Nå er det snart bokhøst, og jeg har så mange forventninger! Jeg kjenner at jeg gleder meg så innnnmari til særlig Kjersti Annesdatter Skomsvold sin nye roman, Monstermenneske!

Hva gleder du deg til framover?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 74 svar.

Jeg gledet meg til å lese Ken Follets nye bok "Vinter over Verden", og den kan absolutt anbefales. Her er god fiksjon bladet med solid historisk kunnskap. Eller elsker jeg og har lest alle bøkene til Cecilia Samartin, og ser alltid frem mot nye bøker fra henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neste bok om Harry Hole av Jo Nesbø. Må vel vente helt til sommeren. Ellers venter jeg på at jeg selv skal oppdage en ny bok, en ny forfatter. Trenger nye impulser. Så da rusler jeg rundt hos Bokhandlere, titter på nettet , mest her inne selvfølgelig men har ingen ; wow, den må jeg lese. Så jeg leter , og venter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søstre i gode og Onde dager av Ann Brashares som utgis i disse dager<3.Jeg som er hardbarka serieroman elsker må også si den neste boka i Morshjerte. Den heter Veiene møtes og er nr. 19 i serien. Jeg gleder meg fantastisk masse til disse utgivelsene<3.CANT WAIT

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen som har fått med seg denne høstens "Da Henrik Husten kom hjem" av Bård Nannestad? Merk dere denne! Virkelig en psykologisk god og interessant roman som stadig dukker opp i tankene - uker etter at jeg leste den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg faktisk i bokhylla, men hadde ikke tenkt å lese den med det samme. Men nå ble det litt mer interessant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noterer meg denne, hørtes spennende ut! Må innrømme at jeg aldri har hørt om hverken forfatteren eller boka før nå!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han er debutant, så ikke så rart at du ikke har hørt om den. Hvis du leser den - skriv gjerne noe om hva du synes! Spent på om andre liker den like godt som meg. Boka fortjener oppmerksomhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ført den opp på ønskelista mi, og gir gjerne en liten tilbakemelding når jeg har fått lest den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har satt meg opp på venteliste på Norske klassikere 1945-2012 på biblioteket, den står oppført som 'under innkjøp'

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Eg ser fram til den nye boka til Håkan Nesser, Himmel over London

Det är en spionhistoria, eller kanske en kärlekshistoria, eller kanske
någonting helt annat, och det mesta utspelar sig i London, den eviga
staden.

Om en döende mångmiljonär och hans tänkbara arvingar handlar det. Och
om böcker: varför det inte går att vara utan dem.

Sitat henta frå www.nesser.se

Ifølge forlaget kjem boka for sal den 18. oktober.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser at samme bok på dansk koster 197 DKK, innbunden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest den på svensk, og kan vel si forsiktig at dette er en litt annerledes Nesser enn den vi er vant med fra van Veeteren og Barbarotti-bøkene. Hadde vel ikke helt den store sansen for denne men for all del den er som vanlig godt skrevet, godt språk med en noe uvanlig oppbygning av historien og med en meget forutsigbar handling. Spent på hvordan du liker boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest noen av bøkene hans på svensk? Jeg lurer på om jeg skal prøve det når jeg ser på prisforskjellene. Regnet ut av jeg kunne få både Himmel över London og den nye Barbarottiboka hans, begge innbundet, for samme pris som det Himmel over London koster på norsk. Jeg vokste opp med svensk tv, så det er sikkert bare en tilvenning.

Himmel över London koster 169,- innb på adlibris.
Styckersen från Lilla Burma koster 159,- innb. (den femte og siste om Barbarotti.)
Himmel over London koster 332,- på norsk. Gyldendal tar 379,-

Synes det er ille at det skal være så store prisforskjeller. Pocketbøkene til Håkan Nessers tildligere utgivelser koster på adlibris.no fra 30 til 35 på svensk, og tre til fire ganger så mye på norsk. Det henger ikke på greip. Så store er ikke lønnsforskjellene.

P.S. Jeg glemte å føye til at svenskene i tillegg handler fraktfritt på den svenske adlibris.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takkar og bukkar for tips, eg er enig i at prisnivået på bøker her i landet er urimeleg høgt. Det er ein av grunnane til at eg er ein flittig brukar av biblioteket.

Og nei, eg har faktisk aldri lese ei einaste bok på svensk. Ikkje har eg sett noko særleg på svensk TV heller, - så eg trur det er lurast for meg å vente til dei norske utgåvene kjem.
Den siste Barbarotti-boka er eg også veldig spent på!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker finnes det jo flere av enn noen av oss har fnugg av sjanse til å komme igjennom. Med hørespill derimot, stiller det seg ganske annerledes, og en ihuga entusiast vil vanligvis være i underskudd på gode titler som ikke er hørt en eller flere ganger. Derfor blir jeg lettere euforisk når jeg ser at Radioteateret/Lydbokforlaget annonserer to nyutgivelser nå i høst.

Den ene; "Christianaia" er skrevet av bl.a Vegard Steiro Amanundsen - som sto bak "Lucifers by" som kom for et lite år siden. Den var skrevet direkte for hørespill, og det er antakelig "Christiania" også. Kommer 1. nov.

Den andre er en potensiell lekkerbisken for alle som liker klassiske krimhørespill fra Radioteateret (og jeg er blant dem). Det dreier seg om Stein Rivertons "Den røde enke", med mesterdetektiven Asbjørn Krag og handling lagt til 1908. Innspillingen er fra 1996, og med Kai Remliov i hovedrollen. Kommer 10. okt.

Dette gleder jeg meg til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg gleder meg til de nye marg og bein bøkene og den siste magikeren 3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gleder meg til Lars Ramslie, Lars Amund Vaage, Per Petterson og Bård Torgersen. Jan Roar Leikvolls nyeste er allerede lest......

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva synes du om Leikvolls?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skrev en kort omtale rett etterpå. Den lød slik: "Jeg har nettopp lagt fra meg Bovara, etter å ha lest siste side. Hodet er i uorden, tankerekkene kronglete. Kroppen er rastløs og hjertet verker. Trist, rått, vakkert, poetisk, kvalmt, redselsfullt, fastlåst, og uendelig ensomt..... Mer kan jeg ikke si - ikke nå."

Har fortsatt ikke hatt nok tid til å fordøye romanen skikkelig, men Leikvoll er en meget dytkig forfatter - det syns jeg også denne gangen. Jeg liker det poetiske språket sammen med det råe innholdet (til tider, denne gangen, i meste laget for meg). Tematisk beveger han seg innenfor områder jeg syns det er spennende å utforske litterært.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror jeg skal drøye litt med den, hørtes ut som sterk kost.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gleder meg til tredje bok i Fabulaserien, som er skrevet av en av norges yngste forfattere Astrid Niebuhr. Det er den jeg gleder meg mest til:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gleder meg veldig til Kate Mortons "The secret keeper". Heldigvis ikke lenge igjen til 16 oktober:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg spesielt til nr to i trilogien til Deborah Harkness. Nattens skygge, samt Udødelighetens elixir av Gabi Gleichmann, samt en del til, blant annet Orman Pamuks Herr Cevdet og sønnene hans og Jørn Lier Horst` Jakthundene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nye bøker er altfor dyrt for meg, men jeg har mange skatter jeg har kjøpt på salg tidligere som jeg gleder meg til. Nyutgivelsene får vente til de ikke er så nye og dyre lenger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gleder meg til JK Rowlings bok, The Casual Vacancy. Ellers venter jeg på noen oppfølgere, deriblant Ashen Winter av Mike Mullin og Outpost av Ann Aguire.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lest den ennå? Var jo ganske blandede kritikker såvidt jeg forsto. Den ligger klar på hylla hjemme, men har ikke begynt! Altså Rowling sin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg har ikke lest den enda, gitt. Ligger i lesebunken. Fikk også med meg den noe lunkne mottakelsen, så det blir spennende å se. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Førstemann til å si hva vi syns. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gleder meg også til Rowlings nye bok! Er redd forventningene er høye, hennes tidligere bøker har betydd så mye for meg. Jeg får prøve å senke forventningene litt. Men det er også fint å virkelig glede seg til en bokutgivelse igjen, det er noe spesielt med det syns jeg..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gleder meg til:

Vigdis Hjort: Leve posthornet og

Ketil Bjørnstad: Verdens ende

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har gleden av å få "tjuvlese" høstens bøker - og det er masse bra! Legg spesielt merke til Harold Frys utrolige pilgrimsferd av Rachel Joyce. Den er så vakker, sår og underfundig at jeg kommer til å "ha den i kroppen" i mange dager. Finnes på engelsk - kommer i norsk oversettelse nå snart. Veldig veldig fin!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne har jeg bedt biblioteket "mitt" å kjøpe inn da den kommer. Høres ut som en flott bok! :) Takk for tips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg for min del venter veldig på neste bok av Åsa Larsson, den kom på svensk tidligere i år, men siden de fire foregående er på norsk i bokhylla mi, venter jeg på oversettelsen av Till offer åt Molok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Verdt å vente på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg alle de fire bøkene til Åsa Larsson i bokhylla mi, men ikke rukket å starte på dem enda. Hvilken annen krimforfatter vil du sammenligne henne med:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg HAR alle....... skal det selvfølgelig stå:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...som Åsa Larsson... Åjo! Tror jeg vil sammenligne Rebecka litt med Kinsey Millhone (Sue Grafton), men ingen nær lignelse det, for Rebecka kan ikke noe for at det skjer henne så mye diverse... Hun og Kinsey har en slags felles evne til å stikke nesa oppi noe de ikke burde, men det virker så tilfeldig og tilforlatelig. Åsa skriver med en lett flyt og jeg liker veldig godt stemningen hun skaper av småsamfunnet omkring Kiruna. Ødselheten i landskapet kan vel lignes en anelse med hvordan Arnaldur Indridason skildrer det islandske landskapet, men handlingen... Mer spennende enn Karin Fossum, men ikke så dynamisk som Stieg Larsson (som forøvrig er mer intrigersk), men Åsa har god menneskekunnskap og de mellommenneskelige forholdene hennes er innfløkte.. Begynner du på begynnelsen, får du en god historie med en gang, mens de blir bare bedre og bedre! Den fjerde er den hittil beste;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg akkurat lest Kadaverdoktoren av Lene Kaberbøl . Det er den første boken , av tre. Ellers har Kaberbøl skrevet bøker sammen med Agnete Friis, hvor de blant annet debuterte med boken ; Gutten i kofferten , som var veldig spennende. Det vil komme flere i den serien også . Altså to serier som jeg gleder meg til å følge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes å huske jeg alt hadde svart på dette, men tydeligvis ikke : jeg elsket Kadaverdoktoren!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heter den neste boka i den serien av Lene Kaaberbøl (der hvor Kadaverdoktoren er den første) "Det levende kjøtt". Og skal det komme en tredje bok fra Kaaberdøl/Friis, og ha heter den ? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har gått og ventet på ny bok av Carlos Ruiz Safon, og nå kommer den! "Himmelens farge", gleder meg masse og har nok store forventninger! Gleder meg også til Jan Erik Fjell sin bok nr.2 "Skyggerom" som blir utgitt nå i september. Det blir uansett en spennende lesehøst, med mange gode og nye utgivelser av nye og spennende forfattere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Himmelens farge gleder jeg meg også til, håper den er bra :)!!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det må vi jo håpe på! Det er jo det som gjør det så spennende. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, ikke sant :) Gleder meg :)!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Justin Cronins The Twelve. Oppfølgeren til The Passage, og andre bok i en trilogi. Gleder meg kjempemasse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest at Vikram Seth jobber med en oppfølger til "A Suitable Boy", så den gleder jeg meg til - men jeg vet ikke når den kommer.

"Bokhøsten" har jeg ikke noe forhold til. Jeg leser anmeldelser i avisene og river av og til ut tekstboksen med navn og tittel hvis den høres fin ut, men som regel er lappen glemt før boka kommer ut i billigutgave. Jeg har ikke råd til å kjøpe fullprisbøker, dessuten er de upraktiske (tunge og tar større plass), så "bokhøsten" for meg er egentlig hele året! Stadig vekk finner jeg fristelser i bokhandler og kiosker...

Kanskje jeg burde være mer opptatt av å lese ting som alle andre leser samtidig, men jeg klarer ikke helt det... Er det en bok som skaper oppstyr, leser jeg jo om det på nett og i avisene. Egentlig blir jeg mer skremt vekk fra bøker som "alle" leser. Ble veldig glad i "Drømmehjerte" av Cecilia Samartin, som jeg aldri hadde hørt om, men da absolutt ALLE begynte å lese henne og skryte av bøkene hennes, samtidig som anmelderne ble negative, mistet jeg liksom lysten til å lese mer... Litt paradoksalt at jeg er her inne, egentlig. Nesten som om lesing og oppdaging av bøker er noe jeg vil gjøre alene? Og så vil jeg heller fortelle andre etterpå hvilke fantastiske funn jeg har gjort....men blir skuffet hvis andre har gjort de samme funnene??? Hehehe. Jeg vet ikke helt. Husker bare at jeg aktivt IKKE leste "Halvbroren" fordi absolutt alle gjorde det, og så hadde Hallo i uken en sketsj om hvordan en pågående VG-reporter klarte å oppspore den eneste i Norge som ikke hadde lest denne boka... (Det var ikke meg.)

Sorry. Vidder. Igjen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Per Petterson!!! Også "Døden kommer til Pemberley", da;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, Døden kommer til Pemberley! Men først må jeg lese Pride and Prejudice en gang til, så jeg har karakterene der ferskt i minne, og kan vurdere om P.D. James er noe god på å "skrive videre" på karakterene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Per Petterson sin neste roman!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klarer ikke å stå imot PD james og Jane Austen i en og samme bok, jeg heller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gleder meg til Gunn Marit Nisjas Porselenspiken, Karin Bjørset Pedersens Julebrevpikene, De fem fyrstikkene av Hans Olav Lahlum, Levi Henriksens Postkort fra alle tings utkant. Også venter jeg spent og utålmodig på at Jo Nesbø skal komme med ny bok, men den kommer i hvert fall ikke i høst, har jeg forstått.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han sitter nå og skriver på kaffebrenneriet stadig vekk, så vi får håpe;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men har Jo Nesbø planer om flere bøker, for voksne.? Det hadde vært bra.!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det vet jeg ikke, men jeg håper og tror det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Siennas datter" av Marina Fiorato. Fordi jeg liker hennes skrivestil og det er hester i boka. Jeg er en enkel sjel slik ;)

Og "Augustenbad en sommer" - husker ikke forfatter. Den høres sånn passe sær ut.

Ellers har jeg ikke lest så mange høstlister ennå. Men det kommer nok flere på lista etter hvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og da var "Augustenbad en sommer" i mine hender. Før tiden. Og den virker foreløpig veldig bra :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gleder meg til "Hauk og due" av Henrik Langeland. Likte "Verdensmestrene" veldig godt. Jeg ser også fram til å lese Per Peterson nye bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hauk og Due var nydelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med Hauk og due - du kan trygt glede deg videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så flott! Da skal jeg skaffe meg den så fort som mulig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er er oversikt over årets bokhøst, i alle fall norske. Jeg har en lang skal lese-liste fra før, og finner ikke noen i denne oversikten som umiddelbart krever plass på den listen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og her er bloggeren Bokelskerinnens enda fyldigere oversikt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja det var en fyldig og fin liste. Da er det to bøker som peker seg ut for meg. Begge oversatte, og begge såkalte pastisjer. Det dreier seg om Et hus av silke, en Sherlock Holmes bok av Antony Horowitz. Den er et must for meg, etter at den norske Holmes-pastisjen Skrinet er min beste leseopplevese så langt i år. Og det dreier seg om P. D. James som har bygget på Jane Astens Pride and Prejudice i sin Døden kommer til Pemberley. Og så vil jeg sikkert les den tredje nyutgitte Maria Lang-boka Roser, kyss og døden når biblioteket får den i hyllene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nja, ikke umiddelbart, kanskje, men jeg ble for eksempel nysgjerrig på Jonny Halbergs "1980" og kanskje også Per Pettersons og Langelands! Egentlig ville også Heidi Lindes "Agnes i Senga" vært noe jeg var gira på for bare et par dager siden, da jeg akkurat hadde startet med "Nu jävlar", men nå er jeg halvveis i den og litt lei...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gleder meg til Cecilia Samartin sin nye bok, Dona Maria. Har lest alle av henne :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er den jeg gleder meg til og. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppfølgeren til Verdensmesterne av Henrik H. Langeland: Hauk og due. Den har jeg forhåndsbestilt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den har jeg faktisk plukket meg meg et bokhandlereksemplar av, synes den så veldig spennende ut! Men det blir i så fall min første Langeland, har kun lest boken hans om å skrive.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Wonderboy er en glimrende satire om hurragutter i IT - og finansverden ( flere mer utdypende tråder om boka her på forumet). Francis Meyers lidenskap i fra universitetet på Blindern har også mye satire i seg, men er litt mer "nedpå" og tregere enn Wonderboy. Også den veldig god. Du har flere Langeland å glede deg til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for påminnelsen! Da har også jeg forhåndsbestilt denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieAnn ChristinHarald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe Solbergritaoline