Bridget Jones

Mad About the Boy

av (forfatter).

Knopf 2013 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (55 terningkast.)

145 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.com Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Knopf

Utgivelsesår 2013

Format Hardcover

ISBN13 9780385350860

Språk Engelsk

Sider 400

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 12 26 11 3 0

Bokomtaler

Dette er Bridget Jones i kjent stil!
Jeg har lest boka "Mad about the boy" av Helen Fielding. Vi møter igjen Bridget etter 14 års stillhet. Og boken har visstnok fått slakt i mediene allerede, som sølete og sentimental.

Pføy! Sier jeg da! Bridget er som hun alltid har vært, hun. Passe klønete, til tider nesten utrolig uvitende, morsom og nokså navlebeskuende.

I motsetning til når jeg leste de to første bøkene, har jeg nå bildet av Rene Zellwegger som Bridget, Hugh Grant som Daniel og Colin Firth som Mark Darcy veldig klart for meg når jeg leser.

Jeg må jo si at jeg gråt en skvett for Mark Darcy er død og Bridget er enke og har to små barn. (Den katten var allerede ute av sekken, ikke sant?)

Uma og mor til Bridget er stadig i sving - og det samme er vennene til Bridget, Tom og Jude, og de gir til stadighet håpløse, velmenende råd om hvordan Bridget skal komme seg ut på markedet igjen.

Og det gjør Bridget. Hun treffer en ung, kjekk mann via Twitter. Daniel er fortsatt med i bildet, og man kan jo ikke annet enn å være litt glad i han og, da - selv om han er patetisk.

Jeg koste meg en hel masse med boka. Dette er lettvint, det er lettfordøyelig, trist, morsomt, teit, rørende og til tider flaut. God underholdning. Jeg gleder meg til filmen kommer - hvis den gjør det da.

Les boka!

-Gøril-

PS! Den norske oversettelsen kommer visst i november. Jeg leste den på engelsk på Kindle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er så lei meg etter å ha lest den siste Bridget Jones-boken! Jeg visste at boken fikk totalslakt da den ble utgitt, men jeg kjøpte den likevel - tross alt har jeg hatt et langt og godt forhold med Bridget, og så ille kunne det vel ikke være?

Jo. Det kunne dessverre det.

Det har gått 14 år siden sist, og Bridget har eldes i "real time", og er nå 51 år gammel.
Boken utforsker hvordan en 50-og-noe-åring utforsker sosiale medier, og det hele blir utrolig platt og kjedelig. Jeg er ikke fremmed for å lese lett chick-lit, og i mange år synes jeg ingenting kunne måle seg med Bridget-bøkene, som hadde både gjenkjennelsesfaktoren for single jenter, morsomme situasjoner og en skikkelig drømmeprins attpå. Denne siste boken har jeg derimot følelsen av å ha lest mange ganger før. Etter side 5 vet man hva som kommer til å skje til slutt, og det siste kapittelet er så begredelig søtladent at man kan bli dårlig av mindre.

Jeg er trist, fordi etter bok to kunne jeg ha mine tanker om hva som hendte med Bridget. Nå vet jeg det, og det er veldig, veldig skuffende, og har på en måte ødelagt hele Bridget for meg. Så, mitt råd om du likte Bridget i bok 1 og 2 - styr unna!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bok nr 3 reddes av at man Fielding fortsatt klarer å skape morsomme situasjoner på typisk klønete Bridget-vis og demonstrerer at selv om man har blitt "godt voksen"så trenger ikke det på noe vis bety at man behøver å forandre seg- og jeg innrømmer at jeg kniste godt underveis når "sønnen ser på henne på typisk Mark Darcy-vis" når hun prøver å hente seg inn igjen på samme måte som de forrige bøkene-og problematikken med å se ut som en Hollywood frue og ha date med toy-boy samtidig som hun selv og ungene har lus redder boken.
I tillegg er hun i ferd med å skrive en ny oppdatert versjon av Hedda Gabler-
og jeg gleder meg litt på Bridgets vegne på at hun endelig får gjort noe kreativt og noe annet enn bare å tenke på menn, selv om det også opptar mer av tankene hennes enn det som kan
være sunt;)-i likhet med antall følgere på Twitter.

Ta boken for det den er, selv om det går noe treigt underveis er den underholdende.Likte du de forrige BJ bøkene kan jeg trygt anbefale denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva satt jeg egentlig igjen med etter å ha lest boken, denne gangen også på originalspråket? Vel, et inntrykk av at siden det har vært mange løse rykter om at det ønskes en tredje film om vår kjære Bridget Jones, har den blitt mer et filmscript enn en god historie. Boken starter litt rotete og over halvveies skjønner man hvem hun ender opp med. Det er selvsagt noen morsomme scener som får en skikkelig til å le, men jeg forventet mer..

Dessverre kjøpte jeg denne før den kom ut i norsk utgave og fikk høre om slakten først nå. Hadde jeg visst det på forhånd hadde jeg nok heller brukt pengene på en annen bok og ventet på at den kunne bli ferdig som film (om den forhåpentligvis kommer i Renee Zellwegers skikkelse). Eller lånt den på biblioteket; for nysgjerrig er man jo på å vite hva som har skjedd med henne og Mr. Darcy siden sist.

Ok nok..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Surely there should be some sort of DATING OMBUDSMAN who legislates against this sort of thing!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene som er nevnt i denne artikkelen i The Guardian


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette leste jeg i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2013.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkar eg les i 2013 og ei kort meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kronologisk oversikt over hva jeg har lest i 2014 eller ønsker å lese.
Målet er 30 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "God karma" av Marian Keyes
 • "Bittelitt vidunderlig" av Dawn French
 • "Bryllupsnatten" av Sophie Kinsella
 • "Første spørsmål" av David Nicholls
 • "Sammen igjen" av Josie Lloyd
 • "Mysteriet i Mercy Close" av Marian Keyes
 • "Olivia Joules' hyperaktive fantasi" av Helen Fielding
 • "Mini-shopoholiker" av Sophie Kinsella
 • "Julebrevpikene" av Karin Bjørset Persen
 • "Magnhild - en roman om sex, fyll og offentlig forvaltning" av Guri Idsø Viken
 • "Vince og Joy - en kjærlighetshistorie for hele livet" av Lisa Jewell
 • "Bare for deg - en Crossfire-roman" av Sylvia Day
Alle bokanbefalinger for dette verket