Jeg ble utrolig skuffa over denne boka, men jeg skylder på meg selv, og at jeg gikk med forventninger i over ett år. Første halvdel om Theres sin "start i livet" var absolutt best. Men "Menneskehavn" er og blir favoritten. Skylder på meg selv, som sagt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Min første bok av Lindqvist. Skriver ikke han litt om levende døde, vampyrer og slike ting i sine andre bøker? Dermed var jeg usikker om dette var noe for meg. I skrivende stund sitter jeg rastløs på jobb og gleder meg til jeg har fått gjort unna alt jeg skal ikveld så jeg kan sette meg ned med denne igjen. Er vel rundt side 280. Første delen syns jeg var veldig, veldig god. Jeg likte møtet med den andre jenta også. Da jeg la fra meg boka for å gå kveldstur med hundene igår (etter en intens leseøkt jeg ikke klarte å avslutte), tok jeg meg selv i å kikke meg over skulderen der jeg gikk på de åpne slettene i mørket. Generelt litt frynsete nerver og litt småskvetten. Og jeg har aldri latt meg skremme av hverken bøker eller skrekkfilmer, så det var litt pussig. Det var bare noe med denne mystiske lille jenta som satt seg i meg. Nå derimot, etter det som skjer i huset, flyttingen og Idol (av alle ting) begynner jeg å miste håpet. Syns stemningen har gått skikkelig nedover og håper, håper, håper at det strammer seg inn igjen nå mot slutten. Den begynte jo så vanittig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja, nei, joda. Den tok seg ikke opp igjen, og jeg er skuffa. Begynnelsen var helt fantastisk og jeg trodde dette kom til å bli noe av det beste jeg har lest. Syns den siste halve delen av boka var teit. Skuffet, men skal gi Lindqvist hvertfall en sjanse til. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om dette var første, må du absolutt gi han en sjanse til. Ikke engang i hjemmet er vi enige om bøkene hans. Jeg elsker "Menneskehavn" helt enormt i tillegg til "La den rette komme inn", mens min bedre halvdel foretrekker "Håndtering av udøde" fremfor "Menneskehavn". Engang kommer jeg til å lese "Lille Stjerne" igjen, og da sitter jeg sikkert med et annet inntrykk. Men den grep meg ikke så godt som de andre. Lykke til videre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Venter på at begge to skal komme tilbake til biblioteket, de er utlånt for øyeblikket. Gleder meg, og har store forventninger!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble også skuffa og avbrøt halvveis. Skylder ikke på meg selv. Etter " La den rette komme inn" var dette bånn i bøtta.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg, første halvdel var meget god og virkelig skummel. Så dreier boka til å bli noe annet. Jeg slukte boka, men satt igjen etterpå med en litt tam følelse. Er usikker på om jeg kjøper Teresas forvandling. Hele den jentegjeng goes bad-greia virker noe påtatt. Men han skriver medrivende! Min favoritt er helt klart Håndtering av udøde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig i det du sier, men synes fortsatt boken var god (eller ihvertfall veldig spennende)! Slutten ble liksom litt for overraskende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes dette var en fantastisk bok! Likte første del best - synes beskrivelsene av jentene er fengende godt skrevet. Jeg var forberedt på at dette var en annerledes bok - helt greit for meg. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så rart at "Menneskehavn" er favoritten. Jeg likte denne myyye bedre. Slutten på "Menneskehavn" ble altfor utrolig og usammenhengende. Men er enig i kritikken på at vi aldri får noen forklaring på hvem Theres er, hvor hun kommer fra etc. Tenkte flere ganger at den minner meg mer om historien til en film enn en bok, da kunne bildene forklart noe av det som ikke sies i boka. Kanskje. Men likte "Lille Stjerne" veldig godt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg leste "Menneskehavn" var jeg strandet på et 100 år gammelt hotell på vestlandet, hvor jeg som eneste gjest opplevde høst, vinter og vår i løpet av en dag. Med dette som stemningsskaper, i tillegg til byggets knirking og visling, ble boka både gripende og skummel. Hva som skjer rundt deg bidrar iblant til leseropplevelsen, og her var det en kraftig bonus :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er litt surt å si det, men ja - jeg må si meg litt enig med deg. Jeg likte første halvdel utrolig godt og syntes den var spennende og fascinerende, men jeg tygger fortsatt på den retningen handlingen tok etter hvert. Jeg hadde nok håpet på noe annet. Sær er et ganske passende ord. Likevel ble boka utlest på rask tid og den var vanskelig å legge fra seg, som alle Lindqvists bøker har vært for meg. Ingen ny favorittbok nei, men ok likevel.

...Og jeg vil aldri få det samme forholdet til boremaskiner igjen...

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Jeg har allerede lest Låt de gamla drömmarna dö på svensk! To ord; gled deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg synes den var fantastisk god! Fint skrevet og veldig spennende. Men satt liksom litt og ventet på at det skulle hende noe overnaturlig. Ble overrasket da det aldri kom. Synes at andre del var best.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at første halvdel var best. Allikevel satt jeg klistret til boka i to dager. Lindqvist har en måte å skrive på som hekter meg fast og gjør at jeg glemmer mine daglige sysler. Leiligheten skulle vært rydda for et par dager siden, først nå ser jeg rotet. Da boka var utlest ville jeg ha mer! Så alt i alt; en god bok, men ikke min Lindqvist-favoritt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg synes boka starta bra og la opp til en hel masse skummel i starten for deretter å bli en slags oppvekst/tenåringsroman. Det virker som om Ajvide har for masse han vil fortelle. Det blir for mange historier, avstikkere og skjebner. Har kommet til jentenes först möte. Håper det vender og at det blir like spennende som det var i starten. Jeg lurer veldig på hvor Terés kommer fra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TReidun Anette AugustinAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindus