«Dere barbarer,» sa hun og tørket tårene. «Jeg hadde glemt hvor underutviklede dere er. Dikterkongen min var også slik. Det tok ham en lang, ulykkelig tid før han skjønte hvordan det egentlig forholder seg: Det er veldig stor forskjell på en penis og et hjerte.»
Heisann lesevenner :-) Jeg klarte å fullføre 'Lykkeprosjektet' i løpet av uka, men kan ikke akkurat si at den ga meg særlig mye. Kjedelig bok, synes jeg.
Nå har jeg gitt meg i kast med leseutfordringens punkt 'en bok som er minst 100 år eldre enn deg' , og da har valget falt på 'Jane Eyre' av Charlotte Brontë. Denne klassikeren har jeg ikke lest før, og gleder meg veldig! Har så vidt startet, og liker språket og stemningen som er satt, så dette blir fint.
Så får vi håpe vi får litt mer vårlig vær etterhvert - og så får dere alle ha en god helg :-)
Det jeg virkelig likte, var skildringene fra selve krigshandlingene. Kanskje litt rart å like akkurat det, men de var levende, beskrivende og fine på en tragisk måte.. Resten av boka ble et sammensurium av personer, steder og perioder som jeg ikke helt klarte å holde styr på. Terningkast 2.
Jeg vil anbefale Bernard Cornwells bøker om Uthred, fra England på 800-tallet. Jeg mener første bok i serien heter 'Det siste Kongeriket*. Danene har herredømme over store deler av England, mens Kong Alfred kjemper for å holde på kongemakta, så det er riktignok helt i starten av vikingetida. Men veldig velskrevet, spennende og lærerik serie.
Denne helgen leser jeg 'Lykkeprosjektet' av Gretchen Rubin. Også som en del av leseutfordringen. Og dette er virkelig en utfordring for meg. Jeg liker ikke selvutviklingsbøker. Og liker ikke denne så godt heller. Gleder meg til å bli ferdig..
Hvem som helst kan elske noe på grunn av. Det er like lett som å putte en penning i lommen. Men å elske noe til tross for, å kjenne til bristene og elske dem også – det er sjeldent og rent og fullkomment.
Vår og sommer er fin lesetid, synes jeg. Så herlig å sitte ute med bok i de lange lyse ettermiddagene/kveldene. For ikke å snakke om bok på stranda, når vi kommer så langt :-)
Jeg holder på med Popsugars leseutfordring, og nå har jeg lett fram ei bok jeg ikke har lest siden ungdomsskolen. Da falt valget på Roald Dahls 'Hevnen er søt - Tretten makabre fortellinger'. Husker jeg både leste fortellingene, og så filmatiseringene på TV, og syntes de var herlige grøssere! Har lest et par i boka nå, og merker at de nok ikke gjør like sterkt inntrykk på meg lenger. Men de er absolutt fremdeles velformulerte og lesverdige! Dette blir gøy!
Det er så flott at tråden ikke stopper opp!
Jeg har vel ikke vært den mest aktive til å holde diskusjonen i gang, men har lest tråden hver eneste helg, og har plukket opp mange gode boktips herfra.
Jeg skal lese Utrenskning av Sofi Oksanen denne helga. Denne forfatteren blir et nytt bekjentskap for min del. Jeg begynte så vidt på den i går, likte språket og 'anslaget', om jeg skal kalle det det, og gleder meg til fortsettelsen :-)
Etter å ha lest en rekke romaner, var det befriende deilig å lese noe reelt, håndfast og "down to earth". Jeg liker den saklige og ærlige fremstillingen av turen, selv om jeg også ble til tider irritert over nevnte ærlighet. Det som drar inntrykket ned for meg, er at jo lengre sør de kommer, jo mindre beskrivende og detaljert blir fortellingen. Terningkastet blir en svak femmer.
Alle liker ikke Lucinda Riley.. Jeg liker henne heller ikke :-) Og jeg og synes det er artig hvor forskjellig vi opplever litteraturen - der noen har hatt en stor opplevelse, kan en annen ikke finne noe som helst...
Glem ikke Retrospill-messen i Sandefjord. Der er det nok også noen godbiter :).
Den skal jeg prøve å få med meg.
http://www.retrospillmessen.no/
Fantastisk bok! Fantastisk historie med et hav av referanser til en tid da TV-spill var noe helt annet enn det er nå. Anbefales!
Men vil føye til at jeg leste nesten alt jeg kom over da jeg var barn. Dette var jo før vi hadde det underholdningstilbudet ungene i dag har, med mange tv-kanaler, streamingmuligheter, data, spillkonsoller og alskens. Så husker at jeg syntes det var en stor dag da jeg fylte åtte, og endelig fikk eget lånekort på biblioteket. Leste masse Bobseybarna, Fem, Gulltopp. Leste alt av Astrid Lindgren og Anne-Cath Vestly. Evi Bøgenæs var også en favorittforfatter. Leste alltid, i grunnen, og i mangel på noe annet: baksida på melkekartongen og cornflakespakken :-)
Den første voksenromanen jeg leste var Røtter, av Alex Haley. Fikk lov til å se tv-serien, og slet meg gjennom den tykke boka som 12åring, totalt forgapt. Har lest den igjen i voksen alder, og den var fortsatt en stor leseopplevelse.
Har lest mye bra i mars, de jeg likte best var
Bursdagsgaven av Sue Monk Kidd
Middlesex av Jeffrey Eugenides
Monster av Jørgen Jæger
Disse ble alle gode femmerbøker.
Jeg elsket Ina-bøkene av Annik Saxegaard. Samlet til jeg hadde alle, og leste dem om og om igjen ..
Gjennom hele boka har jeg lurt på om jeg liker den eller ikke. Forfatteren skriver at dette er den tiende boka om denne hovedpersonen, og selv om jeg kanskje hadde blitt litt glupere av å ha lest de ni foregående bøkene, føler jeg ikke at det egentlig trengs. Men cliffhangeren på slutten av denne boka inviterer jo til å lese neste i serien. Men det tror jeg ikke at jeg kommer til å gjøre.
En helt grei bok, er vel den eneste konklusjonen jeg klarer å dra. Terningkast 3.
All knowledge is spendable currency, depending on the market.
Boken inneholder noen typiske Hollywood-overdrivelser, samt ting som ikke henger helt på greip. Allikevel er det en god historie, som gjør at boken er verdt å lese og kan gå fort unna.
Knallbra bokserie! Men jeg er litt skuffet over denne boken, som er den siste. Den bærer litt preg av hastverk. Noen av tingene som gjaldt i de forrige bøkene er "borte" i denne, noe som gjør ting litt usannsynlig. Allikevel er det en god historie. Har du lest de to første bøkene, så bør du absolutt lese denne også :)
Jeg holdert på med Monster av Jørgen Jæger. Handlingsmettet, og utrolig spennende! En skikkelig pageturner, MÅ bare lese en side til...