Livet som var ment for deg

av (forfatter) og Benedicta Windt-Val (oversetter).

Cappelen Damm 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.63 (63 terningkast.)

150 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788202502492

EAN 9788202502492

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 381

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 32 19 4 1 0

Bokomtaler

Søt bok om tap, sorg og det å komme videre. Masse klok livsvisdom, pakket inn i en lettlest bok med ingredienser som vennskap, kjærlighet, musikkterapi, om å følge hjertet eller hodet, og om å ta gode valg i livet. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var litt usikker på hva jeg syns underveis. Men etter å ha lest ferdig boka, så syns jeg det var en fin og rørende historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En lettlest bok med en fin historie, som var spennende nok til at jeg ikke la fra meg boka før jeg var ferdig med den. Den handler om kjærlighet, sorg og det å klare å fortsette å leve livet etter at man har mistet noen. Det jeg ikke liker så godt med boka er at den er tidvis veldig "amerikansk i språket", naturlig nok siden forfatteren er amerikansk, men jeg synes likevel at oversetteren kunne brukt setninger eller spesielt dialog som er mer naturlig på norsk. Enkelte av karakterene oppleves som lite troverdige og uten dybde, som at de "slemme" bare er slemme, ikke attraktive osv. Allerede tidlig i boka skjønte jeg hva som kom til å skje...men alt i alt en fin bok innenfor sin sjanger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg tror fullt og fast at musikk er en stor gave i livet, og at den har en evne til å skape kontakt mellom mennesker på en måte ord aldri kan oppnå.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette er noe av det jeg liker best ved musikk - at de samme ordene, de samme tonene, kan bety helt forskjellige ting for forskjellige mennesker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

..men til slutt går det opp for meg at jeg ikke kan høre hjertet mitt fordi det er innhyllet i tusen lag av selvforsvar. Jeg har vært så opptatt med å gjøre alt det jeg burde gjøre, med å komme meg tilbake til "den rette veien" (...), at jeg har glemt hvordan jeg skal lese det indre kompasset mitt."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ei liste bestående av bøker jeg har lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres spennende/interessant ut.
Fjerner bøker etterhvert som de blir lest.
Men lista blir bare lenger og lenger. Hm, merkelig.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "For alltid i ditt hjerte" av Viola Shipman
 • "Den jeg var" av Eliza Graham
 • "En mors hemmelighet" av Renita D'Silva
 • "Hemmeligheten" av Kathryn Hughes
 • "Brudekisten" av Viola Shipman
 • "Den perfekte datteren" av Amanda Prowse
 • "Nøkkelen" av Kathryn Hughes
 • "Den forbudte historien" av Annette Dutton
 • "De tapte barna" av Rosanna Ley
 • "Et hav av minner" av Alyson Richman
 • "Hjem til øya" av Rosanna Ley
Alle bokanbefalinger for dette verket