Dette er en av de sterkeste bøkene jeg har lest om kriger og uroligheter fra Afrika! Denne boka handler om folkemordet i Rwanda, som skjedde i løpet av noen få måneder våren 1994.

Hutuene og tutsiene vender seg mot hverandre, og det bryter ut full borgerkrig i Rwanda. Hutuene har lenge følt seg undertrykket av tutsiene, og det tegnes et bilde tilbake til kolonitiden, hvor de hvite tegnet kunstige skiller mellom folk basert på deres utseende. I den forbindelse konkluderte kolonimakten med at tutsiene var en mer høytstående rase sammenlignet med hutuene. Dette finner hutuene seg ikke lenger i, og de starter en nedslakting hvor formålet er å utradere tutsiene som folkegruppe.

De mest bestialske hendelser skildres, uten at historien på noe tidspunkt blir sentimental. Tvert i mot kunne det gjort seg med en dæsj sentimentalitet oppi alt det groteske. Et vakkert kjærlighetsforhold mellom en hvit mann og en svart kvinne skildres, men selv ikke den hvite mannen kan redde tutsikvinnen fra det forferdelige som senere hender.

Dette var en bok som fikk meg til å gråte, og jeg kommer aldri til å glemme denne boka!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Kigali - bare ordet er nok til å vekke assosiasjoner om de verste grusomheter mennesker kan begå mot hverandre.

Dette er en hendelse de aller fleste kjenner til, enten gjennom bøker eller filmer, så hvorfor skal man lese akkurat denne boken? For meg ble det mye mer personlig ved at forfatteren ikke bare forteller om omgivelsene og det store bildet, men lar oss bli kjent med personene. Det er vanskelig, om ikke umulig, å ikke bli berørt av denne historien. Det er så sterkt at det er vanskelig å finne ord som beskriver denne tragedien.

Utenom historien så er boken veldig bra skrevet, omgivelsene er skildret så du ser det for deg, noe som er med på å bidra til at boken oppleves så sterkt. En veldig god bok om en veldig viktig hendelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig! Man blir aldri kvitt denne fortellingen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Karin  JensenKirsten LundRuneAvaHilde H HelsethHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H Hoel