Hei alle sammen

Jeg simpelthen elseker historier fra middelalderen, og trenger tips til gode romaner fra denne perioden. Jeg har selvsagt lest både Undset, Follett og endel annet. Jeg har i det hele tatt lest veldig mange bøker, og begynner å gå tom for ideer. Liker gode historier fra andre tidsepoker også, og tar mer enn gjerne imot tips, da særlig om gode bokserier... jo flere bøker jo bedre :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 33 svar.

Da vil jeg veldig sterkt anbefale Tor Åge Bringsværdsfem bøker som går under fellesbetegnelsen Gobi. De heter: Gobi. Barndommens måne. Gobi. Djengis Khan. Gobi. Djevelens skinn og bein. Gobi. Min prins. Gobi. Baghdad. Disse romanene er vannvittig gode!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stiller meg bak AnjaE og Ellen E. Martol. Rosens Navn er glitrende. Utrolig stemningsfull bok som fanger essensen av klosterliv, religion kontra vitenskap, og ikke minst av bøker og biblioteker, og hvordan disse oppstår/går under. Et must hvis du liker middelalder.

Skal selv igang med Alv Erlingsson. Virker lovende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Likte du Follett sine bøker "Stormenes tid" liker du garantert Falcones "Havets katedral". Fantastisk fortelling om Arnau sitt liv og katedralbygging i Barcelona på 1300 tallet. Må leses!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du leser på engelsk, så prøv Cassandra Clark. Skriver middelaldermysterier fra England, 1300-tallet. Bra bøker, god research - bok nr 4 kommer sannsynligvis i løpet av året. Cassandra Clark

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vera Henriksen har skrevet romaner fra middellalderen. Har fått de anbefalt, men har enda ikke lest noen av de. Var å så på hvilke bøker du hadde lest. Tror sikkert at "Havets katedral" og "Kjempenes fall" passer. Tror jeg tralala..:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vera Henriksen - et fint tips. Du har fått hennes bøker anbefalt, men ikke lest noen av dem. Kan du eller andre hjelpe, hva anbefaler dere å begynne med av Vera Henriksen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg vil anbefale Sigrid-trilogien. Første bok Sølvhammeren, så Jærtegn og sist Helgenkongen. Handlinga startar like før kristninga av Norge. Gode bøker!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk skal du ha!
Jeg setter disse på min (allerede nokså omfangsrike) leseliste :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene av Jan Gullio (kanskje en stavefeil i etternavnet !!!). Det er en triologi (Veien til Jerusalen, Tempelridderne og Veien ved rikets ende (tror jeg). Regner med at du har lest "Stormenes tid" av Follet siden du nevner han, men har har jo akkurat gitt ut en ny historisk roman "Kjempenes fall", en skikkelig murstein. "Havets katedral" er også fra middelalderen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Guillou er absolutt god lesning. Jeg slukte Arn-trilogien :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at du har lest et par av Roy Jacobsen. Frost kan kanskje være noe for deg. Har ikke lest den selv, men har hørt at det snakkes godt om den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Frost er en meget bra bok :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg går ut i fra at du også har lest "Olav Audunssøn"-bøkene av Sigrid Undset, - ikke bare Kristin Lavransdatter?

Tore Skeie kom i fjor med boken "Alv Erlingsson. Fortellingen om en adelsmann undergang" som handler på slutten av 1100-tallet, - et prisbelønnet forsøk på å formidle middelalderen riktig.

Har du forresten lest de islandske sagaene, - autentisk tidlig middelalder?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leter også etter bøker fra middelalderen - litt romantiske bøker. Gjerne slike "gifte bort"-bøker. Er nå litt romantisk av meg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for gode tips! I morgen skal jeg på biblioteket :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Ragnhild Magerøys fem bøker om dronning Ingrid på 1100-tallet? (Hva heter det når det er fem bøker?)Den første heter Mens nornene spinner, resten finner du her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fem bøker blir en kvintett. Kvintetten jeg først tenker på i litterær sammenheng er Lawrence Durrell's - "The Avignon Quintet" som består av bøkene: "Monsieur, Livia, Constance, Sebastian and Quinx."

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Fem bøker = pentalogi eller kvintologi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva heter det når det er fem bøker?
En syklus?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fleire romanar om same tema blir beteikna som romansyklus. Vi har romansyklusar av Vera Henriksen, Amalie Skram, Sigrid Undset, Knausgård osv...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så... ja?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sissel Lange Nilsen har skrive fleire bøker frå middelalderen. Trilogien Under fiskenes tegn handlar om dei sydfranske katarane på 11-hundretalet. Ho har og skrive fire bøker om Medici-slekta i Italia frå omlag same tidsrom. Elles har Umberto Eco skrive nokre bøker frå middelalderen. - Eg reknar med du har lese Arn-trilogien av Jan Guillou...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest Arn.trilogien 2 ganger :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Lange-Nilsens bøker er gode. Jeg har lest de om Medici-familien og en annen het Dronningen av Navarra e.l. Umberto Ecos "Rosens navn" er jo et must. Vera Henriksen kommer også lenger ned på siden ser jeg... Jeg liker også historiske romaner, så jeg får følge med her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Falketårnet - Erik Fosnes Hansen (?) =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Falketårnet er en liten perle av en bok. Jeg husker den gjorde inntrykk da jeg leste den for mange år siden.
Kan anbefales på det varmeste selv om jeg følte en mild uro inni meg under hele lesningen. Vet ikke helt hvorfor. Men det er vel slik en leseopplevelse gjerne manifisterer seg hos leseren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vera Henriksen har skrevet mange historiske romaner/middelalderromaner. Blant annet har hun skrevet "Bodvars saga", en trilogi ("Odins ravner", "Spydet" og "Ravn og due") om frillesønnen Bodvar som blir oppdratt på Island av foreldrene til moren. En annen trilogi er "Sølvhammeren", "Jærtegn" og "Helgenkongen", om Sigrid Toresdatter fra Bjarkøy.
Vera Henriksen skriver levende, vakkert og med dyp innsikt i hvordan det var å leve i middelalderen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Se nå har tåka letta litt. Fant ut noen til; Barbara W.Tuchmann, I et fjern speil. Ariana Franklin, Dødens mesterinne. Ian Pears, Et skilt ved korsveien og Javier Sierra, Den hemmlige nattverden.

Bøker om middelalderen er en av mine favoritter også. Har lest mange men kommer ikke på hva alle heter. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har et forslag, men de er fra ca 1540, og det er jo på slutten av middelalderen. De er ihvertfall både spennende og sannsynlige. C.J.Sansom: Oppløsningen, Mørk ild og åpenbaringen. Jeg vet at jeg vet om fler men kommer ikke på dem akkurat her og nå. Men jeg kommer tilbake når tåka letter. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er morsomt å lese bøker fra en annen tid enn vår egen. Av romaner lagt til middelalderen, vil jeg gjerne anbefale Umberto Ecos Rosens navn og Baudolino. Begge bøkene er gode (Rosens navn er best); Eco er en av mine absolutte favoritter.

Siden du er interessert i middelalderen, råder jeg deg til å prøve på ”ekte” litteratur fra denne perioden også. Kan blant annet anbefale Rolandskvadet, våre kongesagaer eller for den saks skyld Dantes Den Guddommelege Komedie. Lykke til!

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

ConnieAlice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibeke