Skjemmes av å si at jeg er 27 år og har aldri lest denne før:/ Men bedre sent enn aldri...Vurderer å lese den i natt. Jeg er så spent på hvordan den er!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 34 svar.

Ja, nu har jeg lest min første Maria Gripe.. Jeg ser at den ble utgitt i 1981, da var jeg nesten 30 år! Dette var en koselig opplevelse, selv om jeg nok foretrekker mere "realistiske?" historier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint! Jeg elsker både overnaturlige, realistiske og virkelige historier. I 1981 var jeg ikke en gang født. Og skjønner heller ikke at jeg hadde hørt om Maria Gripe da jeg leste mye forkjellig i barndommen, gjerne mørk litteratur (da også) så jeg var veldig skeptisk da jeg først leste den i år som 28-åring. Ville jeg være for "gammel" til å like dette? Men det var jeg heldigvis ikke. Jeg elsket historien og karakterene. Dette er en typisk fortelling som er tidløs. En sjanger som ikke dør ut med det første. Syns historien er både spennende og sjarmerende. Og det er fint å høre at du også likte den. Det virker som om det er flere eldre og yngre lesere enn meg finner gleden i denne boka. Det er morsomt:) Har ikke lest Skyggeserien av M. Gripe ennå, men er svært nysgjerrig på den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tordivelen flyr i skumringen er min Gripe favoritt. Den er også mørk og mystisk. Veldig spennende, for voksne og. Jeg har lest den flere ganger, og kan godt lese den igjen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har den i bakhodet og håper å få lest den en dag. Takk for påminnelsen;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste Skyggeserien som barn/tidlig ungdom og har lest den siden med jevne mellomrom. M.Gripe skriver både tidløst og fengende, selv for voksne, og hun skaper en mystisk, gåtefull og fengslende stemning som jeg synes er helt unik. Skyggeserien tematiserer mange dype ting som gikk meg hus forbi som liten, men som gjør bøkene desto mer innholdsrike når jeg nå leser dem som voksen:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har hørt mye skryt om Skyggeserien. Kanskje jeg skal lese de bøkene når sommeren kommer og jeg har bedre tid til å sjekke flere seerier og forfattere. Da har jeg noe å glede meg til:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, du har noe å glede deg til:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes det er veldig artig å registrere på bokelskere hvor forskjellig smaken vår er når det gjelder litteratur. Jeg leste masse i barndommen. (Lurer foresten veldig på hvordan DET egentlig gikk til, for jeg kan ikke huske at foreldrene mine leste til meg.) Som ung slukte jeg masse bøker fra 2. verdenskrig (Jeg er født i 1953). Morsetfamilien, Moskva kjenner ingen tåre, Fange i Ravensbruck. Disse bøkene gjorde et utrolig inntrykk på en ung sjel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, men det er morsomt med forskjellige smak da:) Jeg var heldig som hadde foreldre som leste for meg før jeg skulle sove (eller jeg tvang dem til å lese for meg:). Da ble det lest Den vesle vampyren. Gummitarzan, Brødrene Løvehjerte, og mange andre kjente barnebøker som jeg ikke kommer på i farta. Da jeg lærte å lese selv. Fortsatte jeg å lese Den vesle vampyren serien og jeg lånte den ene boka etter den andre med spøkelseshistorier. Jeg elsket alt som hadde med grøss å gru å gjøre. Selvsagt skremte jeg meg selv med disse historiene, men jeg måtte selvsagt lese alt jeg kom over denne sjangeren. Og da jeg ble enda litt eldre gikk jeg over til R.L Stine (Grøsserne-serien) og for å lese enda mørkere litteratur, leste jeg mye av King og Koontz. Så smaken min har ikke forandret seg så mye oppgjennom åra selv om jeg prøver å vandre innom alle slags sjangre:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er skikkelig artig med forskjellig smak angående bøker. Må bare si at jeg har ikke peiling på de bøkene/forfatterne du nevner. Mine bokvalg ligger nok litt unna denne typen, selv om jeg er ganske altetende. Men takk for at vi alle ikke er like. (Jeg elsket Boktyven, Gutten i den stripete pysjamasen, De elendige, Historien om herr Roos, og flere jeg ikke kommer på i farta.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stephen King (den ene jeg nevnte) må du jo ha hørt om? Han som har skrevet The Shining, Misery, Carrie, The Green Mile og mange andre kjente titler. Han er til å anbefale (hvis du ikke har lest noe av ham fra før).

Jeg leser som sagt mye mørk litteratur, men de senere årene har jeg blitt flinkere til å vandre litt mellom flere sjangre. Av de du nevnte har jeg lest Gutten i den stripete pyjamasen (på engelsk) og Beretningen om herr Roos. Boktyven har jeg på hylla, en av de mange uleste bøkene mine:)

Gutten i den stripete pyjamasen var veldig spesiell og trist, men likte den kjempegodt. Morsomt å lese fra et barns perspektiv under 2.verdenskrig. Det var annerledes.

Og Beretningen om herr Roos var også spesiell, men jeg likte den kjempegodt og husker den boka svært godt ennå. Likte hovedpersonen veldig godt. Har også samme drømmen som ham. Bare dra til skogs å være i en hytte uten at noen vet hvor jeg er. Et hemmelig liv. En hytte i skogen hvor jeg kunne bare sitte i fred og lese alle bøkene som venter på meg:) Har bare lest to bøker av Nesser så langt, men jeg liker skrivemåten hans godt så jeg kommer garantert til å lese flere av ham:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Joda, selvfølgelig har jeg hørt endel om Stephen King, det er ikke det.. Jeg har nok hatt et inntrykk av at han er vel mørk for meg, så jeg tror ikke jeg har lest noe av ham. Men jeg fikk en skikkelig aha oplevelse nu. Du nevner The Greem Mile. DA våkna jeg. Det er en av mine favoritter på film, med bla Tom Hanks. Kjøpte den nylig på DVD. Jeg var ikke klar over at det var King som hadde skrevet den! (Jeg måtte inn her i bokelskere og sjekke om vi snakket om samme bok.) Filmen er jo bare nydelig. Det er jamen farlig å hevde veldig kategorisk at en ikke liker den og den sjangeren... (Jeg startet en diskusjon her for 2-3 dager siden angående akkurat det. Det kom så masse utrolig flotte innlegg der..)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, The Green Mile er en fantastisk film. Har sett den 2-3 ganger. Det er en annerledes og uvant historie av grøsserkongen, men det fungerer. Filmen er dyster og vakker på samme tid. Har ikke lest boka ennå, men har veldig lyst.

Skal sjekke ut tråden som du nevnte. Høres ut som en spennende tråd:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg dumpa TILFELDIG inn på denne linken, og nå ble jeg skikkelig spent.. 57 år, har vel ikke lest Maria Gripe tidligere. Hvordan går det an? NU skal jeg, og ser for meg at jeg anbefaler den STORT til min niese på 11 år... Takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måtte smile da skrev at du ikke hadde lest denne boka tross alderen, og da får jeg bare si at selv har jeg nok lest fler barnebøker i voksen alder enn som barn. Der er jo kommet ut så utrolig mye bra etter min barne-og ungdomstid på 60-70tallet. Nå kjøper jeg til mine tantebarn, og da er de ofte pent lest først. Alder ingen hindring:-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til Rufsetufsa, også: Litt merkelig dette her. Jeg har selvfølgelig hørt om Maria Gripe, og nå lurer jeg på nårtid denne boka kom ut? Var jeg voksen da, tro? Ble dette for barnslig for meg...? ha ha. Det er iallfall utrolig bra å kunne finne fram barnet i seg, så dette blir spennende. (Har planlagt tur til biblioteket mandag...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme her. Leste jo en del barne/ungdomsbøker, men valgene falt oftere på voksne krimbøker da jeg var mindre. Det fenget meg mest på den tiden. Det er først nå jeg har fått stor interesse for barne/ungdomslitteratur. Syns også det er mye, om ikke mer å velge blant for den yngre garde innen ungdomslitteratur enn da jeg var ung på 80 - 90 tallet. Det er mye bøker nå for de unge som frister meg til å lese - selv i "voksen" alder. Så nå blander jeg både ungdom og voksenbøker så godt jeg kan. Ja takk, begge deler:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen årsak:) Tipper hun vil elske den! Jeg hadde heller ikke hørt om Maria Gripe i min barndom, selv om jeg leste mye da også, men aldri for sent å lese barne/ungdomsbøker:) Så håper dere vil like boka like mye som jeg gjorde:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var ei av mine favorittbøker i ungdomstida. Hugsar den som ei fantastisk bok. kanskje på tide å lese den igjen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler det på det varmeste:) Jeg hadde ikke hørt om den boka i barndommen så jeg gikk glipp av den og jeg leste den for første gang tidligere år. Jeg må si jeg falt pladask for den boka. Og jeg kommer til å lese den flere ganger selv. Så ja, jeg anbefaler deg å lese den igjen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne må nok jeg og sjekke ut :) Høres ut som noe for meg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler at du gjør det. Det er en koselig, spennende og sjarmerende mysteriebok:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hm - jeg er nesten dobbelt så gammel som deg, og har ikke engang hørt om den før.... Jeg har visst gått glipp av noe der, men det er jo aldri for sent!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, skjønner ikke hvorfor jeg glipp av denne boka i min barndom. Selv da leste jeg mye mørk litteratur og mysteriebøker, men hadde hverken hørt om denne boka eller Maria Gripe. Fikk først vite det da jeg ble medlem her i bokelskere i fjor. Men som du sier, bedre sent enn aldri;) Anbefaler deg å lese denne (selv om du er dobbelt så gammel som meg;) å lese denne. Den er veldig fengende og sjarmerende. Jeg er spent på hvordan slutten blir!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er den bestilt som lydbok på biblioteket. Og jeg er bare NESTEN dobbelt så gammel som deg.... :-) Egentlig liker jeg ikke sånne overnaturlige greier, men skal prøve likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker overnaturlige greier. Er ganske svak for det:) Og barne/ungdomsbøker syns jeg man kan lese i uansett alder. Håper lydboka faller i smak:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste den som barn, og husker den som en fantastisk bok. Fortell gjerne om hvordan den oppfattes av en voksen leser. Verdt å lese igjen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var veldig glad i både Agnes Cecilia og Skygge - serien til Maria Gripe som barn, og er det fortsatt som voksen.Bøkene blir tatt fram med ujevne mellomrom, og jeg storkoser meg med dem. De er vel verdt å lese som voksen også :-)Tror jeg har nevnt det tidligere, men jeg må bare si det igjen - dette er MAGISKE bøker :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg lurer på hvor mange ganger jeg har lest skyggeserien og agnes cecilia. Leser agnes cecilia nå, og er fremdeles like trollbundet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei og beklager for litt sent svar. Som sagt så leste jeg ikke den da jeg var lita (Den gikk meg hus forbi. Aner ikke hvorfor;) Jeg har kommet meg halvveis i boka (stresser ikke gjennom den for jeg vil kose meg med den:) Fra en voksen leser så må jeg si at jeg koser meg skikkelig med denne boka. Den er jo beregnet for en mye yngre garde, men jeg er begeistret over Maria Gripes fortellermåte, oppbyggingen rundt gåten som Nora jobber med og forholdet mellom henne og Dag, hvordan de prøver å løse mysteriet. Så jeg liker boka kjempegodt så langt, og jeg har også nå blitt veldig nysgjerrig på Skyggeserien. Fullstendig omtale av Agnes Cecilia skal bli så fort jeg er ferdig med boka;) Men den lever opp til forventingene, det må jeg si.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gledelige nyheter for min del :) Jeg blir alltid så engstelig for å lese opp igjen slike bøker jeg elsket som barn. Vil ikke ødelegge gode leseropplevelser med et voksnere blikk. Skygge-serien har jeg også bare gode minner fra, magiske bøker! Tordivelen flyr i skumringen er også en bok jeg husker jeg leste flere ganger, med stor fornøyelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal lese flere bøker av Gripe. Det er i alle fall sikkert. Jeg har ikke problemer med å lese bøker fra barn og ungdomstiden om igjen. Det er verre å lese bra bøker om igjen som jeg har lest de siste årene. Så der er jeg litt omvendt;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var min absolutte favorittbok i barne- og ungdomstida. På jenterommet mitt henger fortsatt Agnes Cecilia-kortet med en håndskreven hilsen fra Maria Gripe på veggen. :) Jeg leser vanligvis ikke ungdomsbøker på nytt igjen nå, men tror jeg må gjøre et unntak for denne. Godt å se at dere synes den er lesbar for voksne også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke lest den før, men syns det er en magisk opplevelse likevel selv om den "ikke er beregnet" for voksne. Selv har jeg ikke noe i mot å lese ungdomsbøker jeg var glad i om igjen. Heksene av Roald Dahl og Den vesle vampyr serien og Gummitarzan kan jeg lese mange ganger uten å bli lei;) Enkelte blir aldri voksne og jeg tror jeg er med i den gruppen:) Heldig du som har håndskreven hilsen fra Maria Gripe. Jeg kjenner et stigg av misunnelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken