Kohts bok

av (forfatter) og Joachim Førsund (oppleser).

Lydbokforlaget 2020 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 5.12 (40 terningkast.)

76 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Heidis eksemplar av Kohts bok

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fra virkeligheten

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Christine Kohts historie, skrevet av Joachim Førsund.

«Jeg hadde egentlig ikke tenkt at jeg skulle fortelle om alt sammen. Mye av det jeg skal fortelle er flaut, jeg har skammet meg noe helt forferdelig. Og noe er hemmeligheter. Hemmeligheter vår familie ikke har snakket om. Men nå tenker jeg: Søren heller. Fasaden min er borte.
Hvis det skal være noen vits med denne boken, nå, etter alt jeg har vært igjennom, og mens jeg ennå lever, så kan jeg like gjerne fortelle alt. Alt jeg har vært redd for, alt jeg har skammet meg over, alt jeg har angret på, alt jeg har villet skjule for andre; det blir så smått i møtet med døden.»

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2020

Format Lydfil

ISBN13 9788242185495

EAN 9788242185495

Omtalt person Christine Koht

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 26 3 1 0 0

Bokomtaler

Vakkert, vond og nydelig bok. Varsomt og fint ført i pennen av Joachim Førsund. Ikke så stor bok i format, men innholdet er stort og vil følge meg lenge.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har alltid hatt sansen for Christine Koht som komiker og tv-personlighet, nå fikk jeg skikkelig sansen for henne som menneske. Sterk og modig historie.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne vart eg positivt overraska over. Godt skrive av Førsund, ikkje spekulativ eller for privat, alvorleg og sprudlande på same tid. Til å bli litt klokare av!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boka klarte jeg ikke å legge fra meg, en sårbar, ærlig bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For en bok! Denne slukte jeg. Åpent, sårbart, ærlig- om ikke brutalt ærlig. Skrevet og fortalt på en utrolig fin måte. Åpenhjertig Koht som forteller om livets opp- og nedturer. Ungdomsårene, legning, kjærlighet, mani, narkotikabruk, familien og kreften. Utrolig fin bok om en veldig sammensatt person. Virkelig glad for at Koht, Pernille og Joachim Førsund bestemte seg for å skrive denne boken og dele sin historie. Utvilsomt en favoritt i bokhylla!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ei god lydbok! Forfatteren leser selv, og han leser i samme tempo som jeg vil tro at Christine Koht har fortalt. Raskt og usentimentalt om et fargerikt liv, en stor kjærlighet, mørke hemmeligheter, rebelske tenår, en destruktiv avhengighet og altoppslukende sykdom. Nesten hele livshistorien til Christine Koht på noen veldig effektive timer, altså. Denne boka byr på det meste, lys og mørke, latter og iskaldt alvor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spiste denne opp i ett jafs. Utrolige historier fra et eksentrisk liv hvor forfatter står i en nydelig kontrast til hovedpersonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kohts bok er lettlesen og raskt lesen, men denne boka gløymer ein ikkje fort.
Då Christine Koht blei kreftsjuk våren 2019, tok ho kontakt med journalisten og forfattaren Joachim Førsund, og i lag med han laga ho podcast frå sjukesenga. Kohts bok er framhaldet på samtalane frå den gongen.

Joachim Førsund skriv så ein kan høyre Christine. Og vi som har høyrt podcasten Koht vil leve, har heller ikkje vanskar med å høyre hans eigen, rolege stemme. Innimellom dei godt gjengjevne samtalane kjem også Førsunds litterære stemme fram, og den er vakker.

Det er ei sterk og fargerik historie som vert fortalt, og historia i lag med bileta som innleier kvart kapittel, gjev viktig lærdom, høg lått og innimellom også tårer. Aller mest rørte faktisk biletet frå vigsla av ekteparet Koht/Rygg meg, der dei flotte, spesialdesigna bryllaupskleda så veldig speglar den sprudlande Christine og den trygge, rolege Pernille, og der lukka på biletet står i så stor kontrast til alt paret hadde bak seg av strev og vanskar.

Takk, Christine Koht, for at du vågar å vere så open og vise dine sårbare sider! Og takk, Joachim Førsund, for at du skriv ned dette opne, såre og sårbare, men også likevel samstundes klarer å formidle sprudlinga og livsgleda! Denne lesaren sit igjen klokare, takknemleg og nokre tårer fattigare.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Alt du ikke ser - livet med Joachim" av Ellen Arnstad
 • "Mannual - det jeg og andre menn tenker, men ikke sier" av Adam Schjølberg
 • "Som skyene skygger snøen - dikt langs veien" av Levi Henriksen
 • "Lothepus - går det til helvete, så går det til helvete" av Leif Einar Lothe
 • "Knutby - roman" av Jonas Bonnier
 • "Hushjelpens rom" av Fiona Mitchell
 • "Du fucker med hjertet mitt nå" av Alexander Fallo
 • "Psykehus" av Drea Karlsen
 • "Etter Ruth" av Nicola Rayner
 • "Sommertid - roman" av Hilde Rød-Larsen
 • "Den jævla arven - penger, porselen og norsk nedrighet" av Olav Brekke Mathisen
 • "Vi bare kjører, så ser vi" av Hilde Stålskjær Osen
Alle bokanbefalinger for dette verket