Reisen til Jotundalen

av (forfatter) og Malin Falch (illustratør).

Egmont Kids Media 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.03 (31 terningkast.)

77 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Bli med på en reise til det eventyrlige Norge! Nordlys er en unik norsk portalfantasy, tegnet og fortalt av Malin Falch (25). Sonja får besøk en kveld av en gutt, nesten som henne selv, men likevel ikke. Han er fra den andre verdenen, og han tar henne med dit. De reiser på nordlyset og kommer til et Norge som ikke er likt noe vi ser til daglig, men som likevel finnes i alle som har sett nettopp nordlyset. En vakker, magisk og berusende reise til nordens magi.

Bokdetaljer

Forlag Egmont Kids Media

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788242959379

EAN 9788242959379

Serie Nordlys (1)

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 168

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Arks barnebokpris 2018

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 20 5 0 0 0

Bokomtaler

Herlig blanding av tegneserie og eventyr.

Ung jente møter en helt ny verden
Det er Sonjas store konfirmasjonsdag og på morgenkvisten tar hun med hesten sin ut på en liten ridetur. Hun innser ikke at det begynner å bli sent og tiden er knapp, så moren hennes er alt annet enn blid når hun kommer tilbake. De får det travelt med å bade henne og få på henne bunaden. Til sin store glede kommer også hennes favorittslektning, onkel Henrik, på besøk selv om det så mørkt ut. Onkel Henrik drar ofte på lange gåturer og tegner fantastiske tegninger av det han ser. Sonja vil gjerne være med ham på tur en gang, men er dessverre for ung. Som gave får hun en gammeldags nål han har funnet på en av turene sine som han tror kommer fra vikingetiden. Samme natt da konfirmasjonsdagen er over, følger hun etter katten i huset, og møter på en mystisk og merkelig gutt som leter etter noe. Han leter etter nålen hennes som hun fikk av onkel Henrik. Før hun vet ordet av det, viser Espen henne noe magisk. Han tryller frem en portal som ligner på nordlys og sammen reiser de gjennom portalen. Hun og Espen reiser gjennom portalen og Sonja kommer til en skog hvor dyr snakker og hvor farer truer. Hvor er hun og hvor er det blitt av Espen? Vil hun finne ham igjen og hva slags sted er dette, egentlig?

Malin Falch har både skrevet og illustrert historien selv og dette er første bok i Nordlys serien. Er usikker på hvor mange bøker som er planlagt, men Reisen til Jotundalen gir definitivt et godt førsteinntrykk, og gir meg lyst til å lese videre. Det er nesten som å lese et eventyr man er oppvokst med som liten, bare i tegneserieversjon. Man blir litt nostalgisk av det. Så selv om boka og serien er beregnet for en yngre målgruppe, er den også fin for voksne. Illustrasjonene er fantastisk fine og det er godt å se norsk natur bli brakt inn i tegneserieverdenen. Ofte ser man kjæresteproblemer, jobbproblemer og familiekonflikter i tegneserier, og det er ikke galt i det, for det er morsomt det også, men her er en type tegneserie som byr på en hel historie med forskjellige karakterer, fra mennesker til snakkende dyr blandet med norsk natur. Det er veldig trollsk og stemningsfullt. Man blir sittende lenge og se på illustrasjonene fordi de er så fine og realistiske. Man har så innmari lyst til å gå inn i bildene og utforske stedene, og skapningene selv. Liker også de gode mot de onde elementene som også er typisk for eventyr. Vi møter blant annet trollet Trym som er våknet i live og Espen og vennene hans må passe på å ikke sette Sonja i fare. Ingen må få vite at hun har krysset inn i deres verden.

En utrolig vakker førstebok
For oss voksne blir nok denne historien vel forutsgibar, men det gjør ikke noe da det er en god og stabil historie som stadig er under utvikling og man blir bergtatt av mange flotte illustrasjoner som er med på å løfte historien. Så selv om historien er forutsigbar, føler jeg ikke at det ødelegger noe. Man vet hva man får, men det er koselig lesing, og det gir en tid til å betrakte illustrasjonene skikkelig. Det er ikke vanskelig å drømme seg bort ved hjelp av de bildene, og man får nesten lyst til å begynne å tegne igjen.

Nordlys er et fint konsept som jeg gleder meg til å følge utviklingen til videre, for jeg vil selvfølgelig lese videre, og bli bedre kjent med denne rare, sære, mystiske og morsomme gjengen. En firer for selve historien og en femmer for illustrasjonene.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig gøy med norske tegneserier! Ble spesielt begeistret for å se Røros kirke, den er utrolig fin. Dette er så vidt jeg forstår første utgivelsen til Malin Falch, jeg ser hun er tydelig inspirert av min bror Bjørnen, i måten hun tegner bjørnen på og historien i seg selv har mange likhetstrekk med Peter Pan. Blir veldig spennende å følge med på henne, krysser fingrene for at hun fortsetter som forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende tegneserieroman. Nydelige tegninger. Boka falt i smak hos 9-åring som liker bøker med spenning, tempo og fantasi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kråkesøstrene" av Malin Falch
 • "Stjerna - en historie fra Nordlys" av Malin Falch
 • "Vikingene og orakelet" av Malin Falch
 • "Etter leggetid" av Kristoffer Kjølberg
 • "Malin Falchs Bjørnar - en historie fra Nordlys" av Malin Falch
 • "Kikki og den mystiske boka" av Joris Chamblain
 • "Jenta som elsket fabeldyr" av Sylvia Douyé
 • "En skrue løs" av Rune Markhus
 • "Kyprians hemmelighet" av Gijé
 • "Bestefar og jeg sparer til hund - obs! obs! superhemmelig!" av Hilde Hagerup
 • "Utstøtt" av Ethan M. Aldridge
 • "Velkommen til Pandoria" av Gijé
Alle bokanbefalinger for dette verket