Denne helgen er ikke veldig forskjellig fra forrige helg, jeg har fortsatt Ukjent soldat av Väinö Linna som utebok. Jeg leser også fortsatt første bok i trilogien Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell. Dette er to bøker som forteller hver sin viktige historie.

Forrige helg var det snakk om krapyl, denne helgen er tiden inne for å takke og verdsette fedrene til krapylene. Selv har jeg en pappa som alltid stiller opp både med støtte og praktisk hjelp når det trengs. Jeg vet at jeg er utrolig heldig og jeg er veldig takknemlig for at jeg har min kjære pappa.

God helg til alle bokelskere og en ekstra god helg og gratulerer med dagen til alle bokelsker-pappaene.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Denne helgen leser jeg Bok nr to i En sjøens helt - Skytteren. Den har ligget på vent helt siden jul, men nå koser jeg meg med den. Synes den er lettere å komme inn i enn Skogsmatrosen. Gleder meg allerede til bok nr tre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tidligere denne uka ble jeg endelig ferdig med evighetsboka: Barfotdronningen av Ildefonso Falcones. Den brukte jeg nesten i underkant to måneder på å lese ferdig. Sjeldent jeg bruker så lang tid på å lese ferdig en bok. Men handlingen var så treg at jeg slet virkelig å bli ferdig med den og jeg avbryter ikke bøker lenger. Det gjorde jeg da jeg var yngre, men nå fullfører jeg alle bøker jeg begynner på.

I helga skal jeg lese videre i Nøkkelen av Mats Strandberg & Sara B. Elfgren. Det er tredje og siste bok i Engelsforstrilogien og har snart kommet halvveis i boka. Og i natt blir jeg vel ferdig med Billie Ve av Julia Kahrs. Ved siden av alt dette leser jeg: Too good to be true: The colossal book of Urban Legends av Jan Harold Brunvand.
Så har mer enn nok med lesestoff denne helga også og godt er det.

Skulle egentlig på dåp til det andre tantebarnet mitt i dag, men jeg kom meg dessverre ikke i vei selv om jeg var innstilt på det. Sliter jo med svimmhelhetsanfall og kvalme, spydde i natt og da blir jeg ekstra sjanglen dagen etterpå (Føles ut som jeg har hatt fyllesyke i snart to år nå) . Så måtte bare droppe det selv om det ga meg dårlig samvittighet. Det er ikke lett å bli tidlig gammel. Lei av å sitte fast i en kropp til en 90 åring haha.

Og nå er det snart på tide med Farmen. Må jo se litt trash tv også ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ferdig med de to bøkene i trilogien til Jonas Gardell. "Tørk ikke tårer uten hansker", og synes begge bøkene har vært like gode. Vi vet jo alle hvor trist dette ender, som har sett filmatiseringen på TV, men jeg må lese den siste boken også. Gardell skriver på en sårbar og ærlig måte, full av sannhet og med litt humor. Er det andre serier man bør få med seg som kan glede en bokleser? Ellers har jeg lest Faen ta skjebnen, og denne ungdomsromanen kan jeg anbefale. Det har som sagt blitt mye trist lesning de siste ukene. Men denne uken har jeg avsluttet med den herlige boken Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så heldig at jeg har to flotte menn som har stilt opp som pappa for meg, en biologisk, og en som også fortjener tittelen. Dessverre bor de for langt unna til at det blir feiring, men vi ordner en liten greie her, jeg og ungene, for at deres pappa skal bli gjort stas på. Han er nemlig en flott pappa han og. :)

Denne helga her leser jeg Den ene pluss en av Jojo Moyes. Lettlest og grei, men Et helt halvt år var bedre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har ikke fullført en eneste bok i oktober... leser litt nå og da i Sandemannen av Kepler. Likevel greide jeg ikke holde meg unna byens nyåpnede bibliotek i dag, og lånte med meg "De usynlige" av Roy Jacobsen, "Disse øyeblikk" av Wassmo og "Noen vet" av Trude Teige :-)
Tenker jeg starter med Wassmo, den jeg har gledet meg mest til!

God helg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tidligere denne uken ble jeg ferdig med Hele livet på en dag av Alyson Richman. En utrolig fin fortelling som fenget meg fra start til slutt, og den ble markert som favoritt.

Når det gjelder denne helgen er den delt mellom nynorsk rettinger og lesing av Barndomsminne av Hulda Garborg, en av mine yndlingsforfattere. Til nå har jeg bare fått lest et par sider, men jeg håper jeg får kommet godt igang i løpet av helgen.

God helg til dere alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal lese ferdig På sporet av Bergen - Varg Veums by denne helgen, har blitt mye fanfiction den siste uka. Skal også lese Fytti katta!!! av Halvor Kleppen, og kanskje starte på Norske postkort - kulturhistorie og samleobjekter. Hadde tenkt å låne Spekemat, men glemte at denne ikke var på Sarpsborg hovedavd, men på Tune så den ble bestilt istedenfor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå ble jeg akkurat ferdig med : Den fjerde hånden av John Irving. I morgen må jeg på biblioteket for å finne flere bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå; i kveld skal jeg lese videre i "Jeg er Pilgrim" av Terry Hayes, som ikke appellerer så veldig til meg, selv om den fremsto som en må-lesebok etter omtalene. Men i morgen skal jeg lete videre etter "Ukjent soldat" og kanskje bli ferdig med "Malmö-trilogien" av Kristian Lundberg. Har kjøpt noen flere fagbøker også . . .

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde planlagt å begynne på Fasadefall av Liza Marklund forrige helg. På grunn av flytting ble det lite tid lesing, og jeg rakk ikke å begynne på den boka da. Nå er vi på plass i ny leilighet, og jeg håper at det blir tid til litt lesing nå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter en hektisk uke med bibliotek konferanse, lydighetskurs med hunden, jobb osv osv er jeg veldig klar for helg!
Hadde sett for meg en rolig kveld med mye lesing i kveld, men med hodepine har det blitt minimalt. Jeg hørte på "På vegne av venner" av Kristopher Schau mens jeg gjorde husarbeid tidligere i dag. En tankevekkende bok om begravelser som av ulike grunner blir bekostet av staten. Eller har jeg igjen litt av "Marco effekten" av Jussi Adler-Olsen. Liker den godt, men ikke like godt som de andre bøkene om avd Q. Stiller meg spm om dette kanskje burde vært en selvstendig bok utenom denne serien da den skiller seg såpass ut fra de andre.
Startet så vidt med "Kjærlighet" av Hanne Ørstavik i starten av uken. Håper på å få tatt et jafs av denne, evt få lest den ut i helga :)
Har også funnet frem "29 sider mot søvnproblemer".
Så dette blir ei helg for å få ryddet opp litt igjen ;)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For en gangs skyld har jeg jammen fått lest alt det jeg skrev opp her.. ;)
I dag har jeg defor liggi å hørt på "Svik" av Trude Teige. Liker bøkene hennes om Kajsa godt! Det er sånn "kosekrim" ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal på varetelling med eit jentelag på søndag morgon, og i så måte burde eg kanskje styrka kunnskapane mine om temaet ved å lese opp att Erlend Loe sin bok med denne tittelen. Men ved nærmare ettertanke er det kanskje like greit å la vere.

Starta på Isslottet av Tarjei Vesaas i går, det blir nattbord-bok. Første boka eg les av Vesaas, så det er på tide.

Så kjem eg til å starte på ei brasiliansk bok, A morte e a morte de Quincas Berro Dágua (Dødsfallet og dødsfallet til Quincas Vassbrøl) av Jorge Amado. Ikkje Amado sin mest kjende, men eg trur det kan bli triveleg likevel.

Skulle det bli høve til å høyre på lydbok så har eg framleis Edgar Rice Burroughs sin A Princess of Mars på mobilen.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tar en pause midt i Väinö Linnas Polstjernetrilogi, og satser på Alf van der Hagens intervjubok med Kjell Askildsen denne helga. I kveld har jeg imidlertid tenkt å lese etiketter på tre forskjellige singlemalt flasker; Ardbeg (is considered by whisky CONNOISSEURS to be not only the ...), Glenn Morangie (is renowned the world over for its...), og sist, og mest avdempa i smak, Speyburn (golden-amber in color with green apples, honey, lemon and floral vanilla spices...).

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Frå det nye profilbiletet så ser det ut for at du meinte alvor med kommentaren i ein annan tråd om å montere leselampe over do. Gliste godt då eg såg biletet.

Ardbeg er gode saker, dei andre to kan eg ikkje hugse men dei er sikkert minst like bra. Men eg vonar at ikkje kveldslektyra blir så intens at ein ender opp i kneståande under leselampa. Lykke til, og god helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for det Jostein. Vanskelig å finne grensa mellom personlig og privat her.

Fint at du likte profilbildet, jeg liker stedet, og noen tusen sider er det nok blitt der.

Whisky er best når man ikke drikker mer enn at man fremdeles kjenner smaken, og det er interessant å eksperimentere med forskjellige smaker i rekkefølge. Mens Ardbeg er en Islay whisky, kommer Glenmorangie fra Northern Highlands, mens Speyburn som navnet antyder er fra Speyside. (I Nordvestpassasjen skriver forøvrig Fløgstad morsomt parodisk om whisky-fantaster ved å konstruere en kommende akevitt - hype.)

Jeg har prøvd stillingen du beskriver, selv om det er lenge siden, og tenker ikke å gjøre det igjen. Jeg blei faktisk gift med henne som dengang satt på motsatt side av skåla. En lite morsom situasjon da, men med et fantastisk flott resultat i ettertid - og rubin-bryllupsdag neste år.

For å lage en litterær vri på et innlegg som sannsynligvis ikke skulle vært posta her, legger jeg ved teksten I drink av Mary Gauthier, fra Drag Queens in Limousines. Den kan forhåpentligvis leses på bildet fra vedbua mi, hvor de forskjellige distriktene i Skottland har fått hver sin vegg..

.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vis meg vedskjulet dit og eg kan seie deg kven du er ....
Mitt eige vedskjul har vært på planleggingsstadiet dei siste 12 åra, slik er det forresten med mange ting. Men eg har ein greie med å samle på ølbokser, ikkje ulikt flaskesamlinga på biletet, men gøymt bort i eit ukjent antal pappkasser på loft og i boder. Skulle eg finne på å tilpasse vedskjulet til ølbokssamlinga kan det fort bli ganske stort. Altså trengs det meir planlegging.

Frå bokssamling til boksamling: eg har Nordaustpassasjen ulest i bokhylla, den kjem på leseplanen i løpet av det neste halvåret. Håper boka er leseverdig også utanom passasjen om akevitt-hypen, eg har sett litt blanda tilbakemeldingar her på desse sidene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jostein Røyset sa:

Vis meg vedskjulet dit og eg kan seie deg kven du er ....

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal fortsette å lese boka Sovjetistan av Erika Fatland. Hun har altså reist gjennom 5 tidligere sovjetrepublikker i Sentral-Asia, og fortell om hvor gærne disse er. De har bl. a en konkurranse gående om hvem som har den høyeste flaggstanga i verden, og Tadsjikistan hadde den på 165 m inntill Saudi-Arabia begynte å blande seg inn i dette. Nå er det høyeste flaggstanga 170 m , men Kina har fremdeles verdens største flagg.

Ellers så er alle Kasakstans flyselskap bannlyst i hele EU og Europa pga av manglende sikkerhetsnivå osv. Da Fatland foretok en reise med det værste av disse selskapene, ACAT Airways, ble det vill jubel blant alle passasjerene da de klarte å lande igjen uten at det hadde skjedd en ulykke...

Dette minner meg om Onkel Skrue sin privatpilot Rotor MCKvakk som har som motto at ethvert kræsj du kommer levende fra, er et godt kræsj...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her går det også i Ukjent soldat, i tillegg blir det kanskje litt organisasjonsteori hvis jeg gidder. Har også planer om å se filmen: Veronika vil dø, leste boka for en stund tilbake og likte den veldig godt. Og sist, men ikke minst skal jeg gjøre litt stas på 2 fedre, min mann og pappaen min:-) det fortjener de begge to. God lesehelg til dere alle!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har begynt på Himmelrike og helvete av Jon Kalman Stefansson. Første boka i trilogien,og denne tror jeg absolutt er noe for meg. Kommer nok til å bruke lang tid,men det er jo greit nok.
Litt annet innimellom,bl.a. Jesus bøkene til Jozef Ratzinger,den forrige paven.
Ønsker alle en god helg,og særlig alle bokelsker-fedrene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest ferdig Himmelrike og helvete,det var en kjempegod bok. Skal få lest de de neste to etterhvert. Nå har jeg begynt på Dickens, Et julekvad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Daffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonje