Jeg kan nok si at jeg har vært innom de fleste sjangre, har lest grøss, SF, fantasy, kjærlighet (helst historisk), serier, krim, western, div fagbøker, true crime, kokebøker og tegneserier. Særlig som barn/ungdom leste jeg mye SF/fantasy, som eksempler kan jeg gi Tolkien, Narnia-bøkene, Oz, Peter Pan, mye Star Trek, Star Wars både som bøker og tegneserier, Bing & Bringsværd.

Når jeg var ca 30 var jeg hektet på vampyrer, både i bokform og på film, fikk meg min første tattoering i 30 års gave, selvfølgelig en vampyrflaggemus. Har en venninne (siden jeg var 12 år) som er tattoo artist, Monica Tattooica Sunde, og enten hun eller gjesteartister hun har hatt har gjorte alle mine tattoeringer (vampyrflaggermus senere med en venn og måne, søt dragebaby, slesk enhjørningbaby, firkløver, ankh, en pusekatt på hver ankel, rød og grønn drage, delfin og den norske løve). Hvis jeg får råd til en til skal jeg ha Hello Kitty.

Så som noen handler klær og sko i lassevis har jeg det med bøker, har et helt garderobe vedheng til soverommet mitt fullt med bøker, mer i soverommet mitt og bunker i livhøyde i gangen i tillegg. Det er mening jeg skal lese bare dem, men den finnes så mye spennende på biblioteket. Og hver gang jeg leser en fagbok, finner jeg minst en ny bok i litteraturlista. Kjøper det meste bruk hos Litteraturhjørnet i Sarpsborg hvor jeg jobbet for den tidligere eieren, eBay, Qxl no og dk, Abe books, finn.no og utgåtte bøker på bibliotekene i Østfold; låner på bibliotek; kjøper noe nytt hos Adlibris og div bokklubber, helst på tilbud da. Den eneste klubben jeg kjøper nye bøker til full pris er Historieklubben.

Det meste jeg leser nå innen SF/fantasy for tiden er Sfx magazine som jeg abonnerer på og blar gjennom hvert nytt nr når det kommer og skal lese de mere grundig med tid og stunder. En venn som er bibliotekar fikk meg hekta på dem. Kjøpte med nylig en bok om SFs historie, Inre landskap och yttre rymd del 2 - Del 2 Från J. G. Ballard till Gene Wolfe som jeg angrer på at jeg ikke kjøpte når de først kom ut siden de nå har vært utsolgt i flere år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her går det i postkorthistorie, begynte igår på Vennlig hilsen - postkortets historie i Norge og etter den skal jeg lese Norske postkort - kulturhistorie og samleobjekter og se og jeg også kommer meg gjennom Toppen av alt var jula - juletradisjoner i sør-øst siden den har siste frist på Mandag.

Ellers har jeg idag begynt på min nyeste utebok, Sällsamheter i södra Sverige. Den er i pocket, og har småstykker, akkurat passe for kortere ventetider.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har nettopp startet på Vennlig hilsen - postkortets historie i Norge. Som ut-på-tur bok ved venting/busstur har jeg valgt meg Sällsamheter i södra Sverige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal lese ferdig På sporet av Bergen - Varg Veums by denne helgen, har blitt mye fanfiction den siste uka. Skal også lese Fytti katta!!! av Halvor Kleppen, og kanskje starte på Norske postkort - kulturhistorie og samleobjekter. Hadde tenkt å låne Spekemat, men glemte at denne ikke var på Sarpsborg hovedavd, men på Tune så den ble bestilt istedenfor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hent jeg har rettet opp feil eller kommentert noe som har sjkedd etter at boka kom ut, selv i biblioteksbøker og da helst i fagbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For første gang foreligger en komplett oversettelse. Islendingsagaene er det vel noen som ønsker seg til jul.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Slik har det dessverre vært hele tiden og det er visst ikke noe å gjøre med det. Du kan bare gå inn å slette den du har registrert hvis du vil det. Da klikker du på det grønne feltet (under "bildet" av boka) der det står boksamling vil det komme opp "fjern".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du googler boka Dolinskijs liv av Nikolai Leskov så vil du se at jeg har lagt den til i hylla her hos bokelskere.
Fint hvis du henger deg på min bok så blir vi flere som har den i bokhylla

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne pocketboka kom jeg over ved en tilfeldighet, hadde hørt boktittelen før og derfor ble den med meg hjem.
Handlingen foregår i slutten av 1600 tallet i Trondheim. Der blir en liten nyfødt gutt funnet på en trapp av en gatepike som bor sammen med likesinnede i Verkhuset, som det ble kalt. Vi følger denne gutten som heter Adrian framover til han er ungdom.
Her får en et innblikk i den tids mennesker som ikke levde på solsiden, det er nesten som å lese en dokumentar. Koste meg med boka sammen med de menneskene i sine miljøer.
Med humor og alvor tegner forfatteren et usminket bilde av forholdene i denne fortellingen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I September/Oktober har jeg gitt terningkast 6 til kun en bok, Eurovision Song Contest 50 år - den officiella jubileumsboken, mens jeg har gitt terningkast 3 til 2 bøker, Norske LP-omslag 1959-1990 - leste den fordi jeg leste de 9 andre bøkene i serien Samlaget presenterer; og Sjå, Ingebjørg - før i tida! - tekst og postkort i aspik. Det var ikke så kul som jeg trodde den ville være. Resten ligger på terningkast 4-5

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser for tiden på På sporet av Bergen - Varg Veums by og skal endlig komme igang med Varg Veum bøkene.

Skal på en film i morgen i anledning av Den store kinodagen, skal se "Maleficent" i Fredikstad kl 14.30. Nøyer meg med en film til 'vanlig tid' denne gangen. Sist jeg var på Den store kinodagen så jeg fire filmer fra midnatt av frem til 9 på morningen og da sov jeg det meste av neste dag. Dette var for et par år siden.

Siden det blir tur med buss til FrStad og antagelig en del venting på film og buss tilbake tar jeg med meg 2 bøker å lese på, siden den ene er et hefte på 46 sider, Hvor kommer moten fra? - Fra ideologi til mote i perioden 1790-1914. Den andre blir Bukken til havresekken av Gunnar Staalesen, første bok om Varg Veum.

Skal også hente 7 bøker jeg har bestillt på FrStad bibliotek - Svarte får av Gunnar Staalesen siden de ikke hadde den i Litteraturhjørnet sist jeg var innom; Død som en dodo : og andre fortellinger om truede arter av Bredo Berntsen; gjør et nytt forsøk med Død, hvor er din brodd? : saken om byfogd Ludvig Dahls død ved drukning på Hankø, 8.august 1934 av Tor Edvin Dahl; Norske lekestuer av Kari-Marte Reisz Frøyset; Sladder : bedre enn sitt rykte av Anders Giæver; Hellige krigere : Johanitterne på Værne kloster av Trond Svandal fordi jeg skal på et arrengement i Litteraturuka i Sarpsborg (1-19 nov) med Tom Egeland og Trond Svanedal; og til slutt en bok til av Per Hohle - Finnskoger og skogfinner.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest ut første bok, men skal ikke røpe noe av innholdet for dere andre.
Krig er ikke vakkert og det får vi også beskrevet og bekreftet i boka. Soldater lider både fysisk og psykisk, slik har det alltid vært, vi vet det alle, men likevel kriger vi som aldri før. Det må være noe i menneskets natur som gjør oss til krigshissere.
Vi blir ikke så godt kjent med hver enkel soldat, men nok til at jeg danner meg et bilde av både personen og omgivelsene. Vi får vite nok, og slik var det for meg også i forrige bok vi samleste Vi kommer ikke under huden på personene men det gjør egentlig ikke så mye for meg, her er det de ytre rammene som er det viktigeste.
Tror nok mange kan vegre seg for slike bøker der en vet hvilke enorme lidelser og død krig medfører.
Jeg har tidligere lest slike bøker, bl.a. Victor Hugo - 1793 og Stalingrad - Antony Beevor .

Venter nå litt før jeg begynner på bok 2, så jeg ikke kommer helt i utakt med dere andre.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Her er en anmeldelse av den nyeste boka til Haruki MurakamiFargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår.
Av de få bøkene jeg har lest av ham synes jeg Vest for solen, syd for grensen er den beste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv om jeg har en egen bokhylle her i min boksamling som heter Nobelprisvinnere så ser jeg kanskje ikke det store behovet for det som en egen kategori i lesesirkelen.
De bøkene kan jo bli valgt inn i alle de ulike kategoriene som du så flott har delt de opp i.
Men for all del, jeg er åpen for det meste

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg var på handletur til Strömstad, Nordby og Svinesund i går, så da ble det ikke mye lesing (av bøker, leste litt fanfiction på internett), kun Tuneskipet av Sverre Marstrander, et av småheften fra Borgarsyssel museum og skal lese flere av dem denne helgen, er nettopp ferdig med Olavsvollen og skal til å begynne på Bonde på Raet. Etter det har jeg to hefter til, Hvor kommer moten fra? Fra ideologi til mote i perioden 1790-1914 og "Tøys ette med jentene i Rødenes!" - Følelser og kjærlighet i Østfoldtradisjonen. Skal også lese videre på Folkeminne om svartedauden med alle illustrasjonene av Theodor Kittelsen og Bibelen som tegneserie.

Etter av jeg ble ferdig med Varg Veums Bergen - en annerledes Bergensguide denne uka har jeg tenkt å komme i gang med Varg Veum bøkene også, har lagt den første, "Bukken til havresekken", til 'leser nå', og kjøpte meg "Bitre blomster" idag. Har også alle de 12 filmene og skal se de etter hvert i samme rekkefølge som bøkene ble gitt ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En bok jeg leste i Januar handler om en handelstur til Nord-Norge og Russland, Ottar og Wulfstan - To rejsebeskrivelser fra vikingetiden. Jeg lånte den på fjernlån. Ottar dro til Nord-Norge og Wulfstan til Balticum. Ottars reise har også sitt eget kapittel i boka Norske maritime oppdagere og ekspedisjoner - gjennom tusen år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Himmelen er engelsk politi, tyske mekanikarar, franske kokkar og italienske elskarar, i eit samfunn organisert av sveitsarar.
Helvete er engelske kokkar, tysk politi, franske mekanikarar og sveitsiske elskarar, i eit samfunn orginasert av italienarar.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

....i periodar gjekk dei tøffaste gutane på skulen rundt med hemmeligheitsfulle blikk og lommene fulle av løvetann. Dei viste ein leikelyst og verketrong i omgang med alle naturens vekstar som var endelaus så lenge det handla om rus. Og dei satt heilt stille med fullstendig tomme ansiktsutrykk når dei fekk spørsmål i naturfagtimen. Då mangla dei heilt motivasjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så bra og så interessant annelingua. Jeg tror jammen jeg må bestille den boka. Har nå lest en del av Bojers rike og gode forfatterskap, og det med glede, men denne har jeg ikke hørt om.
Det var som den gangen jeg kom over denne utgave av Johan Bojers bok Den Franske fane En herlig liten bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg befinner meg for tiden i Frankrike og er nettopp ferdig med boka Svøm med dem som drukner av Lars Mytting.
Ei fabelaktig god bok som kan anbefales. Det er nesten farlig å ha med seg slike medrivende bøker som denne når en er på tur. Skog og trær er også sentralt i denne boka, men ikke på samme måte som i Hel Ved.
Boka som jeg så vidt har begynt på nå er Mikkelfanten av Arthur Omre. Han er en av norske forfattere som jeg ikke har lest før. Har lest biografien om Omre og derfor har jeg nå begynt på denne. Ønsker også etter hvert å ta for meg Smuglere og Flukten som delvis er selvopplevd, ettersom jeg har forstått.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliHilde H HelsethTanteMamieBente NogvaalpakkaBeathe SolbergKirsten LundSigrid Blytt TøsdalKjell F TislevollWenche VargasIngunn ØvrebøSverreJane Foss HaugenChristofferGro-Anita RoenMathiasMorten JensenPiippokattaKine Selbekk OttersenRune U. FurberggretemorJulie StensethPär J ThorssonAnniken RøilElisabeth SveeIngunnJTom-Erik FallaTorill Revheimingar hAnne Berit GrønbechToveLabbelineDemeterBjørn SturødHallgrim BarlaupsveinKristine LouiseBokToreBookiacPirelli