Alle mine triste horer

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Gyldendal 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.19 (84 terningkast.)

403 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Hovedpersonen har aldri vært sammen med en kvinne uten å betale for det. Han har loggført alle kvinnene, og da han rundet 50 beløp antallet seg til 514. Men aldri har han vært forelsket. På 90-årsdagen ringer han Rosa Cabarcas, en gammel venninne og innehaverske av et bortgjemt gledeshus. Hun har i flere tiår tilbudt han å tilbringe natten med en jomfru, og nå føler han at tiden er inne. Samme natt tilbringer han med en vakker jenta på 14 år. Jenta sover, og mannen betrakter henne. Neste morgen er jenta like urørt, og gamlingens liv tar en ny vending.

Omtale fra forlaget

En vemodig-munter historie om en olding, en jomfru og en bordellmamma Hovedpersonen i denne historien har aldri vært sammen med en kvinne uten å betale for det. Da han rundet 50 år, beløp antallet seg til 514. Han har utrettelig ført logg over alle, notert navn, alder, sted og gjerne litt om omstendigheter og stil. Men han har aldri vært forelsket. På 90-årsdagen plukker han opp telefonen og ringer Rosa Cabarcas, som både er en venninne og innehaversken av et bortgjemt gledeshus. I flere tiår har hun tilbudt ham å tilbringe natten med en jomfru. Uten å presentere seg sier han: «I dag, så.» Og Rosa tar ham på ordet. Samme natt tilbringer han med en vakker, 14 år gammel jente. Jenta sover, og oldingen sitter betatt og betrakter henne. Da sola stiger neste morgen, er jenta like urørt, og gamlingens liv tar en helt ny vending.Gabriel García Márquez er en fantastisk historieforteller, og dette er en fortelling i en stil han selv har skapt: bisarr, munter, underfundig og med et drag av alderens vemod og visdommens ukuelige optimisme over seg.«García Márquez opprettholder en spenning som fanger leseren helt fram til den uventede slutten [...] Det er unødvendig å si at fortellingen til García Márquez er like briljant som alltid, og at romanen vinner intensitet ved å være knapp.»El País

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205337220

EAN 9788205337220

Omtalt sted Colombia

Språk Bokmål

Sider 142

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 32 27 15 5 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

I never had intimate friends, and the few who came close are in New York. By which I mean they're dead, because that's where I suppose condemned souls go in order not to endure the truth of their past lives.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[D]et første symptom på alderdom er at man begynner å ligne sin far.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

The women who sold their bodies at bargain prices until dawn moved around the house after eleven in the morning, when the heat from the stained glass became unbearable, and they were obliged to live their domestic life walking naked through the house while they shouted observations on the nights adventures. I was terrified.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var lykkelig, for på slaget tolv, da klokkene kimte vilt, da sirenene på fabrikker og brannbiler ulte, da båtene jamret, da kruttladningene smalt, da rakettene gikk til værs, merket jeg at Delgadina listet seg inn i rommet, la seg ved siden av meg og ga meg et kyss. Så virkelig at lukten av lakris ble hengende igjen i munnen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Den tradisjonelle loppemarkeden svikter aldri. I år fant jeg, i rekkefølge, disse bøkene. Gatsby er til kona som aldri lest den og nekter å lese min svenske utgave.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hamstrer bøker, og har etterhvert opparbeidet litt av en samling hjemme. Dessverre har noen av bøkene blitt stående og samle støv i årevis, siden jeg ofte prioriterer de nyeste innkjøpene foran de gamle, eller har lyst til å lese noe annet som frister mer akkurat der og da. Her er noen av de bøkene som har lidd en slik skjebne...

Er det noen av dem jeg kanskje bør tenke på å få lest rimelig fort? Eller kan de fortsette sin karriere som støvsamlere noen år til? Gi meg et spark bak om du ser en bokperle her som jeg bør lese snarest! :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønnlitteratur som hovedsakelig handler om alderdommen.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Leve, for å fortelle" av Gabriel García Márquez
 • "Generalen i sin labyrint - roman" av Gabriel García Márquez
 • "Ingen skriver til Obersten - roman" av Gabriel García Márquez
 • "Beretningen om et varslet mord" av Gabriel García Márquez
 • "Den uekte" av Hari Kunzru
 • "Vernon God Little - en komedie i dødens nærvær fra det 21. århundre" av D.B.C. Pierre
 • "En dag i Ivan Denisovitsj' liv" av Aleksandr Solsjenitsyn
 • "Historien" av Elsa Morante
 • "Orakelnatt" av Paul Auster
 • "Brick Lane" av Monica Ali
 • "Eva Luna forteller" av Isabel Allende
 • "Uår - roman" av Knut Faldbakken
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver