Kildens utspring

av (forfatter) og Johan Hambro (gjendikter).

Lille måne 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.21 (66 terningkast.)

240 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Roman om den kompromissløse arkitekten Howard Roark. Hans urokkelige integretet, hans voldsomme kjærlighetsaffærer med den vakre og bitre Dominique og deres kamp mot samfunnets standarder og konversjoner er vevd sammen i en historie om indivitets rett til å leve for sin egen skyld og på sine egne betingelser. Romanen er filmatisert.

Omtale fra forlaget

Ayn Rand regnes ikke bare som en viktig filosofi moderne tid, men også som en stor romanforfatterinne. Hennes romaner bygger på klare ideer som setter frihet og individualisme høyt - høyere enn noe annet. Kildens utspring ble hennes store gjennombrudd i 1943, og med det begynte en lang og innholdsrik karriere som har inspirert millioner av mennesker. Howard Roark er den nyskapende arkitekten som ikke bøyer av for press. Vi møter ham i det han utvises fra Universitetet; Howard Roark har fra første stund gått sin egen vei og fulgt sin indre bevissthet og overbevisning. Det kan bety mye motgang, men Roark vet at motgang gjør sterk - til syvende og sist vil han alltid måtte svare for sine handlinger ovenfor seg selv. Roark ser seg selv i speilet og vet at han lever og leder sitt liv i takt med det han står for og tror på. Kildens utspring er en av årsakene til at Ayn Rand stadig får nye beundrere og lesere. Bøkene hennes har totalt solgt over 30 millioner eksemplarer, og de kommer stadig i nye utgaver verden over. "Ayn Rand stikker nakken ut og forsvarer individets frihet. Kildens utspring er noe så sjeldent som en bok som forsvarer både kunstneren og kapitalisten. Rand ser begges samfunnsbidrag som ukrenkelige åndsverk." CHRISTIAN VENNERØD "Ayn Rand utfordrer etablerte standarder, og har en urokkelig tro på enkeltindividets evne til å utrette store ting. Hun er en fantastisk romanforfatterinne." CECILIE DITLEV-SIMONSEN "Ayn Rands bøker demonstrerer på en innsiktsfull og levende måte enkeltmenneskets ansvar for, og glede over, å ta tak i og styre sine egne liv. Kildens utspring er en øyeåpner som absolutt kan anbefales." CHRISTIAN RINGNES

Bokdetaljer

Forlag Lille måne

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788292605127

EAN 9788292605127

Språk Bokmål

Sider 687

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

32 25 4 2 2 1

Bokomtaler

Jeg synes dette er en meget fascinerende bok.Et mesterverk. En hyllest til enkeltindividet og hva det kan klare på egenhånd. Og ikke minst til kunstneren! Roarks forsvarstale mot slutten av boken er "enorm!" Jeg har lest den mange ganger.
Det tar tid å lese boken. Deler av boken er en tålmodighetsprøve, Men det er verdt å bruke tid på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det heter et sted at menn utvikler sin hjerne når de har spilt fallitt på alle andre områder.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Se på våre såkalte kulturelle institusjoner. En foredragsholder som lirer av seg et oppkok av ingenting, som ikke betyr noe for ham og alle de som hører på ham uten noe glimt av interesse, men sitter der for å kunne fortelle sine venner at de har hørt et foredrag av en mann med et berømt navn. De er alle sammen snyltere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

– Man sier at det verste en kan gjøre mot noe menneske, er å ødelegge dets selvrespekt. Men det er ikke sant. Selvrespekt er noe som ikke kan ødelegges. Det verste man kan gjøre, er å ta fra et menneske det han utgir for selvrespekt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For tusener av år siden levde det mennesket som først oppdaget ilden. Han ble sannsynligvis brent på det bålet han hadde lært sine brødre å tenne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

she knew that even pain can be confessed, but to confess happiness is to stand naked,

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

The Perks of Being a Wallflower er en deilig, kort bok om en ung, sjenert og naiv Charlie. I denne lista finner du alle bøkene Charlie leser i The Perks of Being a Wallflower. Alle bøkene han leser betegner han som favoritter.


Godt sagt! (18) Varsle Svar

Eirik la ut lista over redaktørenes valg - her er tilsvarende liste over lesernes preferanser. Noe er likt, men ulikhetene er spektakulære. Rimeligvis er det engelskspråklige lesere som har gitt sine stemmer her - noen av de mest populære forfatterne har jeg aldri hørt om! Jeg har lest 37 av disse og har ingen ambisjoner om å lese hele lista!


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Jeg var en stor fan av tv-serien Gilmore girls. Derfor bestemte jeg meg for at jeg ville lage en liste over hvilke bøker de nevner i serien. Det er en lang liste, som jeg fant på en nettside som ikke finnes lengre.
Jeg har ikke tatt med bøkene bak de filmene som også nevnes.
Si gjerne ifra, hvis du vet om bøker jeg ikke har i lista.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg ønsker meg alltid bøker, men har få venner som elsker bøker så det blir ikke så mange bokgaver som jeg hadde ønsket meg, derfor husker jeg godt de bøkene jeg får i gave. Fra hvem og til hvilken anledning :-)

Ringen er sluttet av Raymond Khoury.

Den onde viljen av Karin Fossum.

De åtte av Katherine Neville.

Kildens Utspring av Ayn Rand.

Samlede dikt av Andre Bjerke.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

(Nesten) alle bøkene som Rory Gilmore i serien "Gilmore Girls" leste eller nevnte gjennom hele serien!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Høysang" av Ayn Rand
 • "De som beveger verden" av Ayn Rand
 • "Atlas Shrugged" av Ayn Rand
 • "Den gylne notatbok. Bd. 1" av Doris Lessing
 • "Walden - livet i skogene" av Henry D. Thoreau
 • "Et forbløffende, talentfullt, dypt rystende verk" av Dave Eggers
 • "Slik talte Zarathustra - en bok for alle og ingen" av Friedrich Nietzsche
 • "Forfengelighetens fyrverkeri" av Tom Wolfe
 • "Perlen" av John Steinbeck
 • "Egypteren Sinuhe" av Mika Waltari
 • "Catch-22" av Joseph Heller
 • "Buddenbrooks - en families forfall" av Thomas Mann
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver