I debutromanen «En slette av valmuer» blir vi presentert for to persiske kvinner, Jasi og Henna, parallelle historier som utspiller seg med mange års mellomrom.
Jasi, en ung nomadekvinne som mot sin vilje blir giftet bort til Kamrankhan, den mektige herren i De førti søyler i Shiraz, men som finner sin egen vei ut i livet og inn i døden. Henna, en nåtidig flyktningekvinne som rekapitulerer sitt liv alene på et strandhotell i et nordisk land. Hun har flyktet med sine barn fra ayatollahenes Iran og mannen sin, David, den eneste gjenværende arving til De førti søyler. Livet har vært stridbart, og Henna søker tilflukt også i sitt sinns irrganger, der hennes skjebnesøster Jasi dukker opp både som trøst og fristelse.
To sterke kvinner som leseren ikke vil glemme.
En fascinerende og intens roman, preget av fortellertradisjonen i forfatterens hjemland.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2021
Omtalt sted Iran
Å lese begge bøkene dine, også "Jeg er fra Iran" ,kort tid imellom, opplevdes som å få en gave jeg ble veldig glad for /takknemlig for. Underveis tenkte jeg: Den som har skrevet disse bøkene er et godt, generøst og reflektert menneske - og litt "rampete".
Takk for din generøsitet. Hilsen Margaret.
For en fisk født i en glassbolle er sjøen et ukjent begrep.