"En undersjanger av fantasi og spekulativ fiksjon som kom på 1980-tallet og tidlig 1990-tallet. Begrepet betegner bøker satt i en tid eller verden hvor damp som energi fortsatt er mye brukt - vanligvis det 19. århundre, og ofte satt i viktoriatiden England - men med fremtredende elementer av både science fiction og fantasy, som for eksempel fiktive teknologiske oppfinnelser som man finner i verk av HG Wells og Jules Verne, eller ekte teknologisk utvikling som datamaskinen oppstår på et tidligere tidspunkt. Bøker med steampunk har ofte anakronistisk teknologi eller futuristiske innovasjoner som Victorians kan ha tenkt seg dem, basert på et viktoriansk perspektiv på mote, kultur, arkitektoniske stil, kunst, etc."

Mitt første møte med Steampunk var i boka Soulless, og nå ønsker jeg å lese mer! Har ikke lest mange av bøkene i denne lista da den er ment som en liten buskeliste for meg selv :)


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 11 svar.

http://siljeblomst.wordpress.com/.

Her er det mye bra om sjangeren du beskriver og andre i samme gate. Bokanmeldelser og tips. Veldig godt skrevet. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for link. Må sjekkes ut :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah, takk! Jeg har vært nysgjerrig på denne sjangeren. Hvis man skal begynne et sted: hvor? Hva er den aller beste?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Vanskelig å si hvem som er best... Har selv kun lest de tre første bøkene i lista. De er steampunk blandet med vampyrer og varulver. Så hvis du liker det er denne serien veldig god. Ellers vet jeg ikke så veldig mye om de andre bøkene - er jo på en måte ønske-/huskelista mi det her ;) Men det finns steampunk helt uten vampyrer og den slags. Boneshaker er en av de bøkene jeg nok kommer til å skaffe meg snart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hei jeg er også helt bergtatt av denne sjangeren har lest de 3 første til Gail Carriger og ønskelisten er resten!!!!!!!!!! Tusen takk for at du har gitt meg flere forfattere å ønske meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har også bare lest de tre første av Gail Carriger :) Heartless ligger og venter på meg i bokhylla, må bare få unna et par andre bøker først ;) Er så mange å velge mellom, så jeg vet ikke helt hvem av bøkene på lista jeg skal begynne på etterpå... Tror kanskje det blir The Greyfriar (Vampire Empire, Book 1) av Clay & Susan Griffith da jeg digger vampyrer ogaå :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En helt anerledes bok, men som kanskje kan være artig i denne sammenhengen allikevel: Tidskartet / Félix J. Palma

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. Har lagt den i lista. Ser på Goodreads at den visstnok er første bok i en serie :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var jeg ikke klar over! Takk for tips : )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

tror du kan sjekke ut denne også; http://bokelskere.no/elfhybrid/boksamling/148496/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, visste det var en bok jeg hadde lest på norsk som var ganske så steampunk :) Takk for at du fant den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ritaolineMarit HåverstadRune U. FurbergKristoffer MindeBerit B LieGodemineHeidi BArne SjønnesenellinoronilleHegeLibra85Berit RSynnøve H HoelHarald KTone HHilde Merete GjessingMarianneJulie StensethAnette Christin MjøsChrissieConnieHilde VrangsagenTonesen81Aud- HelenMartineMaren Hjelle CurriePia Lise SelnessveinCtinaHanne MidtsundVannflaskeJohn LarsenLars Johann MiljeEli HagelundRonnyDolly DuckRuneVivian M.AvaMonica Carlsen