Egypteren Sinuhe

av (forfatter) og Peter Bendow (gjendikter).

Den norske bokklubben 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.26 (68 terningkast.)

234 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Farao Akhnatons korte regjeringstid var en tid full av ulykker og store begivenheter, motsetninger, blomstring og undergang. Akhnaton styrtet den gamle gud Amon og ville innføre kjærlighetens evangelium. Boken skildrer livet til Akhnatons livlege Sinuhe. Som gammel mann i landflyktighet forteller han selv om sine eventyrlige reiser i de gamle kulturlandene i Mellom-Asia.

Bokdetaljer

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788252550955

EAN 9788252550955

Genre Historisk litteratur

Omtalt sted Egypt

Språk Bokmål

Sider 636

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

31 27 8 1 1 0

Bokomtaler

Historisk god, men litt tung

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er sjeldan eg har blitt så oppslukt av ein roman som eg blei av Egypteren Sinuhe. Eg har personleg aldri klart å finna eit betre kriterium for kva eg synest er god litteratur enn at det er litteratur som fenger meg medan eg les, og som blir lenge i tankane mine etterpå. Så sjølv om eg har nok å innvenda mot denne boka, går ho likevel rett opp på favorittlista mi. Les resten av omtalen på Bjørkhaug bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er en fantastisk bok som anbefales alle som elsker historiske bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Denne ferd var meg til stor nytte, for jeg lærte meg til å se at om de rike og fornemme i alle land og i de store byene er like i bunn og grunn og tenker på samme måten, så er også de fattige like i alle land og tenker likedan, skjønt skikkene deres er ulike og gudene deres bærer forskjellig navn. Jeg lærte å skjønne at de fattige er mer barmhjertige enn de rike, for de trodde at vi også var fattige og ga oss som gave grøt og tørket fisk, bare på grunn av sitt gode hjerte, uten å vente noen gave tilbake fra oss. Men de rike jaget de fattige bort fra sin dør med stokker og foraktet dem. Jeg lærte å skjønne at de fattige også kjenner glede og sorg, lengsel og død, og at den fattiges barn fødes til verden på samme måte som de rikes.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men mitt hjerte sa: Jeg taler ikke om dine mord, og anklager deg ikke for dem, skjønt jeg natt og dag dunker inn i din bevissthet: skyldig, skyldig. Tusener og atter tusener er døde for din skyld, Sinuhe. De er døde av sult og pest, for våpen og av sår. De er døde under kampvognenes hjul, og de har vansmektet på ørkenens hærveier. For din skyld er barnet død i sin mors skjød, for din skyld har stokker slått ned på krøkete rygger, for din skyld tramper uretten på rettferdigheten, for din skyld seirer griskhet over godhet, for din skyld hersker røvere over verden. I sannhet, utallige er døde for din skyld, Sinuhe. Deres hud er av vekslende farge, og deres tunger taler ord av forskjellige slag, men de er allikevel uskyldige, Sinuhe, fordi de ikke hadde din kunnskap, og alle som er døde og som fremdeles dør, er dine brødre og dør for din skyld, og du er den ene skyldige. Derfor hører du deres gråt i dine drømmer, Sinuhe, og derfor er det deres gråt som gjør at maten mister sin smak i din munn, Sinuhe, og derfor legger deres gråt all din glede øde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vil nå fortelle om krigen i Syria, men jeg har ikke mye å berette om den, for jeg forstår meg ikke på krigerske saker, og alt dette er likedan i mine øyne, og alle brennende byer og plyndrede hus er likedan i mine øyne, og jamrende kvinner og lemlestede lik er i mine øyne de samme hvor jeg møter dem

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi talte sammen om stjerner og fårelever, og vi ble slett ikke trette av det vi talte om, for om stjerner og fårelever kan menneskene snakke om hele sitt liv uten å uttømme dette store emne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det har slått meg at det er veldig synd at finsk litteratur er så ukjent i Norge, derfor har jeg laget denne listen, hvor jeg har tatt med finske klassikere og bestselgere som enten er oversatt til norsk, svensk eller engelsk. Mange av bøkene har jeg dessverre bare fått lest deler av, eller jeg har såvidt begynt på dem. Skal komme med mer utfyllende kommentarer så snart jeg har lest ferdig de bøkene jeg har begynt på:) Og kom gjerne med forslag hvis det er bøker dere mener burde være på denne listen^^


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Bøker som nylig er blitt sterkt anbefalt meg av venner - jeg anbefaler dem herved videre!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her er bøker som kanskje ikke gir den store besvimelsesfaktoren over ordvalg, men som gir deg en stor leseopplevelse i form av handling. (Noen få er også språklige gotteposer.) Ofte foregår handlingen over et langt tidsrom og over mange sider.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Man låner eller kjøper bøker som blir liggende i hyllen, fordi man ikke finner tid. Men i bakhodet har man at man vil lese dem ferdig i ferien. Enkelte av bøkene har man kanskje også begynt på, men så blir man avbrutt.

Noe som går igjen i listen min er at det er slike omfattende verk som man trenger tid til å tenke igjennom, eller det er omfattende oppslagsverk.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historisk, krim og spenning - kanskje mest for menn?


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Faraos sønn" av Pauline Gedge
 • "Solens datter" av Pauline Gedge
 • "Sukkerhuset - Kairo-trilogien" av Naguib Mahfouz
 • "Undergang" av C.J. Sansom
 • "Begjærets palass - Kairo-trilogien" av Naguib Mahfouz
 • "Klosterkrønike" av José Saramago
 • "Mellom to slott - Kairo-trilogien" av Naguib Mahfouz
 • "Monark" av C.J. Sansom
 • "Et skilt ved korsveien" av Iain Pears
 • "Åpenbaring" av C.J. Sansom
 • "Mørk ild" av C.J. Sansom
 • "Historien" av Elsa Morante
Alle bokanbefalinger for dette verket