Glassbarna

av (forfatter) og Elisabeth Bjørnson (gjendikter).

Aschehoug 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.74 (35 terningkast.)

94 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En skikkelig grøsser fra Sveriges prisvinnende, kritikerroset og bestselgende barnebokdronning.

12 år gamle Billie og moren flytter inn i et gammelt hus. De skal fortsette livet etter at faren døde. Billie merker straks at det er en uhyggelig stemning i huset. Det er akkurat som om huset ikke vil ha dem der. Som om det gjør alt som står i dets makt for å skremme dem bort. Jo mer Billie får vite om husets mørke historie, jo sikrere blir hun på at de må komme seg bort. Så fort som mulig. Før det er for sent ...

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788203256790

EAN 9788203256790

Genre Grøssere

Språk Bokmål

Sider 228

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 21 4 2 1 1

Bokomtaler

Til tross for at dette er en barnebok så likte jeg den veldig godt! Minner meg veldig om spenningen jeg følte som liten da jeg leste Nancy Drew bøkene. Skulle veldig gjerne vært i samme alder/ litt eldre og lest denne. Da tror jeg det ville blitt ei favoritt bok!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En feilreservasjon- trodde jeg hadde fått voksenkrim. Leste den likevel og ble raskt satt tilbake til sein barndom hvor jeg elsket småskumle bøker!!! Absolutt lesverdig! Stor skrift- hadde jeg vært 10- 11 år hadde denne vært en fulltreffer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enkel historie ...

Etter farens død, flytter Billie og moren til et annet sted og lar livet gå videre, selv om det ikke er enkelt. Billie vil ikke flytte fra alle vennene sine og hun får en ekkel følelse av det nye huset deres som har stått tomt i noen år. Det er noe som ikke stemmer med det nye huset deres, men hun vet ikke hva. På det nye stedet blir hun kjent med en fyr som heter Aladdin og hun inviterer også bestevenninen hjm til seg ganske ofte. Hun betror seg til dem om alt det rare som Billie opplever i det nye huset. Små håndavtrykk og ekle lyder er bare noen av de rare tingene Billie opplever og som hun vil til bunns i, samme om moren hennes tror henne eller ikke. Men de to gode vennnene hennes tror på henne i det minste og sammen prøver de å finne ut hvem de tidligere eierne var og hvofor de lot alle møblene stå igjen ...

Kristina Ohlsson er et kjent forfatternavn, men selv har jeg aldri lest noe av henne. Glassbarna er en standard spøkelseshistorie for yngre lesere, og boka passer både for barn og ungdom. Det er ikke for skummelt og heller ikke for utfordrende. Jeg er vel egentlig for gammel for denne boka, men selv om jeg er 32 år, så liker jeg å holde meg oppdatert på hva yngre lesere leser i dag. Men for meg som er så "gammel", ble vel denne boka og spøkelseshistorien litt for standard, og som jeg har lest/hørt i mange varianter tidligere. Det er ikke noe nytt der i gården. Håndavtrykk, ting som beveger seg og mystiske lyder ... Hvor mange ganger leser vi ikke og hører om det i spøkelseshistorier? Det er ikke spesielt originalt. Syns også språket var til dels barnslig og lettvint, men det er ikke så rart siden jeg ikke tilhører målgruppen boka egentlig er beregnet for.

Boka er kort og lettlest. Boka er så kort at jeg følte ikke at jeg ble godt nok kjent med karakterene. Jeg fikk bare et inntrykk av dem. Og jeg savnet spenningskurver og mer originalitet. Alt er skrevet så "rett frem" at jeg skulle ønske at historien hadde noen vridninger. Jeg savnet også mer bakgrunnstoff av karakterene.

Dette blir en kort anmeldelse siden boka i seg selv er veldig kort og da gir det meg egentlig ikke så mye å skrive om, og samtidig vil jeg ikke skrive for mye og røpe noe for andre. Det hadde vært kjedelig. Glassbarna blir vel for enkel og opplagt lesing for oss voksne, men yngre lesere vil nok sette pris på barnevennlig grøss i påska.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Riktig god spøkelsesfortelling for mellomtrinnet. Passe skummel og ikke for opplagt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Rett og slett de beste bøkene jeg har lest i år!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Populære serier for barn som gjerne lar seg skremme av historier om møter med mørke, overnaturlige krefter. (Den første boken i hver serie er tatt med i listen.)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her har jeg laget en liste over de seks beste bøkene som jeg har lest og som jeg mener er de seks beste for ungdom. Er du enig? Eller uenig? Gjerne si ifra!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Huset uten speil" av Mårten Sandén
 • "Steinengler" av Kristina Ohlsson
 • "Zombiefeber" av Kristina Ohlsson
 • "Krise-Kristine er en katastrofemagnet" av Joanna Nadin
 • "Demonenes sang" av Chris Tvedt
 • "Lyset om kvelden" av Gaute Heivoll
 • "Den skjeve mynten" av Jennifer Bell
 • "Den syvende nøkkelen" av Øystein Wiik
 • "Et hundeliv" av Arne Svingen
 • "Ormeegget" av Alexander Løken
 • "Dypgraven" av Camilla Sten
 • "Ønskebrønnen" av Aleksander Kirkwood Brown
Alle bokanbefalinger for dette verket