Om Kjærlighet og skygge

av (forfatter).

De norske bokklubbene 1991 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (68 terningkast.)

404 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Irene er journalist, og Fransisco livnærer seg for tiden som frilansfotograf. Sammen får de i oppdrag å finne den 15 år gamle Evangelina Ranquileo. Hun sies å ha evnen til å ta bort vorter, kurere søvnløshet og hikke, dulme fortvilelse og få det til å regne under sine epileptiske anfall. Hun er innkalt til forhør fordi hun skal ha fornærmet en løytnant offentlig, men nå er hun sporløst forsvunnet. Det hele utvikler seg til både en kjærlighetsroman, en kriminalroman og en dokumentarisk reportasje med bakgrunn i Pinochets terrorregime i Chile.

Bokdetaljer

Forlag De norske bokklubbene

Utgivelsesår 1991

Format Innbundet

ISBN13 9788252520620

EAN 9788252520620

Omtalt sted Chile

Språk Bokmål

Sider 263

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 38 17 6 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hun gikk rundt med en morgenkåpe og fløyelstøfler, for hun fulgte den lokale tiden i Paris, med en forskjell på flere timer og to årstider. Over skuldrene hadde hun en cape av loslitte rever, med patetiske glassøyne og pjuskete haler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den vanføre damen fortsatte å slynge ut sine anklager til hun måtte hive etter pusten og tie stille for å ikke ta sin død av det, men ennå hadde hun såpass krefter at hun kunne rette en giktbrudden finger mot den satyren som så sitt snitt til å åpne buksesmekken og blotte sitt ynkelige lem for damene. Det var ingen av kvinnene som lot seg affisere av det, unntatt en sped, sørgekledd frue som betraktet den inntørkede fikenen med en viss ømhet. Hun var forelsket i eiermannen, og om natten lot hun døren til rommet sitt stå åpen for å fortelle ham det.

 • Skjøge! mumlet den velhavende enken, men kunne ikke holde smilet tilbake da hun med ett kom til å tenke på den fjerne tiden da hun ennå hadde en mann og han betalte med gullstykker for det privilegium å få slippe til mellom hennes tykke lår, hvilket skjedde med ganske stor hyppighet. Det endte med at hun hadde hele vesken full, så tung at ingen sjømann kunne orke å lempe den opp på ryggen.
Godt sagt! (1) Varsle Svar
 • Hender det deg noe, stikker jeg hodet i stekeovnen og dør av kvelning, advarte Hilda uten å heve stemmen eller slippe suppeskjeen. Hennes mann hadde en mistanke om at hun ville gjøre alvor av trusselen, og det inngav ham et visst minimum av forsiktighet, men aldri tilstrekkelig.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spenningen slapp langsomt taket. Hun tok vennens mørke hode mellom hendene og så på han. De smilte lettet, glade, skjelvende, sikre på at de aldri ville innlede et flyktig eventyr, for de var skapt til å dele livet i sin helhet, til å ta fatt på de dristige oppgaven det er å elske hverandre for bestandig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han kysset henne på kinnet, så nær munnen han kunne, og ønsket lidenskapelig at han kunne være hos henne til evig tid for å beskytte henne mot skyggene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

1001-bøker listen "1001 Books You Must Read Before You Die"

Flere:
https://linesbibliotek.wordpress.com/1001-boker/
https://www.quartokn


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den endeløse planen" av Isabel Allende
 • "Eva Luna forteller" av Isabel Allende
 • "Eva Luna - roman" av Isabel Allende
 • "Aurora - et portrett i sepia" av Isabel Allende
 • "Generalen i sin labyrint - roman" av Gabriel García Márquez
 • "Glahn" av Knut Faldbakken
 • "Praxis" av Fay Weldon
 • "Paula" av Isabel Allende
 • "Bydels-Buddha" av Hanif Kureishi
 • "Katharina Blums tapte ære - eller" av Heinrich Böll
 • "Det blødende hjerte" av Marilyn French
 • "Sin mors datter" av Marilyn French
Alle bokanbefalinger for dette verket