En helt annen historie

av (forfatter) og Elisabeth Bjørnson (oversetter).

Piratforl. 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.66 (149 terningkast.)

598 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Frankrike, 2002. Noen svenske turister omgås et par sommeruker i Bretagne. Sverige, 2007. Kriminalinspektør Gunnar Barbarotti i Kymlinge mottar brev om at noen har planer om å myrde de samme svenske turistene. Turistene drepes en etter en og saken får stor oppmerksomhet i media, og politiet. Dette er den andre boken om Gunnar Barbarotti.

Omtale fra forlaget

Frankrike, 2002. Noen svenske turister omgås et par sommeruker i Bretagne. Sverige, 2007. Kriminalinspektør Gunnar Barbarotti i Kymlinge mottar brev om at noen har planer om å myrde de samme svenske turistene. Turistene drepes en etter en og saken får stor oppmerksomhet i media, og politiet. Dette er den andre boken om Gunnar Barbarotti.

Bokdetaljer

Forlag Piratforl.

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788281431935

EAN 9788281431935

Serie Gunnar Barbarotti (2)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Frankrike Sverige

Språk Bokmål

Sider 499

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

19 78 38 11 3 0

Bokomtaler

"En helt annen historie» er den andre boken om Gunnar Barbarotti og er en intelligent kriminalroman. Håkan Nesser skriver med stor humor og voksen klokskap, uten tilgjorte fakter eller påklistrede litterære pretensjoner. Han skriver inspirerende godt, og selv om han mot slutten gjør en del overraskende vridninger for å få plottet til å henge i hop, er dette en mesterlig kriminalroman som man blir fornøyd av å lese. Det er verdt å følge Gunnar Barbarotti videre.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En gruppe svensker omgås noen uker i Frankrike sommeren 2002. De gjør alle de typiske ferietingene, men så oppstår det dramatikk...

Fem år etter får Gunnar Barbarotti brev fra en morder. Han navngir personen han skal drepe, og politiet får det travelt med å prøve å stoppe ham. Flere brev kommer Barbarottis vei, og ingen klarer å se noen sammenheng. Klarer polititet overhodet å løse denne uvanlige saken?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En god og spennende bok! Satt lenge med følelsen av at jeg enten har sett dette på film, eller lest det, tidligere, men det endte heldigvis helt annerledes enn jeg tenkte :) Synes det var godt driv igjennom hele boka, og jeg likte godt hoppene mellom nåtid og fortid. Ser mange syns det var en skuffende slutt. Jeg er dels enig i det: Skulle gjerne hatt en slutt som passet bedre til resten av boka, samtidig så likte jeg den fordi det var så uventet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En godbit av en bok. Har skrevet mer om leseopplevelsen mv på bloggen min. Link til innlegget

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha slukt den første boka om Gunnar Barbarotti var eg ikkje eit sekund i tvil om at eg ville lese meir av Nesser og gleda var derfor stor då eg fant ut at det var fleire bøker om same etterforskar. For ikkje berre er Gunnar Barbarotti ein svært likandes karakter, plottet er sterkt, karakterane truverdige, historia er blotta for klisjéar, og ulikt mange andre krimbøker opplever eg at Nessers skrivestil faller veldig i smak hos meg. Han meistrer kunsten med å formidle mykje på få ord. Han skriver tydeleg og utan unødige skildringar. Spenninga og alvoret står ikkje i vegen for at det også finst humor her. Humor som ikkje er "kunstig" eller "tvungen" fram ... OG eg diggar det faktum at Barbarotti er ein politimann utan tydelege "problem" slik som dei aller fleste andre hovedpersoner i slike krimserier har (alkoholisme, ein traumatisk oppvekst, osv...). Han har meir enn nok å stri med - iallfall i denne boka - men det blir ikkje klisjéfylt og "oppbrukt".
Kjem definitivt til å lese meir av Nesser: Endeleg ein forfattar som både evner å skrive god krim OG det med god litterær kvalitet. For min del er det også eit stort pluss at verken tidslinje eller karakterer går i surr - for det har eg ofte slitt med i andre krimbøker og serier; at det blir for mykje fram og tilbake i tid, og at det generelt er altfor mange namn og halde styr på. Det har eg ikkje ein gong behøvd å tenkje på undervegs her.

Kort om handlinga:
Frankrike 2002: 6 svensker - 2 kjærestepar, og to menn - treffer kvarandre på ferie i Frankrike. Då dei er frå omtrent samme plass i Sverige knyter dei eit slags band seg i mellom og brukar ein del tid saman på denne ferien

Sverige 2007:
På veg ut døra på sommarferie finner Gunnar Barbarotti eit brev. Då han etter nokre dagar åpnar brevet tar ferien brått slut - for på brevet står det at nokon (med namn som eg ikkje skal avsløre) kjem til å bli drept med mindre Barbarotti er i stand til å stanse mordaren. Og sant nok - kort tid seinare er personen død. Og det stansar ikkje der. Ein etter ein blir svenskene frå Frankrike-turen nevnt i kvar sine brev og fleire av dei vert myrda. Men av kven? Kven er mordaren? Og kvifor drep han? Og ikkje minst - kvifor er det nettopp Gunnar Barbarotti som er mottakar av breva?
Samstundes med etterforskninga er det andre ting også som preger livet til Gunnar - kjærasten Marianne som han ønskjer å se meir til, og dottera som nyleg har flytta ut...

Boka veksler mellom å fortelle om sommaren 2002 via "eg"-personen til ein av dei seks svenskene og etterforskningen i 2007 kor Barbarotti er houvedpersonen. 2002-delene er realtivt korte, og godt plassert i plottet slik at det på ingen måte er uvoersiktelig eller forvirrande.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Men fnugg, vi er bare fnugg i evigheten.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

minste motstands lov er sterk

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Å demonisere fienden var blant de vanligste, de aller billigste feilgrepene. Det var for eksempel grunnstammen i all rasisme, all fremmedfiendtlighet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å vite om og gjennomskue er ofte verre enn å være uvitende. Eller late som om man er uvitende. Det er lettere å leve i et land hvor man ikke forstår språket til fulle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis tilværelsen var et spill, og det var den antagelig - i hvert fall ut fra visse perspektiver - måtte mennesket iføre seg rollen som ydmyk spillbrikke, ikke spiller. Ikke dermed sagt at man måtte legge seg flat for andre dumme brikker, eller godta regler og påbud og dumheter som innskrenket ens egen eksistens.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alt som leses i 2017 havner her, i den rekkefølgen lesingen avsluttes i.
Skriver kortfattet notater om boka:
-handling / tematikk
-leseropplevelse
-favorittsetning
-nye ting jeg lærte
-annet jeg biter meg merke i


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oversikt over alt jeg har lest i 2009


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her vil jeg gjøre et forsøk på å holde oversikten over de bøkene jeg leser i 2010. Et år hvor forøvrig nyttårsforsettet mitt (eller retter sagt desemberforsettet mitt) var å begynne å ta i bruk biblioteket igjen.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Beretningen om herr Roos" av Håkan Nesser
 • "Og Piccadilly Circus ligger ikke i Kumla - roman" av Håkan Nesser
 • "Skyggene og regnet" av Håkan Nesser
 • "Den sørgmodige bussjåføren fra Alster" av Håkan Nesser
 • "Førstebetjenten og tausheten" av Håkan Nesser
 • "Tilbakekomsten" av Håkan Nesser
 • "Münsters sak" av Håkan Nesser
 • "De sørgende" av Håkan Nesser
 • "Ewa Morenos sak" av Håkan Nesser
 • "Svalen, katten, rosen, døden" av Håkan Nesser
 • "Tilfellet G" av Håkan Nesser
 • "Kvinnen med fødselsmerket" av Håkan Nesser
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver