Jeg hamstrer bøker, og har etterhvert opparbeidet litt av en samling hjemme. Dessverre har noen av bøkene blitt stående og samle støv i årevis, siden jeg ofte prioriterer de nyeste innkjøpene foran de gamle, eller har lyst til å lese noe annet som frister mer akkurat der og da. Her er noen av de bøkene som har lidd en slik skjebne...

Er det noen av dem jeg kanskje bør tenke på å få lest rimelig fort? Eller kan de fortsette sin karriere som støvsamlere noen år til? Gi meg et spark bak om du ser en bokperle her som jeg bør lese snarest! :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 36 svar.

Gulldronning, perledronning synest eg var ei nydelig bok. Har lest den to ganger :-) Et velsignet barn synest eg også var veldig god :-) Så desse to vil eg gjerne anbefale å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gulldronning Perledronning må du lese - den er nydlig. Og trist.... Hm - er helt ny her, så jeg har ikke helt skjønt sidene... Oppfattet etterpå at du har lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, det gjør ikke noe. Man lærer og blir kjent her inne etter hvert :)
Velkommen som bokelsker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du enda ikke lest Margaret Skjelbreds "Gulldronning, perledronning", så bør du sette igang snarest! Jeg har akkurat lest den ut, og den fikk en sekser av meg. En bok om et vanskelig og vondt tema, med masse innsikt og varme. Den er bare nydelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, leste den tidligere i sommer! Knallbok, den ble absolutt en favoritt hos meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat ja, jeg så ikke svarene under her i farta. :) Dette er den beste jeg har lest av Margaret Skjelbred hittil. Har du fått lest flere av støvsamlerne dine?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, dessverre har jeg ikke fått gjort det ennå. Men jeg må ta meg selv i nakkeskinnet snart og plukke fram en av dem, det er absolutt på tide.

Neste blir nok Vittula-boka, den fikk jo også mange gode omtaler fra andre lesere som svarte meg her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg har hørt at den skal være bra. Må få lest den selv en gang det passer sånn. Men jeg har så mange andre som står i kø foran den (og jeg har den ikke selv), så da blir det nok en god stund til...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke når du la ut lista di, og forhåpentlig har du lest flere av bøkene dine nå. Skulle jeg likevel anbefale en av dem, er det helt klart Gulldronning, perledronning. Det er min soleklare favorittbok, en vakker skrevet bok om en tragisk skjebne. Populærmusikk fra Vittula er også en bok som fortjener å leses. Den er en sprø og utrolig morsom bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gulldronning, perledronning ble valgt ut og lest tidligere i sommer. Jeg elsket den, og har anbefalt den varmt videre til andre leseglade venner som ennå ikke har lest den.

Siden det er så mange som anbefalte Populærmusikk fra Vittula kommer den til å bli neste bok ut. Den høres veldig morsom ut, ja!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ville ha lest Populærmusikk fra Vittula snarest! Sørg for godt klima for gapskratting! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt valg i hylla di er uten tvil "Jarlefeiden" av Vera Henriksen. Har lest mange av hennes bøker og jeg synest hennes historiske romaner fra norrøn tid er fasinerende lesning. Hun beskriver mennesker og hendelser på en overbevisende måte, jeg er betatt av hennes skrivestil og fortellerstemme.

Mitt forslag er at du tørker støv av den og lar den rykke fram i bok-køen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk til alle som har kommet med innspil til hva jeg bør velge (og til Stinema om hva jeg ikke bør velge!). Ser ut som det blir Gulldronning, perledronning som blir reddet fra støvsamlerskjebnen først, etter alle de positive ordene om den. Etterfulgt av Populærmusikk fra Vittula, som også virker mer fristende nå! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal bli spennende å høre hva du synes! Det er jo lov å ha forskjellig smak! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter min mening har du med disse bøkene en del timer med flere gode leseopplevelser foran deg :-) Skal jeg anbefale en av bøkene, er det Gulldronning, perledronning. "Ramlet" tilfeldig over den, hadde ingen store forventinger, men den grep meg veldig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les "Populærmusikk..." om du har lyst til å le og å følge andres barndomsstier! "Alle mine triste horer", "Babylon Badlands" og "Et velsignet barn" var litt skuffende - tatt i betraktning hvor gode forfatterne er ellers. "Halvbroren" la jeg fra meg, eh, halvveis; men den skal definitivt leses på nytt:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle mine triste horer. Har ikke lest den ennå selv, men elsker Gabriel García Márques og den skal visstnok være vel verdt å få med seg! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

gulldronning perledronning - en bok å huske lenge

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan kanskje ikke hjelpe deg med hva du BØR lese, men kan hjelpe deg med å la Babylon badlands bli stående og støve ned i hylla.. Den er grei nok mesteparten av tiden, men slutten ødelegger hele leseropplevelsen..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der troner jo "Gulldronning, perledronning" øverst, og den må du bare skynde deg å lese! Det er en utrolig sterk, rørende og vakker historie om en bestefar og hans datterdatter og livene deres frem til i dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Halvbroren samler støv hjemme hos meg og! Og jeg som liker Saabye! Populærmusikk fra Vittula er ikke blant mine støvsamlere en gang; den er bare på listen over bøker jeg vurderer å kjøpe - hvis jeg finner den på tilbud. Hva er det med disse stakkars bøkene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av dine støvsamlere har jeg gitt disse 5 stjerner :-):
Babylon badlands, Populærmusikk fra Vittula, Et velsignet barn, Den evige jøde
Ellers er Vera Henriksen veldig flink til å skrive om vikingetiden. Har ikke lest den du har men sju av hennes andre bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser du får mange tips her, så du bør kanskje lese alle sammen :-) Liker du Sønnavind vil jeg anbefale deg å lese ULVEHIET av Oskar Braaten. Frid har bl.a. nevnt Braaten i en av bøkene. Han skriver om hvordan fattigfolk slet i bygårdene i Oslo. Gråbeinsgårdene som de ble kalt. En liten perle av en bok og en klassiker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale deg "Alle mine triste horer" (du vil bli overrasket over hvor fin denne boka er!), "Populærmusikk fra Vittula" (kan leses stykkevis og delt - herlige barndomsskildringer!), "Den evige jøde" (fin-fin!) og "Gulldronning, perledronning" (hjerteskjærende).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gulldronning, perledronning og Halvbroren bør du tørke støv av snarest! Deretter kan jeg anbefale Populærmusikk fra Vittula og Et velsignet barn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan anbefale "Gulldronning, perledronning" og "Populærmusikk fra Vittula"!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les denne og flere av Hobæk Haf, hun skriver strålende og fengslende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Populærmusikk fra Vittula er herlig! Jeg har riktignok hørt den som lydbok, ikke lest den som bok, men jeg lo omtrent gjennom hele boka. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan egentlig forstå hvorfor akkurat disse står og samler støv, ingen av de så umiddelbart veldig tiltrekkende ut i forhold til mange andre bøker ^_^ Eneste jeg har lest er Halvbroren, den husker jeg som helt ok, men fort glemt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både Halvbroren og Populærmusikk fra Vittula anbefales på det sterkeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes i alle fall at Gulldronning, perledronning er en kjempebra bok! Den fortjener helt klart å rykke opp noen plasser på leselista di ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne MidtsundCathrine Marie HansenLesevimsaAgnete M. HafskjoldAnne-Stine Ruud HusevågLilleviFru GranTheaAkima MontgomeryNorahBookiacBjørg L.Jarmo LarsenDemeterRisRosOgKlagingHarald KEileen BørresenLars Johann MiljeLailaTorill Elisabeth RevheimHilde H HelsethTanteMamieReadninggirl20Rolf IngemundsenRufsetufsaRandiMonica CarlsenInger-LiseMonaiStine_JMari Nordø LommelunAnneWangLisbeth Kingsrud KvistenOdd HebækConnieHarald AndersenKathinka HoldenLena Risvik PaulsenCtinaThomas Kihlman