Jeg skrev en kort omtale rett etterpå. Den lød slik: "Jeg har nettopp lagt fra meg Bovara, etter å ha lest siste side. Hodet er i uorden, tankerekkene kronglete. Kroppen er rastløs og hjertet verker. Trist, rått, vakkert, poetisk, kvalmt, redselsfullt, fastlåst, og uendelig ensomt..... Mer kan jeg ikke si - ikke nå."

Har fortsatt ikke hatt nok tid til å fordøye romanen skikkelig, men Leikvoll er en meget dytkig forfatter - det syns jeg også denne gangen. Jeg liker det poetiske språket sammen med det råe innholdet (til tider, denne gangen, i meste laget for meg). Tematisk beveger han seg innenfor områder jeg syns det er spennende å utforske litterært.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettopp lagt fra meg Bovara, etter å ha lest siste side. Hodet er i uorden, tankerekkene kronglete. Kroppen er rastløs og hjertet verker. Trist, rått, vakkert, poetisk, , kvalmt, redselsfullt,fastlåst, og uendelig ensomt..... Mer kan jeg ikke si - ikke nå.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gleder meg til Lars Ramslie, Lars Amund Vaage, Per Petterson og Bård Torgersen. Jan Roar Leikvolls nyeste er allerede lest......

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte den godt, men det er klart at dette er noe helt annet enn både romanene og novellesamlingen han har gitt ut før. Her er alt fra noveller, essays, radiotekster osv. Men jeg syns det var fint å få et blikk inn i Ajvide Lindqvist sitt univers på denne måten. Her får man vite litt om bakgrunnen for at han skriver som han gjør - hva som driver og inspirerer han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns Rishøi ofte finner gode fortellinger - innhold og tematikk i tekstene er spennende. Jeg har nok mer problemer med språk og fortellerteknikk. Der syns jeg at tekstene er ujevne. For meg blir det innimellom litt overtydelig. Hun er best i tekster som fortelles fra barns øyne. Kanskje er det derfor hun ikke lykkes like godt i den siste teksten, selv om ideen er aldri så god. Selv om Rishøi for meg fortsatt har en liten vei å gå for å nå helt til topps, mener jeg at hun så absolutt er en forfatter å følge med på. Hun har vokst fra første til andre novellesamling, så jeg kommer helt sikkert til å sjekke ut den neste også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den novella er helt fantastisk!Har lest den flere ganger, of finner stadig nye lag:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble nysgjerrig på flere av titlene her. Selv anbefaler jeg, som noen før meg, Tor Åge Bringsværd. For meg er det ingen som slår ham når det gjelder sf og fantasy:) Og så stusser jeg litt over å se Latours katalog av Frobenius på lista. Det er ei av mine favorittbøker, men jeg vil ikke kalle det verken sf eller fantasy. Heller en blanding av historisk roman og krim:) Men, det er jo bare min mening.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har kikket på ulest-lista di, og her har du mange godbiter du kan glede deg til:) En av de jeg ville anbefalt deg er nettopp Keiseren av Portugalia, som jeg ser du har satt opp her. Den er nydelig. Anbefaler også blant annet Stalins kyr, Maskeblomstfamilien, Slaktehus 5 og selvfølgelig Sult:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da vil jeg veldig sterkt anbefale Tor Åge Bringsværdsfem bøker som går under fellesbetegnelsen Gobi. De heter: Gobi. Barndommens måne. Gobi. Djengis Khan. Gobi. Djevelens skinn og bein. Gobi. Min prins. Gobi. Baghdad. Disse romanene er vannvittig gode!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må kommentere meg selv her: Dessverre ble inndelingen i verselinjer, selve enjambementet, ødealgt da jeg kopierte diktet inn fra ei nettside. For å lese en korrekt versjon, søk det opp på nettet, det er lett å finne:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette diktet av Tarjei Vesaas, er et av de jeg aldri blir lei:

"Det ror og ror"

Dagen er faren - og det ror og ror.

Det mørke berget, mørkare enn kvelden, luter over vatnet med svarte folder: Eit samanstupt andlet med munnen i sjøen Ingen veit alt.

Der ror og ror, i ring, for berget syg. Forvilla plask på djupet. Forkoment knirk i tre. Forvilla trufast sjel som ror og snart kan sugast ned.

Han står der òg den andre, han i bergfoldene, i svartare enn svart, og lyer utover. Lam av synd. Stivt lyande. Stiv av støkk fordi her ror -

Då må det gå blaff og blå-skin fram og attende som heite vindar og som frost.

Det ror og ror i natt. Det ser og ser ingen. Ingen veit kven som slikkar på berget når det er mørkt. Ingen veit botnane i Angest sjø. Ingen veit kven som ikkje kan ro.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det første som slår meg da, er at her vil jeg ha variasjon........ Men, fem er fortsatt lite. Vel, la meg gjøre et forsøk: 1. Hamsun: Mysterier - denne går jeg aldri lei. 2. Garborg: Trette Mend - den gir mange veier å gå, mange mulige tankebaner. 3. En diktsamling må med, tror kanskje jeg går for Stein Mehrens samlede. 4. Grytten: Popsongar - nydelig, nydelig. Dessuten vil den hjelpe når mangelen på musikk blir overveldende (og det blir den nok, uansett om ipoden druknet, eller når den går tom for strøm). 5. Noe Bringsværd må med. Jeg har Gobi-serien i et bind, så dersom det er lov, velger jeg den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slike lister liker jeg! Jeg ser for meg at hele trilogien til Abu Rasul (som han med en fellesbetegnelse kaller for skandinavisk misantropi)passer fint inn her: "The Coca Hola Company", "Mact und Rebel" og "Unfun". Vil også nevne "Latours katalog" av Nikolaj frobenius. Samtidig tenker jeg at dekadanseromanene også bør inn her. Noen eksempler er "Mot kveld" av Tryggve Andersen, "Sensitiva Amorosa" av Ola Hanson, "Brügge-den-døde" av George Rodenbach og selvfølgelig selve dekadansebibelen: "Mot Strømmen" av Joris-Karl Huysman. Spør du meg, er dette et herlig knippe bøker:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, her har det tydeligvis skjedd noen endringer siden min tid også, selv om det også her var noen kjenta travere. Deneneste av de nyere bøkene jeg har lest her, er Yatzy, som jeg flere ganger har brukt i undervisningen. Ei fin ungdomsbok:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både Popsongar og Bikubesongar av Frode Grytten er fine i denne sammenheng. Det samme gjelder Rust av Pedro Carmona-Alvarez og Purepopmusicbaby av Gaute Bie. Dessuten er The Smiths vedlig til stede i John Ajvide Linqvists roman Menneskehavn:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler en av bøkene til Sofi Oksanen, enten "Stalins kyr" eller "Utrenskning". tror begge er å få som pocket nå. Her er det mye å ta tak i for ei diskusjonsgruppe:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da anbefaler jeg "Hässelby" av Joha Harstad. Dersom du vil ha en som er ENDA tjukkere, kan du prøve deg på "Rust" av Pedro Carmona-Alvarez.

Lykke til med operasjonen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Galskap kan være så mye, men jeg har listet opp noen bøker som handler omhandler mennesker med ulike psyksiske problemer.

*Carl Frode Tiller: Skråninga Lars Amund Vaage: Skuggen og dronninga Pål H. Christiansen: Drømmer om storhet Johanna Nilsson: Kunsten å være Ela Sofi Oksanen: Stalins kyr Kristin Ribe: Forsnakkelser Kurt Vonnegut: Slaktehus 5 Jan Kjærstad: Rand Henrik Hovland: Amputasjon

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Absolutt ikke dumt, men kanskje denne tråden burde legges under kategorien "Diskusjoner om bokelskere.no"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom fram til 56, pluss noen som jeg har lest litt i. Hvor mange av disse som jeg ville kalt mine favoritter, er en annen sak:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AleksanderStine AskeChristofferJulie StensethSolveigKirsten LundMetteHilde H HelsethElin FjellheimMarianne  SkageGrete AmundsenNorahToveJohn LarsenHelge-Mikal HartvedtTraltePiippokattaKjell F TislevollLailaReidun SvensliReadninggirl30Cathrine PedersenBeathe SolbergDemeterMonica CarlsenRisRosOgKlagingLars MæhlumBård StøreAnne Berit GrønbechMarteSynnøve H HoelLisbeth Marie UvaagrubbelLinda NyrudSolBjørn SturødAlice NordliGro-Anita RoenTore HalsaAnniken Røil