Jeg prøver å finne andre som leser de samme bøkene og lik sjanger som meg (fantasy/ Sci-fi) men sliter litt med det... Så derfor kan dere jo skrive her, hvilken sjanger dere liker å lese, og hvorfor! Kanskje noen andre også oppdager noen de vil følge! Håper noen henger seg på!

Jeg leser fantasy fordi det er en verden som ikke er vår. Det gir meg muligheten til å rømme fra min enkle hverdag, til en hverdag fult med spenning og dramatikk. Den gir meg muligheten til å være en person jeg ikke er, og det er perfekt for meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg leser nok mest fantasy/sci-fi. Er så glad i hvordan disse sjangrene setter fantasien i sving.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er glad i historiske romaner. Nå har jeg lånt : Huset Dilberne av Fay Weldon.
Først må jeg lese historien om Elling av Ingvar Ambjørnsen.
Det er en trist historie om den ensomme Elling.
Men den er humoristisk og veldig godt skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan nok si at jeg har vært innom de fleste sjangre, har lest grøss, SF, fantasy, kjærlighet (helst historisk), serier, krim, western, div fagbøker, true crime, kokebøker og tegneserier. Særlig som barn/ungdom leste jeg mye SF/fantasy, som eksempler kan jeg gi Tolkien, Narnia-bøkene, Oz, Peter Pan, mye Star Trek, Star Wars både som bøker og tegneserier, Bing & Bringsværd.

Når jeg var ca 30 var jeg hektet på vampyrer, både i bokform og på film, fikk meg min første tattoering i 30 års gave, selvfølgelig en vampyrflaggemus. Har en venninne (siden jeg var 12 år) som er tattoo artist, Monica Tattooica Sunde, og enten hun eller gjesteartister hun har hatt har gjorte alle mine tattoeringer (vampyrflaggermus senere med en venn og måne, søt dragebaby, slesk enhjørningbaby, firkløver, ankh, en pusekatt på hver ankel, rød og grønn drage, delfin og den norske løve). Hvis jeg får råd til en til skal jeg ha Hello Kitty.

Så som noen handler klær og sko i lassevis har jeg det med bøker, har et helt garderobe vedheng til soverommet mitt fullt med bøker, mer i soverommet mitt og bunker i livhøyde i gangen i tillegg. Det er mening jeg skal lese bare dem, men den finnes så mye spennende på biblioteket. Og hver gang jeg leser en fagbok, finner jeg minst en ny bok i litteraturlista. Kjøper det meste bruk hos Litteraturhjørnet i Sarpsborg hvor jeg jobbet for den tidligere eieren, eBay, Qxl no og dk, Abe books, finn.no og utgåtte bøker på bibliotekene i Østfold; låner på bibliotek; kjøper noe nytt hos Adlibris og div bokklubber, helst på tilbud da. Den eneste klubben jeg kjøper nye bøker til full pris er Historieklubben.

Det meste jeg leser nå innen SF/fantasy for tiden er Sfx magazine som jeg abonnerer på og blar gjennom hvert nytt nr når det kommer og skal lese de mere grundig med tid og stunder. En venn som er bibliotekar fikk meg hekta på dem. Kjøpte med nylig en bok om SFs historie, Inre landskap och yttre rymd del 2 - Del 2 Från J. G. Ballard till Gene Wolfe som jeg angrer på at jeg ikke kjøpte når de først kom ut siden de nå har vært utsolgt i flere år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Jakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin Lothe