Mars har vært en svært god måned på flere måter, og jeg har reist til mange steder i min litteraturverden: Afghanistan, Syria, Israel, Palestina, Tyskland, Frankrike, England, Danmark og ikke minst Russland.

Evig krig av Fredrik Græsvik.
Landet som lovet alt av Sidsel Wold.
Alt dette kunne vært unngått av Carsten Jensen og Anders Sømme Hammer.
Brødrene Karamasov Bind 1 av Fjodor Dostojevskij.

Sistnevnte rager høyest av alt jeg har lest.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Ei tid før påske tilbrakte jeg et par uker på en balkong på Gran Canaria, med isjias som hindret mobiliteten en del. Det gikk derfor med mye litteratur, noe ganske lettbeint og noe direkte banalt og kjedelig. Men lyspunkter iblant:

De fördömda, mørk, intens og magisk beretning fra Joyce Carol Oates om hendelser blant aristokratiet i Princeton tidlig på 1900-tallet.
Ensomheten i Lydia Ernemans liv, stillferdig, udramatisk hverdagsfortelling av Rune Christiansen om at intet menneske er ei øy, selv om man ønsker det aldri så sterkt.
A Spool of Blue Thread, en familiehistorie av Anne Tyler, denne gangen om den amerikanske drømmen som gikk i oppfyllelse ( - eller kanskje ikke?).

Alle disse tre fikk femmere av meg. Men blant feriebøkene mine var det også en ubetinget sekser: Bønn for Tsjernobyl av Svetlana Aleksijevitsj. En samling av monologer fra hverdagen i Hviterussland etter katastrofen. I mitt hode har denne ulykken alltid vært forbundet med Ukraina, men her fikk jeg ny kunnskap: Det var i Hviterussland katastrofen rammet hardest. En rystende påminnelse om hva som skjedde, og hvordan folk ble holdt uvitende om de faktiske forholdene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Den beste krimleseopplevinga i mars fekk eg då eg las Torkil Damhaug sin nyaste krimthriller En femte årstid i påsken. Eg likte også godt Iréne av Pierre Lemaitre.

Men den aller beste leseopplevinga forrige månad vart Kim Leine sin formidable historiske roman frå Grønland; Profetene i Evighetsfjorden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Formidabel er det rette ordet. Romanen gjorde inntrykk på meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest 12 bøker i Mars og gitt terningkast 6 til 2 av dem:

Godt sagt! (2) Varsle Svar

gretemor, siden du viser så flott initiativ og det innen det disse sider bør handle om, nemlig bøker, vil jeg gjerne bidra.
Mars måned betyr påske og det kan slå begge veier hva konsentrasjon og tid til å lese angår. For meg skjedde noe helt spesielt: I begynnelsen av måneden traff jeg helt tilfeldig på forfatteren og lyrikeren Helge Torvund på det lokale Handelslag. Han er født på stedet der jeg bor, og han bor ikke langt unna geografisk nå. Etter en del samtaler og korrespondanse om dette og hint i ettertid, sendte han meg en dedikert utgave av sin bok SKAL ME LEGGJA EIN VEDSTABEL SAMAN (En samling av hans beste kjærlighetsdikt.)Jeg må innrømme at jeg ikke har vært den store forbruker av lyrikk, men som sagt før: Bøker jeg får i gave leser jeg. Jeg fikk en veldig god bok og det åpnet mine øyne for en ny sjanger. At en mann som har utgitt over 40 bøker må ha en viss kvalitet på sine arbeider sier en del.Jeg forstår hvorfor han valgte akkurat denne boken for meg. Det betyr jo også noe.

Etter et tips fra profilen her på sidene, Lillevi, skaffet jeg meg boken EN REISE TIL NORDEN av den tsjekkiske forfatter Carel Capek, dermed to bøker jeg liksom ikke kan bli ferdig med, her var også noen særegne og dyktig utført tegninger av forfatteren som traff mer enn blink hos meg.
To bøker som jeg uten videre tør å anbefale.

Og for å fullføre dette med å lese gaver: Min kone ga meg" 200 ÅR PÅ 200 SIDER" av Frank Aarebrok, en veldig grei og oversiktlig fremstilling av Norges historie . Og hun vet (blant annet) at alt om historie faller i god jord hos meg.

En veldig god og spesiell lesemåned for meg, gretemor!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så hyggelig, Rolf. Når det gjelder tid og aller helst konsentrasjon, så stiller jeg meg på lag. Jeg fant "En reise til Norden" på Nasjonalbibliotekets nettside i går kveld, og jeg forstår at du liker hans tegninger. Historie er jeg også glad i, og jeg var så heldig å finne en bok om gamle norske merkedager i bibliotekets salgshylle i dag. Nesten ikke åpnet og pris kr 10,-

Ha en god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for respons, gretemor. Det du sier her er viktig: Når bibliotekene har salg, og her skjer det stadig, kan du finne mange godbiter , og det til den billigste penge! ER overbevist om at du vil kose deg med "En reise i Norden", spesielt tegningene!

En god helg til deg og!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mars var en god lesemåned for meg også, med en rekke USA-besøk pluss to turer til henholdsvis Finland og Danmark. Det ble ingen seksere denne måneden, men flere femmere.

For én gangs skyld har jeg ingen vanskeligheter med å trekke fram bare én bok. Den beste jeg leste i mars var uten tvil novellesamlingen In Persuasion Nation av George Saunders.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fleire bra, men ingen 6'arar av dei som eg las ferdig i mars. Skal eg treke fram ei, blir det med knapp margin Menneskets natur av Jørgen Brekke. Elegant og tiltalande måte å fortelje ei krim-historie på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne måneden blir det Rakels bok av Sissel Verøysvik, som ble best. Jeg likte god to fluer i en smekk av Unni Lindell og Anne B Ragde. De to andre jeg leste falt ikke i smak, så får fokusere på de positive leseøyeblikkene;;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest mye bra i mars, de jeg likte best var

Bursdagsgaven av Sue Monk Kidd
Middlesex av Jeffrey Eugenides
Monster av Jørgen Jæger

Disse ble alle gode femmerbøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min beste leseopplevelse i mars var Trolldomsfjellet av Thomas Mann. Den er litt langdryg til tider, men inneholder mange fine betraktninger og enkelte herlig ondskapsfulle karakteristikker. Jeg skal på Glittre lungesykehus til høsten, og tror jeg må ha med boken, samt ta et nytt besøk i museet (fra Tuberkulosesanatoriet) og se på alle de gamle skrekk-instrumentene.
Dette var min andre Mann-bok og det blir nok flere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mine to beste fra mars ble begge favoritter, det er ikke verst:)
Der fire veier møtes av Tommi Kinnunen og Ready Player One av Ernest Cline.

Begge anbefales varmt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du har nå rekki mye,synes jeg. Jeg har lest litt her og der,men det er Stefan Zweigs Verden av i går som er den beste boka i mars. Tror jeg vil si hittil i år også. Har Alt dette kunne vært unngått av Carsten Jensen stående,hva sier du om den?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den likte jeg godt. Han skriver godt og han skriver rett fra levra. Kommer til å lese flere av hans bøker. Stefan Zweig er blant mine favorittforfattere, og jeg ser frem til "Verden av i går."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ready Player One, Ernest Cline
Harry Potter and the Chamber of Secrets, JK Rowling (leser serien på nytt)
Carry On, Rainbow Rowell. Hadde en del ting å "klage på", men alt i alt så likte jeg den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

leser du kjapt? Har holdt på med Sapiens en stund og er ferdig på mandag

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Både og. Krimbøker leser jeg ofte fort, mens første bind av "Brødrene Karamasov" har jeg holdt på med i en måned.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliHarald KMads Leonard HolviksiljehusmorHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H Hoel