Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Vi følger far og sønn på deres reise gjennom Europa der de er på leting etter moren. Forfatteren binder sammen fantasi og virkelighet, eventyr og slektshistorie, skildrer forholdet mellom far og sønn, og deres kamp for identitet og tilhørighet.
Omtale fra forlaget
Vi følger far og sønn på deres reise gjennom Europa der de er på leting etter moren. Forfatteren binder sammen fantasi og virkelighet, eventyr og slektshistorie, skildrer forholdet mellom far og sønn, og deres kamp for identitet og tilhørighet.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 1990
Format Innbundet
ISBN13 9788203163302
EAN 9788203163302
Genre Fantastisk litteratur
Språk Bokmål
Sider 387
Utgave 1
Tildelt litteraturpris Litteraturprisen 1990 Kritikerprisen. Barn og ungdom 1990
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Fantastisk bok. Anbefales
Denne boka er ingenting snauere enn komplett! Fornøyelig gjensyn i voksen alder, ca 27 år siden sist, og ikke så pussig syns jeg det samme: Favoritt! Kabalkalenderen er fortsatt genial, turen er fremdeles spennende og bolleboka uslåelig.
Bare fantastisk! En spennende og fantasifull historie til ettertanke. Verdt å lese for både store og små!
Fantasi og verkelegheit blandas til ei fantastisk historie, for store og små. Gled deg over Gaarder sin fantastifulle og leikne bok, som tek deg med til stader du aldri har vore på, og lar deg smake på brus som nesten kan virke magisk.
[...] For når man først forstår at det er noe man ikke forstår, da er man i grunnen på god vei til å forstå både det ene og det andre.
Hvis hjernen vår var så enkel at vi kunne forstå den, ville vi vært så dumme at vi ikke forstod den likevel.
Jeg vil så gjerne tenke en tanke som var så vanskelig at jeg ikke klarte å tenke den, men jeg får det ikke til!
Livet er et svært lotteri der bare vinnerloddene er synlige.
Forskjellen på Sokrates og alle de andre var at de andre var godt fornøyd med det lille de visste selv om de ikke visste mer enn Sokrates. Og folk som er fornøyd med det de vet, kan aldri bli filosofer.
Jeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.
Bøker jeg har satt stor pris på av ulike grunner: ble sugd inn i historier, drømte meg bort, reiste langt, kjente verden på kroppen, ble opplyst, gråt, lo, ble skremt, ble rørt, ble et litt bedre menneske og angrer ikke på en eneste side.
Liker å lage lister og spesielt fra A til Å. Noen bokstaver er enkle å velge, andre så alt for mange gode alternativer, men ingen forfattere fikk være med to ganger. Ser jeg mangler noen bokstaver på slutten (Øya kommer ikke med av den grunn), men det betyr bare at jeg har noe å jobbe med...
Her er en liste over alle bøkene som jeg har lest av min favorittforfatter, Jostein Gaarder. Liker du også filosofiske tankemønstre, er de absolutt til å anbefale. :-)
Jeg har lest en god del ungdomsbøker gjennom tiden, og tenkte jeg skulle samle noen av dem som falt godt i smak i en liste. Noen er nye, mens andre er gamle og samtlige er kjekke å lese!
Kommer sannsynligvis til å legge til bøker etterhvert (kommer ikke på alle som er bra på en gang), og kanskje skrive litt om hver enkelt bok:)
Det er så populært for tida og sette opp lister over de 15 bøkene man har lest som har gjort mest inntrykk.
En formidabel oppgave å velge, men jeg har fundert gjennom noen søvnløse timer, og valgt ut 15 bøker som har endret kursen på livet mitt i ei anna retning, eller åpenbart en sannhet for meg på noe vis.