Ekte gjenferd

Norges skumleste spøkelser

av (forfatter) og Tiril Valeur (illustratør).

Vigmostad Bjørke 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (6 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rufsetufsas eksemplar av Ekte gjenferd - Norges skumleste spøkelser

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Sakprosa

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Tror du på spøkelser? Lurer du på om det finnes mer mellom himmel og jord enn vi kan se? Har du hørt om hvite damer, glemte fanger eller flyvende jomfruer? I denne boka møter du noen av Norges skumleste gjenferd. Her blir du kjent med spøkelser som hjemsøker hotell og herregårder, kirker og museer, fyrtårn og festninger. Gjenferdene har ulike historier, men de deler en tragisk skjebne: De fikk aldri fred i døden og går igjen til evig tid. Noen er harmløse, til og med hjelpsomme - andre sprer frykt og uhygge! Har du noen gang møtt et gjenferd i et gammelt hus?

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788241959004

EAN 9788241959004

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 101

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 3 0 0 0

Bokomtaler

Ekte gjenferd er en fin innføring for barn som vil ha noe skummelt å lese, og som kanskje vil bedre kjent med norske spøkelser?

Faktabok om kjente gjenferd
Hva man tror på eller ikke, er ikke så nøye. Selv leser jeg slike bøker fordi det er fascinerende. Ofte leser jeg slike bøke for moro skyld og for å lære mer om temaet. Det er jo en kjent sak at Norge består av mange overnaturlige myter, og dette er en samling av de mest kjente. Denne samlingen består av sytten myter/fenomener. og de er kjente for oss fleste. Selv kjente jeg til alle. Boka er på ingen måte skummel, heller ikke for unge lesere, tror jeg, da tonen er ganske saklig. Boka er beregnet som en slags faktabok for unge lesere fremfor at det skal være skummelt og uhyggelig. Noe Camilla Otterleigjør på en fin måte. Tekstene er passe lange, saklige og forståelige. De kan kanskje bli en smule monotone, hvis man leser flere av historiene i samme slengen.

Illustrasjonene er laget av Tiril Valeur og de passer godt til målgruppen og historiene, men for min del ble det litt barnslig. Jeg liker fargebruken og stemningen de får frem, men stilen minner meg noe om manga som jeg av en eller annen grunn ikke er så glad i. Kunne ha tenkt meg mer creepy illustrasjoner, men så er ikke boka beregnet for voksne, noe man må huske på.

Kom gjerne med tips til lignende bøker
Bakerst i boka er det med kilderegistrering, og det er synd at de fleste er fra forskjellige nettsider i stedet for kilder til bøker. Grunnen til at jeg etterlyser dette, er at jeg selv kunne ha tenkt meg å ha lest flere lignende bøker, samme om det er på norsk eller engelsk. Synes det er vanskeligere å finne spøkelseshistorier/fakta om gjengerd i bøker nå enn det var før i tiden. Synes det er både spennende og uskyldig moro.

De mytene jeg likte best å lese om var Dødens budbringer, Den hevnlystne hustrua og Den grusomme nazisten, og savnet flere historier og fra større deler av landet, men alt i alt en fin innføring for unge lesere som vil lese om det overnaturlige og myter generelt. En god bok å få med seg en rolig sommerkveld. Terningkast fire til handling og terningkast to til illustrasjonene.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Vigmostad & Bjørke, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (1) Varsle Svar

BOKOMTALE: Ekte gjenferd av Camilla Otterlei. Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Uansett hva du tror og tenker om temaet, så er dette en fin bok med historier om "kjente" spøkelser, krydret med flotte illustrasjoner. Det er mange steder, alt fra hoteller, herregårder, uteområder, kirkegårder og festninger som eksempel hvor flere mener å ha observert uforklarlige ting.

Om du tror på det eller ikke, får være opp til deg. Spennnede og interessante historier er det uansett. Jeg tenker at boka passer både store og uredde barn, ungdom og voksne.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om noen av Norges mest kjente gjenferd og noen til... Bør ikke leses om du er alene hjemme om kvelden!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Det fins ikke monstre" av Kory Merritt
  • "Bergtatt" av Aleksander R. Kirkwood Brown
  • "Kjendiscrush" av Kirsti Kristoffersen
  • "Ikke la de døde komme hit" av Monika Steinholm
  • "Natteravnen" av Johan Rundberg
  • "Fenrisulven" av Odin Helgheim
  • "Poppy - krimroman" av Kristine Getz
  • "Glassbarna" av Kristina Ohlsson
  • "Venneforespørsel" av Laura Marshall
  • "Reisen til Jotundalen" av Malin Falch
  • "Den stille leieboeren" av Clémence Michallon
  • "Jomfruene" av Alex Michaelides
Alle bokanbefalinger for dette verket