Et velsignet barn

roman

av (forfatter).

Oktober 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.52 (144 terningkast.)

649 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tounn Østtuns eksemplar av Et velsignet barn - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sommeren 1979 skjer det noe forferdelig øya Hammarsö i Østersjøen. Hvert år har halvsøstrene Erika, Laura og Molly tilbrakt sommeren her hos sin temperamentsfulle far Isak Lövenstad. Ingen tar på seg skylden for det som hender denne sommeren, og det skal gå mer enn tjuefem år før søstrene vender tilbake til øya, denne gangen for å besøke sin gamle far. Romanen utspiller seg i spenningsfeltet mellom skyld og forsoning, mellom erindring og glemsel. Den skildrer tre kvinners liv, samtidig som den er et farsportrett.

Omtale fra forlaget

For første gang på tjuefem år reiser Erika til Hammarsö i Sverige for å besøke faren sin. Tidligere var hun på øya hver sommer, sammen med halvsøstrene Laura og Molly. Til øya kom også andre tilreisende, en av dem var Ragnar, en gutt med et hornlignende fødselsmerke mellom øyebrynene. Sommeren 1979, da Erika fylte fjorten, skjedde det noe som gjorde at hun ikke ville reise tilbake igjen. Ikke før nå. "Et velsignet barn" er historien om tre søstre, en historie med sterke understrømmer av rå sensualisme og vold. Individuelle livsløp virvles sammen til skjøre og skiftende fellesskap, der nesten hvem som helst kan falle utenfor, bli forstøtt og forfulgt. Linn Ullmanns forfatterskap har i løpet av noen få år blitt et av de mest markante og særpregede i nyere skandinavisk litteratur. Ullmanns romaner er utgitt i store deler av Europa og i USA, til sammen 30 land.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788249502073

EAN 9788249502073

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 390

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 73 43 14 3 0

Bokomtaler

Trist og vakker, nydelig subtilt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var en vakker og hjerteskjærende bok! Denne skildringen av tilsynelatende uskyldige barndomssomre mot en bakgrunn av voksnes rot og barns usikkerhet og ondskap, - rett og slett! Perspektivet veksler ujevnt mellom de tre halvsøstrene, også over tid, og det er min eneste innvending: jeg synes midtpartiet med veldig detaljerte skildringer av deres liv i dag blir for langt og tilsynelatende uten sammenheng med hovedfortellingen. Til gjengjeld er det noen utrolig vakre naturskildringer, særlig av storm og vinter og feriestedet utenfor sommersesongen. Og så må man jo nevne skildringen av faren, denne kvinneforførende, brølende og egosentriske personen som sikkert har en del likhetstrekk med Bergman.

Tilføyelse en time etterpå: Jeg er glad jeg skrev «tilsynelatende uten sammenheng», for jeg ser jo nå klart at det er en sammenheng mellom hendelsene den gang og hva de gjør i dag: stiller seg på parti med et mobbeoffer og tar seg av en enslig kvinne med en tynn 14-årig gutt! Jeg er bare litt sein av meg ;-) Og dermed hevet jeg terningkastet fra fem til seks!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hver sommer mellom 1972 og 1979 reiste Erika alene med fly fra Norge til Sverige slik at Elisabet skulle få hvile hodet sitt og strekke ut nervene som hadde krøllet seg hele vinteren og hele våren.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Men han hadde arbeidet sitt og arbeidet var det viktigste, arbeidet var det helligste, arbeidet oppfylte ham og frigjorde ham og han hadde lovet seg selv en gang for lenge siden at selv om han var en drittsekk, skulle han være den beste på sitt felt og det var han nå. isak Lövenstad var den beste på sitt felt. Han lyste!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å sette kryss i kalenderen er den ene måten å være sikker på at tiden går. Den andre måten er å sette seg under slaguret i stua og følge med på hver gang storeviseren flytter seg, noe den gjør en gang i minutter

Godt sagt! (2) Varsle Svar

-La oss si, fortsatte hun, -at jeg for eksempel skulle få ti av Sundt, la oss si at Sundt skyldte meg ti, da ville han på et blunk forvandle ti til fire uten at jeg skjønte hvordan, men om Sundt skulle få ti av meg, da ville han uten problemer argumentere for at ti egentlig var seksten og han ville uten problemer ta seksten fra meg, og da ville det ikke nytte å si at Nå gir jeg mine siste seksten, vi ble enige om ti, men her får du mine siste seksten- for da var det plutselig JEG som var den gjerrige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hoppeløp

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har laget en liten liste over sommerbøker. Hvis du har tips til flere romaner så fører jeg det opp her.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hamstrer bøker, og har etterhvert opparbeidet litt av en samling hjemme. Dessverre har noen av bøkene blitt stående og samle støv i årevis, siden jeg ofte prioriterer de nyeste innkjøpene foran de gamle, eller har lyst til å lese noe annet som frister mer akkurat der og da. Her er noen av de bøkene som har lidd en slik skjebne...

Er det noen av dem jeg kanskje bør tenke på å få lest rimelig fort? Eller kan de fortsette sin karriere som støvsamlere noen år til? Gi meg et spark bak om du ser en bokperle her som jeg bør lese snarest! :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Når jeg er hos deg - roman" av Linn Ullmann
 • "Nåde - roman" av Linn Ullmann
 • "Sommer 2005 - roman" av Tove Nilsen
 • "I fjor sommer - roman" av Niels Fredrik Dahl
 • "Det dyrebare - roman" av Linn Ullmann
 • "Før du sovner - roman" av Linn Ullmann
 • "På vei til en venn - roman" av Niels Fredrik Dahl
 • "Flukten fra Frank - roman" av Herbjørg Wassmo
 • "Mor om natten - roman" av Niels Fredrik Dahl
 • "Andrea D - roman" av Margaret Skjelbred
 • "Det sjuende møte - roman" av Herbjørg Wassmo
 • "Tiden det tar - roman" av Hanne Ørstavik
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver