Agnes Cecilia

en selsom historie

av (forfatter) og Siri Ness (oversetter).

Aschehoug 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.20 (131 terningkast.)

635 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

MargaretCNs eksemplar av Agnes Cecilia - en selsom historie

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Hvordan skal Nora oppfatte skrittene hun hører utenfor rommet sitt, de som stanser på terskelen og gir henne en kildrende fornemmelse av å bli iakttatt? Og hva betyr de mystiske telefonsamtalene, den sorgfulle dokka og turene til den skyggefulle hagen rundt det øde huset, dit hunden Ludde fører henne? Hun vet ikke. Men langsomt går det opp for henne at noen utenfor tid og rom søker kontakt.

Omtale fra forlaget

Hvordan skal Nora oppfatte skrittene hun hører utenfor rommet sitt, de som stanser på terskelen og gir henne en kildrende fornemmelse av å bli iakttatt? Og hva betyr de mystiske telefonsamtalene, den sorgfulle dokka og turene til den skyggefulle hagen rundt det øde huset, dit hunden Ludde fører henne? Hun vet ikke. Men langsomt går det opp for henne at noen utenfor tid og rom søker kontakt.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788203248832

EAN 9788203248832

Serie Godbok

Språk Bokmål

Sider 214

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

43 73 13 2 0 0

Bokomtaler

Nora er ei ung jente som bor hos noen slektninger etter at foreldrene hennes døde i en ulykke. Hun føler seg hjemme hos familien som har tatt henne hos seg, men likevel er det stunder hun føler seg litt ensom og litt utenfor. Sønnen deres Dag har hun god kontakt med. De er sammen omtrent hver dag og respekterer hverandre høyt. Men snart blir hun kastet inn i et mysterium. På rommet sitt hender det at hun hører skritt utenfor og da begynner tiden på vekkerklokka å gå baklengs. Den som aldri virker ellers. Og en dag får hun en telefon fra en mystisk kvinne som hevder at hun kommer til å reise til Stockholm i løpet av uka. Der må hun gå til en butikk hun får opplyst om og der venter det en pakke til henne. Men hva er det i den pakken og hvem var det som ringte? Og hvorfor forsvinner hunden Ludde til et gammelt, avsideliggendes hus hele tiden? Snart blir Nora og Dag dratt inn i et mysterium som de sent vil glemme.

Jeg leste mye i min barndom, forskjellige sjangre, men for det meste mørk litteratur og det overrasker meg at jeg aldri hadde hørt om denne boka eller forfatternavnet Maria Gripe. (Jada, jeg skjemmes). Så dette blir en omtale av en ”voksen” leser … Selv om jeg nærmer meg 30 med stormskritt, hender det ofte at jeg leser både barn og ungdomsbøker. Noen av de bøkene jeg har i samlingen min som jeg var glad i da jeg var ung, og moderne barn og ungdomslitteratur. Syns det er mye å velge i både i hylla for unge lesere og voksne lesere nå til dags. Mye som frister så jeg er ikke så nøye med hvilken aldersgruppe bøkene egentlig er ment for. Bøker er bøker og jeg velger tema som interesserer meg og som jeg syns virker fengende.

Av en eller annen merkelig grunn gikk jeg glipp av denne boka og forfatteren da jeg var barn. Hadde ikke hørt om boka eller forfatteren før jeg ble medlem i bokelskere.no Der var det mange som hadde bøker av Maria Gripe og bøkene hennes i samlingen sin, og også Skyggeserien av samme forfatter virket å være ekstremt populært. De skal jeg selvfølgelig få med meg for jeg falt virkelig for denne boka. Det er en vakker, sjarmerende, og ikke minst grøssende god historie med mye atmosfære. Mange ganger følte jeg at jeg selv var Nora som prøvde å løse dette mysteriet. Jeg leste ikke boka, men opplevde den på et vis (vanskelig å forklare). Så selv om dette er en relativ en bok med få sider, hadde jeg ikke det travelt med å bli ferdig med den. Jeg ville nyte den så lenge jeg kunne. Og den vil nok gi deg noen kalde gufs underveis uansett hvilken årstid du leser den i. For den er så godt skrevet. Maria Gripe er virkelig flink til å suge leseren inn i handlingen. Hun beskriver steder, personer og opplevelser så levende. Språket oppfattes ikke barnslig eller enkel selv om boka er ment for unge lesere. Språket føles ekte og naturlig.

Agnes Cecilia en selsom historie er en bok som bare må oppleves og det er en historie som vil treffe lesere uansett hvor unge eller gamle de er. Det er et flott mysterium med mange ledetråder og atmosfære. Man blir lett revet med. Så jeg ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese denne flere ganger! Denne boka vil garantert gi deg en god del grøsninger og magiske lesestunder!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne leste jeg i 6.klasse. Og det ble min favorittbok på den tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er 9 bøker jeg mener er flotte eksempler på den moderne litteraturen for barn og unge. De tar for seg tunge temaer som sviktende foreldre, mobbing, misbruk og sorg, men det er også bøker som tar vare på et ungt sinns håpefulle blikk på verden.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

En av mine favorittbøker gjennom tidene, kan kanskje være noe for deg å lese i påsken?


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Romaner som har gjort inntrykk på meg. Bøkene jeg skulle ønske aldri sluttet.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leseliste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sitt eget rom" av Maria Gripe
 • "Fjerde etasje med heis" av Maria Gripe
 • "Glassblåserens barn" av Maria Gripe
 • "Pappa Pellerins datter" av Maria Gripe
 • "Skygge-gjemsel" av Maria Gripe
 • "Og de hvite skyggene i skogen" av Maria Gripe
 • "Skyggenes barn" av Maria Gripe
 • "Skyggen over steinbenken" av Maria Gripe
 • "Tordivelen flyr i skumringen" av Maria Gripe
 • "Sigurd drakedreperen" av Torill Thorstad Hauger
 • "Det kom et skip til Bjørgvin i 1349" av Torill Thorstad Hauger
 • "Veien til Agra" av Aimée Sommerfelt
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver