Kanskje også Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai av Mary Ann Shaffer?
Det var jeg ikke klar over! Takk for tips : )
En helt anerledes bok, men som kanskje kan være artig i denne sammenhengen allikevel: Tidskartet / Félix J. Palma
Heisann, Husker ikke helt selv, men på bokelskeres hjelp (http://bokelskere.no/tekst/4701/) står det:
"Kan jeg røpe handlingen i boka? Hvis du absolutt ikke klarer å la være å røpe hvem som er morderen, må du gi beskjed om dette. Det gjør du ved å klikke på lenken «avansert» som er under tekstboksen. Huk av i riktig boks."
Kjente meg veldig igjen! Det gjorde vel i grunn hele familien : )
Spoiler alert! Du bør merke dette innlegget med at det røper noe av handlingen i boka : )
Fra min bokprat om denne boka: Født i Connecticut, USA i 1935. Hun publiserte først enkelthistorier i forskjellige magasiner, kom med sin første novellesamling i 1988 og første roman i 1992. I 1993 kom hun med Shipping news og vant Pulitzerprisen. Denne boka er også filmet. Hun har vunnet mange priser, og er sett på som en av de store novelleforfatterne i USA. Den mest berømte historien hennes er nok kanskje Brokeback mountain, som ble en Oscarvinnende film i 2005. Hun bor nå delvis i Wyoming, og delvis på Newfoundland. Hun har gitt ut flere novellesamlinger, 3 av dem med undertittel Wyoming stories. Ville veier kom på norsk i 2006.
Proulx skriver knapt, enkelt og rett fram, med en undefundig og tørr humor som er helt herlig. Menneskene hun skriver om er både værbitte, tverre og innbitte og mange fortellinger foregår på Wyomings hardt prøvde kvegrancher. Jeg har aldri vært i det USA som beskrives her, allikevel tror jeg de fleste av oss har nok amerikansk kultur innabords til å kjenne seg igjen og få levende bilder i hodet av Proulx’ treffende beskrivelser. Jeg liker landskapet og menneskene hun beskriver og kjærligheten de tross alt har til naturen rundt seg. Proulx lever kanskje avsondret selv, men hun er definitivt en skarp menneskekjenner! Jeg vil anbefale novellesamlingene hennes for den som ønsker et innblikk i ekte americana og ekte mennesker.
Enig med deg, første halvdel var meget god og virkelig skummel. Så dreier boka til å bli noe annet. Jeg slukte boka, men satt igjen etterpå med en litt tam følelse. Er usikker på om jeg kjøper Teresas forvandling. Hele den jentegjeng goes bad-greia virker noe påtatt. Men han skriver medrivende! Min favoritt er helt klart Håndtering av udøde.
Tror en av de første voksen-bøkene jeg lo høyt av var A prayer for Owen Meany. Noen fantastiske scener i den historien!
Enig! Man blir aldri kvitt denne fortellingen...
Min 2,5-åring skjønner ikke noe særlig av historien her, men har stor glede av å se på illustrasjonene. Den kalles "jordbærboka" her i huset...
En innertier både for voksne og barn!
Som bibliotekar må man jo elske "En uvanlig leser"! Så jeg må nesten si den, men jeg koste meg med flere av bøkene på lista : )
Glemmer ikke den sommeren jeg leste meg gjennom alle Donaldpermene hjemme. Faren min begynte å kjøpe Donald i 1972 da broren min ble født, så vi hadde en del årganger på slutten av 80-tallet (husker ikke helt hvilken sommer, det var bare Sommer). Til slutt så jeg Donald-figurer danse for øynene til og med når jeg lukket dem : )
Sjekk min lille liste på http://bokelskere.no/liste/110341/liste/
Her er titler jeg liker å anbefale hvis folk kommer og spør etter noe hyggelig. Stort sett er det bøker jeg har lest selv. Håper jeg kommer på flere etter hvert, og tar gjerne i mot tips!
Du vet det sikkert, men Sigrid Undset har også interessert seg for Arthur-legenden. Eskalibur : fortellinger om kong Arthur og ridderne av det runde bord kom i serien Verdens hellige skrifter i 2009, men ble opprinnelig utgitt i 1915.
Ville ikke kalt "Enken" en krim, men den er absolutt verdt å lese!
Så hyggelig! Og du kan glede deg til Renhetens pris : )
Og hva med "Og du dør så langsomt at du tror du lever" av Bertrand Besigye? Litt trist, da...