Første spørsmål

av (forfatter) og Nina Aspen (oversetter).

Press 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.97 (30 terningkast.)

80 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

England, 1985. Atten år gamle Brian er klar for sitt første semester på universitetet. Han er klar for å lese tykke bøker, drikke vin og gå til sengs med kvinner. Brian har også en plan om å melde seg på University challenge, en spørrekonkurranse han så på for lenge siden, lenge før faren døde og det bare ble han og moren.

Omtale fra forlaget

Første spørsmål: Hva er det en kvinne egentlig ser etter i en mann? Svar: Svært gode allmennkunnskaper, selvfølgelig. Det er 1985. Brian Jackson er ikke seksten lenger. Han er atten. Og uendelig mye mer reflektert og voksen og i balanse, liksom. Han skal begynne på Universitet. For å lese tykke bøker. Og lære seg å snakke flere språk flytende og like Bob Dylan. Han vil gå i middagsselskaper og si ting som "la oss nå huske å definere premissene" eller "jeg kjenner en dyp ambivalens overfor dette spørsmålet". Han vil tilbringe natten med en vakker og sofistikert og seksuelt utfordrende kvinne. Og kanskje, bare kanskje vil han melde seg på University Challenge, spørrekonkurransen han pleide å se på i sofaen hjemme sammen med faren. Lenge før han ble atten. Lenge før han begynte å bli litt flau av vennene sine. Lenge før faren døde, og det bare ble han og moren og et eller annet stort og taust igjen, og det eneste som hjalp var at Spencer kom innom, og ikke spurte hvordan han hadde det, men bare satte på noen nye plater som de hørte på sammen. Med "Første spørsmål" treffer vi David Nicholls akkurat slik vi husker han fra fjorårssuksessen "En dag": Hikstende morsom, sjarmerende selvironisk, uimotståelig medrivende. Samtidig sår og og innsiktsfull, med et overraskende underliggende alvor. Debutromanen "Første spørsmål" er en komedie om å bli voksen, om klasse og kjærlighet, familie og vennskap. Og om den uendelige avstanden mellom kunnskap og klokskap.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788275474481

EAN 9788275474481

Omtalt tid 1980-1989

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 376

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 9 13 6 2 0

Bokomtaler

De første 200 s er supre. Så dalte den ørlite. Muligens fordi jeg hadde vent meg til den utrolig morsomme skrivemåten. Veldig underholdende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne ble puttet i "made me smile"- bokhylla mi. Lettlest, til tider svært morsom men også sider med kjedelig oppramsing av ....? Tullete fakta? Ble litt sidehopping, men boka reddes av morsomme vinklinger og situasjoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hver gang jeg hører Edith Piaf synge "Non, je ne regrette rien" - som er oftere enn jeg egentlig liker, nå da jeg går på universitetet - klarer jeg ikke å la være å tenke: "hva faen snakker hun om?" Jeg angrer så og si på alt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I applied for the University of Life. Didn't get the grades.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Min ulydige mor - en roman" av Therese Lund Stathatos
 • "Oss" av David Nicholls
 • "Landlig lykke" av Judith O'Reilly
 • "Nabogutten" av Irene Sabatini
 • "Meter i sekundet - roman" av Stine Pilgaard
 • "Bittelitt vidunderlig" av Dawn French
 • "Sammen" av Andy Jones
 • "Til siste åndedrag - en kjærlighetshistorie" av Anne Swärd
 • "En avtale med livet" av Cecelia Ahern
 • "Miss Blackpool" av Nick Hornby
 • "Hvert skritt du tar" av Lisa Jewell
 • "På stedet mil" av Ali Smith
Alle bokanbefalinger for dette verket