. Lese mer om de filosofiske betraktningene, livsvisdommen som gir gjenklang i hjertet. I de første kapitlene av boken, foregikk handlingen i USA, og jeg ble litt skuffet for jeg savnet Burma og folkene der. Heldigvis fortsatte fortellingen fra Burma etter hvert, og del tre var bare helt fantastisk og overgikk faktisk den første boken. Nå har jeg bare lyst til å åpne den og lese den igjen, vil ikke gi slipp på den, eller rettere sagt følelsene og stemningen den gir meg. Dette er en bok jeg kommer til å tenke på i lang tid framover og som jeg vil huske for alltid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kastet meg over denne rett etter å ha lest "Kunsten å høre hjerteslag". I ettertid skulle jeg ønske jeg hadde ventet litt. Jeg hadde store forventninger og var høyt oppe på leseskyen etter å ha funnet den første boken. "Kunsten å være den man er" er også en god bok med en fengende historie og et veldig billedlig og rikt språk, men den når ikke helt opp, og historiene er så likt bygd opp at det er naturlig og nesten umulig å la være å sammenligne dem. Det forhindrer meg ikke i å håpe at det snart kommer flere bøker på norsk av denne forfatteren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er våre egne feil vi har vanskeligst for å tilgi hos andre

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Man må trosse forgjengeligheten. Ikke alltid vandre foran seg selv i tankene, men heller ikke somle i fortiden. Slik er kunsten å ankomme. Å være på ett, bare ett sted om gangen. Å absorbere det med alle sanser Det vakre, det stygge, det spesielle. Å la seg selv bli overveldet uten frykt. Kunsten å være der man er.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Ikke alle sannheter kan forklares, og ikke alt som kan forklares er sant

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Hvor tynt er skillet mellom oss og galskapen.? Ingen vet hva det er laget av. Ingen vet hvor mye press det tåler. Før det gir etter.
Vi lever alle på kanten.
Det er bare ett skritt . Et lite skritt. Noen av oss merker det, andre gjør det ikke,

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Vi ønsker å bli elsket slik vi selv elsker

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har begynt å legge merke til alle bøker med ordene "kunsten å ..." i tittelen og har oppdaget at det er forbløffende mange av dem, så derfor samler jeg dem i ei lita lista! Bare på gøy. Mp også innrømme at jeg har til gode å lese de fleste av disse


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vært dårlig med lesing de siste årene.. Så har satt meg mål på 52 bøker i år. Om noen har bokanbefalinger så er det bare å legge igjen en kommentar :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er de bøkene jeg har lest i 2017. Boktitler blir lagt inn etterhvert som de er lest.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om kjærlighet, gjerne fra utlandet. Spesielt flott til å lese på sommeren


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liste over bøker som omhandler Myanmar/Burma. Både skjønnlitteratur og sakprosa.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kunsten å følge hjertet" av Jan-Philipp Sendker
 • "Hviskende skygger" av Jan-Philipp Sendker
 • "Ensomhetens språk" av Jan-Philipp Sendker
 • "Et hav av minner" av Alyson Richman
 • "Nå og tilbake" av Santa Montefiore
 • "Den franske fotografen" av Natasha Lester
 • "Den siste kamelia" av Sarah Jio
 • "Der valmuene vokser" av Kristin Harmel
 • "Vingårdens hemmelighet" av Kristin Harmel
 • "Timer av fløyel" av Alyson Richman
 • "Veien over klippene - roman" av Gøril Emilie Hellen
 • "Livet som var ment for deg" av Kristin Harmel
Alle bokanbefalinger for dette verket