Paula

av (forfatter), Kari Risvik (gjendikter) og Kjell Risvik (gjendikter).

Gyldendal 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (105 terningkast.)

679 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om Allendes dødsyke datter, Paula, men fremfor alt om Allende selv. Om arven fra den baskiske sjømannen som steg i land på Chiles kyst tidlig på 1800-tallet og grunnla familien, om oppveksten under mange himmelstrøk, om politisk forfølgelse, om ekteskap og gryende forfatterdrømmer, og om internasjonal suksess.

Omtale fra forlaget

«Hør, Paula, jeg skal fortelle deg en historie, for at du ikke skal føle deg så bortkommen når du våkner .» Med disse ordene til sin voksne dødsmerkete datter, begynner den mest gripende boken Isabel Allende noen gang har gitt sine lesere. Boken handler om datteren, men framfor alt om Isabel Allende selv. Om politisk forfølgelse etter mordet på Salvador Allende, om ekteskap og Eros, om gryende forfatterdrømmer, gjennombrudd og uventet internasjonal suksess. «Det er en bok det gjør godt å lese, blant floraen av pessimistiske bøker, for den åpner midt i smerten et kjærlighetens grensesprengende rom.» Geir Uthaug, Aftenposten(terningkast 5) «Boken om datterens død og boken til den døende datteren . Paula . er formodentlig en av de bøkene det har vært vondest å skrive i verdenslitteraturen. Den er også Isabel Allendes beste.» Kjell Olaf Jensen, Arbeiderbladet Isabel Allende (f. 1942) er niese av den chilenske presidenten Salvador Allende, som ble drept i militærkuppet i 1973. Hun var journalist, måtte reise i eksil og har nå lenge bodd i San Francisco. Hun debuterte med Åndenes hus, som ble en stor suksess, også som film. Siden har følgende romaner kommet på norsk: Om kjærlighet og skygge, Eva Luna, Eva Luna forteller, Den endeløse planen og En lykkens datter.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788205270756

EAN 9788205270756

Serie Månedens bok

Språk Bokmål

Sider 320

Utgave 4

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

19 45 26 9 5 1

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Dagens opplevelser er morgendagens minner.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Problemet med skjønnlitteratur er at den må være troverdig, men det er det sjelden virkeligheten er.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sorgen er uunngåelig på vår ferd gjennom livet, men det sies at den nesten alltid er til å holde ut dersom man ikke prøver å gjøre motstand mot den, og at man ikke lar angsten komme i tillegg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hele mitt liv består av kontraster, og jeg har lært meg til å se de to sidene av mynten. I de mest jubelombruste stunder taper jeg aldri av syne at jeg har andre tunge og triste stunder i vente lenger fremme i veien, og når jeg synker ned i sorg, venter jeg bare på at solen skal komme frem.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg følte meg alltid annerledes, så lenge jeg kan huske, har jeg stått utenfor.Jeg hørte ikke virkelig til i familien, det sosiale miljøet, en bestemt gruppe. Jeg tror det er denne følelsen av ensomhet som avføder de spørsmålene som driver noen til å skrive, og i jakten på svarene unnfanges bøkene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

..som anbefales på det varmeste! Noen lest på spansk, andre på norsk (de fleste finnes oversatt) Stikkord: magi, fortellerglede, eksistens, historie.. Tar gjerne imot tips om nyere lat-am. litteratur ( siste tiåret) Har fått med meg et tips om Bolaños "Ville detektiver", den skal leses snart..:)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Opprydning i bokhylla, alle bøkene er innbundet med omslag om ikke annet er nevnt. Prisen er 50,- pr bok. Ved sending betaler kjøper frakt i henhold til postens satser.
Kan også ta bøker i bytte, kom med forslag eller sjekk ønskelista mi.
Jeg er ikke her inne regelmessig slik at det kan lønne seg å kontakte med via her:
http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=46560537


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Aurora - et portrett i sepia" av Isabel Allende
 • "Den endeløse planen" av Isabel Allende
 • "Eva Luna forteller" av Isabel Allende
 • "Summen av dagene" av Isabel Allende
 • "Om Kjærlighet og skygge" av Isabel Allende
 • "Inés, jeg elsker deg!" av Isabel Allende
 • "Eva Luna - roman" av Isabel Allende
 • "En lykkens datter" av Isabel Allende
 • "Hundre hemmelige sanser" av Amy Tan
 • "Øya under havet" av Isabel Allende
 • "Kjøkkengudens kone" av Amy Tan
 • "Maya" av Isabel Allende
Alle bokanbefalinger for dette verket