Dette var en vakker og hjerteskjærende bok! Denne skildringen av tilsynelatende uskyldige barndomssomre mot en bakgrunn av voksnes rot og barns usikkerhet og ondskap, - rett og slett! Perspektivet veksler ujevnt mellom de tre halvsøstrene, også over tid, og det er min eneste innvending: jeg synes midtpartiet med veldig detaljerte skildringer av deres liv i dag blir for langt og tilsynelatende uten sammenheng med hovedfortellingen. Til gjengjeld er det noen utrolig vakre naturskildringer, særlig av storm og vinter og feriestedet utenfor sommersesongen. Og så må man jo nevne skildringen av faren, denne kvinneforførende, brølende og egosentriske personen som sikkert har en del likhetstrekk med Bergman.

Tilføyelse en time etterpå: Jeg er glad jeg skrev «tilsynelatende uten sammenheng», for jeg ser jo nå klart at det er en sammenheng mellom hendelsene den gang og hva de gjør i dag: stiller seg på parti med et mobbeoffer og tar seg av en enslig kvinne med en tynn 14-årig gutt! Jeg er bare litt sein av meg ;-) Og dermed hevet jeg terningkastet fra fem til seks!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det er såpass lenge siden jeg leste denne at jeg ikke husker så mange detaljer, men jeg syntes det var en usedvanlig god bok da jeg leste den. De tidlige bøkene til Linn Ullmann var jeg ikke så begeistret for, men fra denne boka og utover har hun imponert meg veldig. Så jeg er helt enig med din gode anmeldelse, Ellen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noe av henne før, men det skal jeg sannelig gjøre noe med! Jeg har tilgang til De urolige, som jo fikk veldig god mottagelse, så jeg regner med å lese den om ikke så lenge. Men det var jo et nyttig tips å ikke vente seg like mye av hennes første bøker :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er jo ikke sikkert du vurderer dem på samme måte som meg, så ikke la meg skremme deg fra å prøve de tidligere bøkene også.
Lykke til - håper du får noen gode leseopplevelser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalPer LundTonjeHilde H HelsethTore HalsaTorill RevheimDemeterHarald KJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaSynnøve H HoelaRmaNdA Bais