Her er et knippe bøker jeg har tenkt å komme igjennom i løpet av sommermånedene. Her forventer jeg å finne nokså ny, men litt "umoderne" krim - det vi si krim/spenning med handling litt tilbake i tid og/eller i rustikke og naturnære omgivelser. Og med dertil hørende typer mennesker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Ville ikke kalt "Enken" en krim, men den er absolutt verdt å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det viktigste er jo at boken er lesverdig. Det er nok flere av bøkene på lista som ikke passer helt inn i krim-begrepet, men jeg slet litt med å finne et passende navn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende liste dette!

Min første tanke var: "Jeg må be han styre unna "I ulvenes skygge"" Så da gjør jeg det! Jeg prøvde å lese denne boka for kun kort tid siden, men det var en skikkelig nedtur, for språket i romanen er skikkelig elendig! Et svært godt eksempel på at forlagskonsulenten ikke har gjort jobben sin. Det hakker og hopper og gjorde meg til slutt så frustrert at jeg måtte slutte å lese den. Veldig synd, for jeg hadde et oppriktig ønske om å lese romanen.

Tar meg den frihet å foreslå noen bøker til deg: "Hevnens engel" av Bo. R. Holmberg. Historisk krim som er spennende. Fra Sverige. Christina Schwarz : "Islagt". Spennende krim fra USA eller Canada. (Husker ikke helt da det er en stund siden jeg leste den.)

Ser du har Kerstin Ekmans "Hendelser ved vann" på lista di. Ei bok som jeg fikk omtrent samme følelsen av da jeg leste den var "Frøken Smillas fornemmelse for snø" av Peter Høeg.

God lesning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har jeg kommet godt ut i "I ulvenes skygge", og jeg må innrømme at jeg i sjelden grad koser med meg en bok. Jeg pleier å ha det travelt med å bli ferdig med alle bøkene jeg leser, for å komme i gang med den neste. Og jeg er ikke glad i tykke bøker (som jeg vil definere denne som). Men denne gangen synes jeg ikke det haster med å bli ferdig. Etterpå venter "Enken", som jeg oppfatter som samme type bok.

Jeg forstår hvorfor du oppfatter språket slik du gjør, men for meg fungerer det, og da er jeg bare glad for det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips. "I ulvenes skygge" har jeg allerede lånt, så jeg kommer nok til å begynne på den. Hvis jeg er enig med deg, så har den ikke kostet meg noe mer enn litt tid og noen brustne forventninger.

Siste bok du nevnte har jeg både lest og sett på film. Men da vet jeg i alle fall hva som kan ventes av Ekmans bok, (som vant Nordisk råds litteraturpris i sin tid).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamieLillevi