En lykkens datter

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Den norske bokklubben 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (138 terningkast.)

825 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen handler om den foreldreløse Eliza Sommers og adoptivfamilien hennes. Historia tar utgangspunkt i Valparaíso, Chile i midten av forrige århundre. Eliza vokser opp hos en engelsk handelsfamilie og må lære seg å oppføre seg som om hun ikke hadde noen indianske trekk. Familien er stor og sammensatt, alle har fargerike historier, kjærligheten blomstrer og avblomstrer i dramatiske og humoristiske episoder. Romanen forteller først og fremst historiene til tre kvinner, Miss Rose, Paulina og Eliza og foregår i Chile, California, i Ville Vesten-miljøer og til sjøs.

Omtale fra forlaget

En lykkens datter er en stor, fortellende roman om den foreldreløse Eliza Sommers og adoptivfamilien hennes. Historien tar utgangspunkt i Valparaíso, Chile, rundt midten av forrige århundre. Eliza . som har ekstremt god luktesans og hukommelse . vokser opp hos en engelsk handelsfamilie og må lære seg å spille piano, kle seg pent og oppføre seg som om hun ikke hadde noen indianske trekk. Familien er stor og sammensatt; alle bærer på fargerike historier; kjærligheten blomstrer . og avblomstrer . i dramatiske og humoristiske episoder. En lykkens datter er en både fantastisk og realistisk roman, som bobler over av fortellerglede. Det er en bok full av mirakuløse sammentreff, spennende beretninger og munter erotikk, på nivå med Åndenes hus. «Det damper av boka, en røverroman i særklasse.» Harriet Eide, Dagbladet«Fortellergleden og frodigheten er til stede, her som i alle Allendes bøker, og det er bare å gi seg over til innfallene, skjebnene, humoren og ikke minst kjærligheten. Dette er underholdning på sitt beste.» Ingeborg Dybvig, Kvinner og Klær

Bokdetaljer

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788252551174

EAN 9788252551174

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted USA Chile

Språk Bokmål

Sider 374

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

16 64 42 15 1 0

Bokomtaler

Herlig og varm bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En gripende historie om et barn som blir funnet på en trapp til en velstående engelsk familie i Chile på midten av 1800 tallet. Ferden fører videre til Kina og Tao Chi, som Eliza hovedpersonen i boka fører henne til California under gullgravernes tid på jakt etter hennes kjæreste. Boka gir oss de harde realiteter som rådet på 1850 tallet, de harde kår til gullgraverne og vi møter også de mange horene som var de eneste kvinnene i San Fransisco på denne tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ibland är detta en fantastiskt medryckande bok men så plötsligt handlar den om någon annan person som jag inte minns vem det var och så tappar jag helt bort mig. Delen om "bror Eliz" var intressant tills den försvann in i nåt annat och jag somnade från den. Kanske läser jag om boken nån gång i framtiden. Eller inte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jo mer du lærer, desto fortere vil du vite hvor lite du vet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mange år senere, da hun sto foran et menneskehode som var konservert i en ginflaske, skulle Eliza huske sitt første møte med Joaquín Andieta og bli skaket på samme måte.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvor lenge skal de pine meg, Miss Rose? Er de ikke redd for at jeg skal bli lei av å jakte på Dem? Spøkte han. De vil ikke bli lei det, Mr. Todd. Å jakte på en katt er mye morsommere enn å fange den, svarte hun.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skammen og hengivenheten drev Jacob Todd til å slå armene klosset rundt ham, og den andre klemte ham et øyeblikk, men gjorde seg bryskt fri, rød helt opp til ørene. De to trakk seg tilbake samtidig, fortumlet, uten å fatte hvordan de hadde kunnet bryte den elementære atferdsregelen som forbyr fysisk kontakt mellom menn, unntatt i kamp eller brutale idretter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Drømmen om å kjøpe seg en kone og stifte familie bar han fremdeles på, men den var spinkel og uttynnet, som et vakkert landskap malt på silke, mens derimot ønsket om å skaffe seg bøker, studere og finne andre mestere som var rede til å hjelpe ham på veien til kunnskap, ble til en besettelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Because I heart Oprah <3


Godt sagt! (7) Varsle Svar

(Nesten) alle bøkene som Rory Gilmore i serien "Gilmore Girls" leste eller nevnte gjennom hele serien!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her kommer en liten liste over bøkene jeg har kjøpt i år. Alle via FINN. Den totale summen jeg har brukt er 350 kr. Man får mye for lite når man lar tilbudene komme til seg. :-) Skriver i hvilken stand de er i, sånn at man får et inntrykk av hva man kan få for pengene. En del av det har selvfølgelig gått til porto også, så egentlig er det jo enda billigere om de hadde blir hentet. Jeg mener det absolutt var verdt det. :-)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Reading the World: Read a book from every country in the world. Here's my growing list of titles and recommendations.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Aurora - et portrett i sepia" av Isabel Allende
 • "Den endeløse planen" av Isabel Allende
 • "Eva Luna forteller" av Isabel Allende
 • "Inés, jeg elsker deg!" av Isabel Allende
 • "Paula" av Isabel Allende
 • "Om Kjærlighet og skygge" av Isabel Allende
 • "Eva Luna - roman" av Isabel Allende
 • "Summen av dagene" av Isabel Allende
 • "Beindoktorens datter" av Amy Tan
 • "Kjøkkengudens kone" av Amy Tan
 • "Øya under havet" av Isabel Allende
 • "Maya" av Isabel Allende
Alle bokanbefalinger for dette verket