Lesehelg! Våren og lysere kvelder er her for fullt. Influerer våren på leselysten din i den ene eller andre retning?

Jeg trives veldig godt med å lese den dystopiske lesesirkelens valg: The Passage av Justin Cronin. I det hele tatt har jeg fått øynene opp for dystopier – en sjanger jeg leste lite av tidligere. Imidlertid var øynene større enn magen da jeg bega meg ut på Brødrene Karamasov av Dostojevskij (den andre boksirkelen på bokelskere). Men jeg tråkler meg sakte videre der også.

The Guardian har lenge produsert en god litterær podcast. De siste månedene har der bl.a vært samtaler med John Irving, Karl Ove Knausgård, Bill Bryson, Michel Houellebecq, Kazuo Ishiguro, Harper Lee og Jonathan Franzen. Scroll nedover og du finner mye annet spennende:
http://www.theguardian.com/books/series/books

Riktig god lesehelg! :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Har barnedåp for lillejenta mi denne helga så lesing blir det minimalt med. Men innimellom forberedelsene og amming og alt sånn, så leser jeg opp igjen Odinsbarn av Siri Pettersen. Valgte å lese denne på nytt igjen for nå har jeg hele trilogien og kan lese de rett etter hverandre uten å måtte vente mellom hver bok...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har startet på Lotus Blues av Kristina Ohlsson, og er skikkelig spent på om den lever opp til forventningene mine. :) Ikke blitt mye lesing hittil, men håper på en roligere dag i morgen. :)

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heia, og velkommen som ny administrator av lesehelgsida!
Eg for min del er luta lei av å vere utan nett, må gå på besøk for å lese og skrive noko her inne! Det vil vare nokre få veker til....
Elles så les eg for tida ei bok som gjer sterkt inntrykk: Krigen har intet kvinnelig ansikt. Det er ei bok som er svært annleis enn eg hadde tenkt meg, men ei bok som fortener mange lesarar!

Ha ei god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Heisann.
Jeg har ikke fått lest så mye sist helg eller gjennom uken, noe som resulterer i at jeg holder fortsatt på med My name is Mahtob -Mahtob Mahmoody. (Boken skal leveres om 6 dager, så det legger litt mer press på meg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, herlig at det endelig er vår og lysere kvelder :-) Spiller egentlig ingen rolle for lesingen min, jeg leser omtrent like mye uavhengig av årstid, men jeg er glad i våren.

Denne helgen skal jeg også først og fremst fokusere på den dystoptiske lesesirkelboka. Jeg har den på norsk, Den første (den er også utgitt med tittelen Overgangen). Har ikke kommet i gang ennå, men starter på den i dag. Dette er en bok jeg gleder meg stort til :-)

Mulig det også blir tid til en novelle eller to i samlingen Sweet Talk av Stephanie Vaughn, som jeg har på lydbok. Er ca. halvveis, og hvis resten av novellene er like gode som de jeg har hørt, tror jeg at det blir en femmer eller sekser på terningen. Er ikke stort jeg vet om forfatteren, bortsett fra at hun er professor ved det engelske fakultetet ved Cornell University, at det er mer enn tjue år siden novellesamlingen utkom, at det er det eneste hun har utgitt foreløpig, men at hun skriver på en roman med handlingen lagt til Italia.

Takk for tips om Guardians podkast. Jeg minner også om Forfatterscenes podcast – Forfatterintervjuer fra Kulturhuset Stadsteatern. Her er det intervjuer med bla. Joyce Carol Oates, Lydia Davis, Mario Vargas Llosa, Karl Ove Knausgård og Jo Nesbø og Mircea Cărtărescu. Intervjuene er på fra en snau time til drøye halvannen, og de fleste er, naturlig nok, på engelsk. De legger stadig ut nye intervjuer, og det foreløpig siste er en samtale mellom Torgny Lindgren og Hans Olav Brenner.

Riktig god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

leser bok 2 i serien om Kan-krøniken, og den heter Ildtronen av Riordan. bra lesing

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Velkommen krira - som Lesehelgstyrer :-) Så flott at du ville overta etter Vibeke! Jeg oppdaget det ikke før nå....

Jeg er inne i en krimperiode, og leser nå "kuren" av Mo Hayder. Har lest mye mindre dette året enn tidligere, vet ikke helt hva det kommer av. Trodde det skulle bli mer tid for slike sysler nå når barna var store, men det ser ikke slik ut!

God helg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vår og sommer er fin lesetid, synes jeg. Så herlig å sitte ute med bok i de lange lyse ettermiddagene/kveldene. For ikke å snakke om bok på stranda, når vi kommer så langt :-)

Jeg holder på med Popsugars leseutfordring, og nå har jeg lett fram ei bok jeg ikke har lest siden ungdomsskolen. Da falt valget på Roald Dahls 'Hevnen er søt - Tretten makabre fortellinger'. Husker jeg både leste fortellingene, og så filmatiseringene på TV, og syntes de var herlige grøssere! Har lest et par i boka nå, og merker at de nok ikke gjør like sterkt inntrykk på meg lenger. Men de er absolutt fremdeles velformulerte og lesverdige! Dette blir gøy!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fotball, hundetrening, lesing og husarbeid. Dette er helgeaktivitetane, i prioritert rekkefølge. Då gjeld det berre å sørge for at det ikkje blir tid til alt.

Det er utelukkande lesesirkelbøker som er på planen denne helga også, Brødrene Karamasov og Overgangen. Var innom bokhandelen og kika i dag, men greidde å overtyde meg sjølv om at eg har nok uleste bøker i heimen. Kan det vere at eg har fått ryggrad, utan at eg la merke til det? Vi får sjå.

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Nå er jeg godt i gang med Lenger unna, essaysamling av Jonathan Franzen. Så langt har han vært både vittig, skarp, åpen, kritisk og svært samfunnsengasjert - ingen tvil om at han byr mye på seg selv gjennom disse essayene.

Jeg leser nok hakket mer i den mørkeste tida, men forholdsvis jevnt fordelt over alle månedene av året. Det er kvelden (og, vel, hm, natta...) som er min lesetid. Når roen senker seg og alle små tenåringer sover (til slutt). Så var det det å kjenne sin begrensning og legge seg da...

Takk for podcast-tips og god lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Årstidene spiller ingen rolle for meg, heller hvordan jeg har det og det svinger selvfølgelig. Det er fortsatt Dostojevskijs "Brødrene Karamasov" som gjelder, og nå nærmest midtveis har romanen tatt en ny vendig, og sidene bare flyr avgårde, deilig.

En riktig god helg til dere alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det høyrest bra ut. Er såvidt i gang med bind 2 (av 3), det skadar ikkje med eit parti der sidene fyk unna.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Våren har nok ikke så mye å si for leselysten, men jeg synes det er deilig å sitte ute med boka.
Nå holder jeg på med "Treenigheten" av Leon Uris,en bok om Irlands historie. Interessant og lærerik. Den er stor og kompakt så jeg har mye lesing foran meg før jeg er ferdig.
God helg til deg og alle andre bokelskere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein