Natteravnen

av (forfatter) og Kjersti Velsand (oversetter).

Cappelen Damm 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.92 (13 terningkast.)

30 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Mika har bodd på barnehjem på Drottninggatan hele livet. For å kunne overleve i 1800-tallets Stockholm har hun utviklet et skarpt blikk for detaljer og krevende situasjoner. En iskald vinternatt blir det levert et nyfødt barn til barnehjemmet av en skrekkslagen ung mann. Det blir begynnelsen på en rekke hendelser som skal sette Mika i større fare enn hun noensinne kunne forestille seg. Natteravnen er den første delen i Stockholms-trilogien, en spennende og velskrevet trilogi om barn på samfunnets bunn i 1800-tallets Stockholm.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788202726553

EAN 9788202726553

Serie Stockholm (1)

Genre Historisk litteratur Spenning

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Stockholm

Språk Bokmål

Sider 187

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Augustprisen. Barne- og ungdomsbok 2021

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 8 3 0 0 0

Bokomtaler

Mika er en ung jente som bor på barnehjem i 1880-tallets Stockholm. Hun er svært oppvakt og en mørk natt blir et nyfødt lite pikebarn levert på barnehjemmet og dette fører til at det skjer mye forskjellig, men hvem er den lille jenta? Og hvem er egentlig Mika?

En historisk roman, ganske mørk og dyster, men allikevel spennende og man får lyst til å lese mer. Heldigvis er det definitivt en åpning for en fortsettelse her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tidligere har Rundberg imponert meg med trilogien Hekseknuten og nå er han ute med en ny trilogi for barn.

Dyktig barnebok forfatter
Det er ikke ofte jeg tar barnebok forfattere seriøst, noe jeg burde, men grunnen er at man ofte tenker at barnebøker er "lett" å skrive, men samtidig skjønner man at det er ikke det. Han er en av forfatterne som skriver for barn i moderne tid, jeg tar seriøst fordi han virker å vite hva barn vil lese om. Han skriver ikke bare for å "selge". Liker også at han tar barn seriøst ved å ikke bare skrive om lystbetonte ting, nesten som om han vet at barn tåler det.

Natteravnen er første bok i Stockholm trilogien, og det er historisk krim. Det er hard lesing siden det er om barnehjem. Den er om Mika som har vært der hele livet og gitt opp håpet om å få en ny familie. Hun skjønner at hun er alene i verden. En natt kommer ne vettskremt mann og leverer et spedbarn på døren. Hvorfor virket han så redd?

Det viser seg at innbyggere er skeptisk for tiden, fordi nye mord skjer selv om den kjente morderen forlengst er tatt og henrettet. Men det ser ut til at noen myrder igjen på samme måte som den forrige morderen. Er det en copycat, altså en hermegås, eller er det den "ordentlige" morderen som faket sin egen død?

Mika blir hentet av en politimann for å bli med ham på diverse oppdrag. Hun har rykte på seg for at hun har et godt øye til detaljer, noe han har bruk for. Klarer de å løse mysteriet sammen og gå overens?

Mørk krim for barn
Dette er en mørk og historisk krim for barn hvor handligen er lagt til i 1880, og Mika er vant til å passe på seg selv for å overleve. Hun er vant til å bli sett ned på og behandlet dårlig av andre når hun er utenfor barnehjemmet. Men hun lar seg ikke stoppe av den grunn. Hun vet at hun er en underdog, men likevel hjelper hun til med å ta seg av de minste på barnehjemmet. Hun er sterk fordi hun må, samme hvordan samfunnet betrakter henne.

En dyster og brutal krim for unge lesere, men ikke så voldsomt at de ikke tåler det. Jeg er spent på resten av trilogien, og skal sørge for å få med meg de to andre andre bøkene, også. Bare dumt at Rundberg ikke ga ut bøker da jeg var liten.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Nelly Rapp og ånden i flasken" av Martin Widmark
 • "Julius på sydentur" av Martin Svensson
 • "Familien Vamp - mysteriet med det langhalsede vampyrofferet" av Lars Mæhle
 • "Neon" av Johanne Emilie Andersen
 • "Skyggeånden" av Thomas Taylor
 • "Fra og med nå" av Katja Timgren
 • "Dina detektivhund" av Julia Donaldson
 • "Ingen andre enn oss" av Mari Moen Holsve
 • "Gargantis" av Thomas Taylor
 • "Slottet" av Agnar Lirhus
 • "Min vidunderlige død" av Jenny Jägerfeld
 • "Min magiske mamma og meg" av Sophie Kinsella
Alle bokanbefalinger for dette verket