Jomfruene

av (forfatter) og Line Gustad Fitzgerald (oversetter).

Cappelen Damm 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (44 terningkast.)

84 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Psykoterapeut Mariana drar til Cambridge da en studievenninne av niesen blir funnet myrdet. Her blir Mariana involvert i en hemmelig gruppe jenter som går under navnet Jomfruene. Da enda en student blir funnet drept, blir Mariana overbevist, til tross for alibiet, at den karismatiske professor Edward Fosca står bak drapene. Men hvorfor skulle professoren drepe studentene sine? Og hvorfor vender han stadig tilbake til teksten om Persephones reise til ned i underverdenen?

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788202727734

EAN 9788202727734

Genre Psykologiske thrillere

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 335

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 12 21 6 4 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Jomfruene av Alex Michaelides. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Mariana har nylig blitt enke, og jobber som terapeut. Da niesen hennes, Zoe, ringer og forteller at en venninne er myrdet reiser Mariana til Zoe, som går på skole i Cambridge. Venninnen som ble drept tilhører en gruppering blant studentene som heter Jomfruene. Snart blir enda en av jentene funnet drept. Marianas mistanke faller raskt på en av professorene på skolen.

Detbutboka til forfatteren, Den tause pasienten, som kom i 2020, er en av de bedre bøker jeg har lest. Løsningen der overrasket meg totalt, og er en bok som fortsatt sitter "godt i". Derfor var forventningene til denne andre boka skyhøye. Dessverre klarte han ikke helt å innfri dem.

Les hele omtalen min, og se hvorfor jeg ble skuffet, i artikkelen under.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grugledet meg litt til å lese Jomfruene, da Den tause pasienten ikke ble særlig likt for to år siden, men denne hadde en mer spennende tematikk
.
Jomfruene er ingen fast oppfølger til Den tause paisenten. Den inneholder bare noen få refereanser til den forrige boka, men ikke mye og ikke noe som er avslørende, så sånn sett har disse to bøkene lite med hverandre å gjøre. Michaelides skrev denne i leiligheten sin da det var nedstegning. Hvorfor det var nedstegning, trenger jeg vel ikke å forklare?

Hva gjør man ikke for å beskytte sine nærmeste?
Michaelides andre bok er om fortidens spøkelser og nye farer. Psykoterapeut Mariana, har mange utfordringer i kø. Hun er leder for gruppeterapi i London, som hun må utsette på ubestemt tid, for hun er nødt til å dra til Cambridge hvor Zoe studerer. Zoe er tantebarnet hennes, men hun og Sebastian hadde ansvaret for henne, etter at Zoes foreldre døde i en bilulykke. Nå er Mariana alene etter at Sebastian døde i en drukningsulykke for en god stund siden, men hun lever fremdeles med sorgen, og hun har ansvaret for Zoe alene. Zoe har ringt henne fordi en student er funnet drept, og Mariana bestemmer seg for å bli der noen dager. Hun blir fascinert og på vakt når det gjelder professor Edward Fosca. Han er svært populær blant studentene og Jomfruene, som er en kollokvium bestående av en gruppe kvinner som han er leder for. Disse kvinnene blir fort lagt merke til, da de er overlegne, vakre og de har en fordel av å ha profilerte foreldre.

Da et drap til skjer, blir Mariana værende for å beskytte Zoe av gammel vane, og samtidig er hun fast bestemt på å finne den skyldige, noe politiet selvfølgelig ikke liker. Mariana har sine mistanker, men kan en psykoterapeut ta feil?

Har sansen for akademiske thrillere
I likhet med forrige bok, er hovedkarakteren også denne gang terapeut, men det jeg likte bedre med i Jomfruene var den akademiske settingen. Det er noe gammeldags og uhyggelig med det. Jeg likte ikke Jomfruene fordi den er suveren eller byr på noe nytt, men mellom andre tyngre bøker, trenger man noe lett, og da er det kjekt med lett underholdning. Det fikk jeg med denne.

Det jeg ikke var like overbegeistret for var Marianas evige sorg og mas om Sebastian, avslutningen som var noe irriterende og det oppstod noen komedieaktig scener her og der. Men siden dette en thriller, skjer det jo som regel noe komisk, og ikke alt er like seriøst.

Likevel er jeg glad for at jeg ga boka en sjanse. Den har sine svakheter, men har lest verre bøker. Jeg likte mange av teamene og at han blandet inn litt gammelgresk. En utmerket pausebok, hvis man har dårlig leselyst, eller vil ha noe kjapt og enkelt.

Litt morsomt at Michaelides takker Uma Thurman i takketalen sin. Det var det eneste navnet jeg kjente til.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse)l

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg les lite krim, men prøver av og til pga jobben min. Denne er spanande! Litt slapt språk innimellom ( mulig det er omsetttinga?), men eg vart positivt overraska, og fekk lyst til å lære meir om gresk mytologi. Totalt overraskande slutt, nokre lause endar som ant. berre var for å forvirre lesarane ( mulig at det er vanleg i krim!!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte deler av denne veldig godt, men samtidig ble det for gjennomskuelig hvem som ikke var morderen for å si det sånn. Likte nok hans første bok hakket bedre, selv om denne også var god på sin måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg ønsker meg, fint hvis noen ønsker å bytte bort disse(eller til nød selge).

Helst innbundet utgave der dette er mulig.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Little Fires Everywhere" av Celeste Ng
  • "Havets kirkegård - roman" av Aslak Nore
  • "En ulastelig mann" av Jane Gardam
  • "Speilmannen" av Lars Kepler
  • "Den tause pasienten" av Alex Michaelides
  • "Mor om natten - roman" av Niels Fredrik Dahl
  • "De som fortjener det" av Peter Swanson
  • "Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet - roman" av Heidi Linde
  • "Er mor død - roman" av Vigdis Hjorth
  • "Terapeuten" av Helene Flood
Alle bokanbefalinger for dette verket