Doktor Proktors prompepulver

av (forfatter) og Per Dybvig (illustratør).

Aschehoug 2013 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.86 (181 terningkast.)

637 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Når den litt merkelige Bulle flytter inn i nabolaget, får Lise seg en ny venn. Sammen blir de kjent med den enda merkeligere naboen, Doktor Proktor, som har funnet opp verdens kraftigste prompepulver. Dette er den første boka om Doktor Proktor.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9788203256141

EAN 9788203256141

Genre Humor

Språk Bokmål

Sider 221

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

46 85 34 12 3 1

Bokomtaler

Første boken i serien. Jeg greide å blingse og leste denne som nummer to, men det fungerte helt greit. Historiene i seg selv er frittstående. Stilen er fabulerende og full av mosomme pek og vrier. Jeg liker det godt når forfatteren selv titter frem og gir gode råd til leseren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det handler om en jente som heter Lise og som er datter av kommandanten. En dag kommer en ny gutt i gata der. Han heter Bulle. De blir venner og de blir kjent med en professor som har funnet opp et pulver som får folk til å prompe. Men det er noen som vil stjele det fra dem.
Denne boka anbefaler jeg til de som er glad i morsomme bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bulle en merkelig og litt uvanlig gutt som flytter inn i nabolaget til Lise. De blir godt kjent og møter den andre også ganske merkelige naboen, Doktor Proktor. Doktor Proktor forteller Lise og Bulle kjærlighets historien hans og at faren til hans store kjærlighet ikke ville la han være sammen med datteren hans før han ble en ordetlig forsker. Lise og Bulle hjelper Doktor Proktor med å bli verdens kjent ved å vise hele byen den nyeste oppfinelsen hans, nemlig prompepulver.
Jeg syntes dette er en morsom bok som er veldig lett lest. Boken har også spenning som gjør leseren mer interessert. Jeg syntes denne boken passer til en aldersgruppe under 13 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg heter Bulle. Og hva skal man si om det?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

637 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (34) Varsle Svar

Jeg har en hobby. Denne gleder jeg meg stort over! Jeg samler på barnebøker, gode barnebøker! Men jeg har også kjøpt noen sinnsyke barnebøker som jeg aldri ønsker å lese for et barn. Gleden jeg får av en god ikonotekst, en god historie, fantastiske komposisjoner og illustrasjoner er noe annet enn å kose seg med en god roman. Jeg ønsker derfor å lage en liste over bøkene i hylla, og kanskje inspirere noen andre til å gi barna sine og seg selv gode opplevelser. Foreldre flest er ikke oppdatert i forhold til barnelitteratur og tilbyr ofte barna bøker de selv har lest da de var små, eller kjøper på tilbud. Kvalitet innenfor og utenfor permen er det veldig stor forskjell på. Jeg oppfordrer alle til å bruke penger på gode bildebøker og gi norske bildebokforfattere et levebrød. Vi trenger dem! Jeg trenger dem! Store deler av lønna mi går til min store glede, kunsten for alle aldre. La deg rive med!

Denne lista ble lang og litt av en jobb å kommentere. Kommer derfor til å åpne den og skrive kommentarer innimellom. Den er altså ikke ferdig, men under konstruksjon.

Håper den kan inspirere til fine gaver, gode opplevelser og engasjement.


Godt sagt! (20) Varsle Svar

Jeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Dette er et lite utvalg av mine nye favoritter for barn


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Følger trenden og lager liste


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Doktor Proktors tidsbadekar" av Jo Nesbø
 • "Doktor Proktor og det store gullrøveriet" av Jo Nesbø
 • "Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje" av Jo Nesbø
 • "Vaffelhjarte - Lena og eg i Knert-Mathilde" av Maria Parr
 • "En pingles dagbok - Greg Heffleys dagbok" av Jeff Kinney
 • "Bukkene Bruse på badeland" av Bjørn F. Rørvik
 • "Kurt quo vadis?" av Erlend Loe
 • "Fisken" av Erlend Loe
 • "Kurt koker hodet" av Erlend Loe
 • "Tonje Glimmerdal" av Maria Parr
 • "Mormor og de åtte ungene" av Anne-Cath. Vestly
 • "Lotta fra Bråkmakergata" av Astrid Lindgren
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver