Lesehelg! Jeg har ikke fått lest annet enn aviser siden forrige helg, så det blir bra å nå kunne dykke ned i den dystopiske lesesirkelens bok. Denne helgens prioriterte lektyre er The Passage (Overgangen/Den første) av Cronin. Hvilket lesestoff engasjerer deg for tiden?

Podcast-elsker som jeg er, så vil jeg denne gangen fremheve et radioprogram som BBC Radio 4 har drevet med stor suksess siden 1998 – nemlig radioprogrammet og podcasten In Our Time. Verten Melvyn Bragg inviterer ulike eksperter og diskuterer både litterære og andre spennende tema med idehistorisk vinkling. Eksempel på litterære tema: Virginia Wolfs Ms. Dalloway, islandske sagaer, Tsjekhov, Kafkas Prosessen eller Shakespeares The Tempest. Blant filosofer kan nevnes: Simone de Beauvoir, Simone Weil, Pascal, Bertrand Russell eller Platons Symposium (Drikkegildet i Aten). Annet spennende og lærerikt stoff i podcasten er f.eks. «svarte hull», relativitetsteorien, nervesystemet, Thomas Edison og mye, mye mer.
Jeg har blitt litt klokere og mer nysgjerrig og poengterer at selv om enkelte tema kan virke litt tunge, så er de presentert og diskutert på en levende og tilgjengelig måte. Jeg anbefaler følgende bok av Bragg hvor enkelte av programmene er publisert:
https://bokelskere.no/bok/in-our-time/270545/

Podcasten In Our Time finner du her:
http://www.bbc.co.uk/programmes/b006qykl/episodes/downloads

God helg til alle! :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Leser både Portal som er om Norges og verdenshistorie frem til 1750, og siste bok om Kanekrøniken som herer Slagnes skygge. Er fantasy av Rick Riordan, og er om gamle Egypt osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei!
Denne helga har jeg hørt på "Barna fra toget". En rørende og sterk bok med historisk grunnlag.
Holder også på med "Maestro" av Geir Tangen som ebok. Det er bra, men ikke fullt så fengslende som jeg hadde trodd..

Håper dere alle har hatt en fin helg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne sluddfulle helgen leser jeg Brit Bildøens Sju dagar i august. Føler jeg ofte stiller med en forventning av enten positivt eller negativt slag når jeg starter på en ny bok, men denne får blanke ark og fargestifter tel, og det liker jeg godt. :0)

God søndag da, folks. :0)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei og god helg!

Syns nesten uka går litt for fort. Ikke bare det, men det er jammen 1 mai i morgen allerede.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei alle!
Jeg leser Byen bak murene av Ryan Graudin, for øyeblikket. Den er spennende og det skjer alltid noe. En bok som absolutt må inn i skolebiblioteket en gang!
Når jeg er ferdig med denne må jeg nesten bare se an humøret. Men jeg har veldig lyst til å lese noe Hemingway - fikk rasket med meg noen av hans bøker da jeg var på loppemarked i høst! De ligger bare og venter. Ellers vil jeg lese Shantaram, som jeg ikke har fått lest enda. Men, i starten av mai kommer andre bok i Livsloven, Spleiset, ut. Og da må jeg bare være klar!
Akk. Luksusproblemer.

Håper alle får ei fin lesehelg. Eller bare ei fin helg sån generelt.
F

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God helg igjen:-) jeg holder fortsatt på med første bind av Brødrene Karamasov. Det er jo Innevær i dag så kanskje jeg får kommet litt videre, syns det går treigt og sliter med å finne flyten.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Heisann lesevenner :-) Jeg klarte å fullføre 'Lykkeprosjektet' i løpet av uka, men kan ikke akkurat si at den ga meg særlig mye. Kjedelig bok, synes jeg.

Nå har jeg gitt meg i kast med leseutfordringens punkt 'en bok som er minst 100 år eldre enn deg' , og da har valget falt på 'Jane Eyre' av Charlotte Brontë. Denne klassikeren har jeg ikke lest før, og gleder meg veldig! Har så vidt startet, og liker språket og stemningen som er satt, så dette blir fint.

Så får vi håpe vi får litt mer vårlig vær etterhvert - og så får dere alle ha en god helg :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ble ferdig med "Det litterære apotek" av Nina George i går. Var veldig begeistret for boken i starten, men dessverre synes jeg ikke siste halvdel var like god.. Nå leser jeg "X" av Helge Thime-Iversen. Forfatterens første bok, utgitt i 2013. Foreløpig synes jeg dette er en veldig spennende krim, og sidene raser unna.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Til min store skuffelse kom ikke det nye albumet av SIXX:A.M. i posten i dag til tross for at jeg forhåndssbestilte det, så jeg må vente til mandag på grunn av postbudet:( Jaja, shit happens.

Tidligere denne uka leste jeg ferdig Ingen vei tilbake av Tove Alsterdal. Siden forrige lørdag har jeg lest: Bøddel (Mathias Fliegenring 1685 - 1729) av Torgrim Sørnes som jeg skal fortsette med. Og natt til onsdag begynte jeg på Skrekkens hus av Hugh Zachary. Hvis jeg blir ferdig med Bøddel eller Skrekkens hus skal jeg begynne på Arkitektens læregutt av Elif Shafak.

Ellers har det vært en drittuke så langt. Det har ennå ikke gått opp for meg at Prince er død. Tre av mine fem rockehelter er død: Michael Jackson, David Bowie og Prince og de som fortsatt lever er Nikki Sixx og Marilyn Manson. Jeg holder pusten og krysser for at de ikke kommer til å dø med det første for vi har mistet for mange allerede. 2016 har vært et bedritent år fordi jeg mistet to av mine rockehelter samme året. Snakk om å være brutal:/

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det blir blanding av jobbing og lesing denne helga. Leser Linn Ullmanns De Urolige. Liker hennes måte å skrive på. Men helga avsluttes på den beste måten ever.. Adele Konsert :)
God helg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er det også nær full stopp i all lesing. Fullt trøkk både på jobb og i fritida, og søndag reiser eg på langtur. Trudde kanskje at flyturen kunne bli eit godt høve til å få lest ein del, men slik det ser ut no så ser det heller ut for at eg må nytte den tida til å førebu foredraget eg skal halde når eg kjem fram. Ja ja, moro er det no uansett. Og aldri så travelt at ein ikkje har tid til å delta på helgetråden.

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Leser Dan Brown - "Engler og demoner", samt "Alene sammen" av Abraham Verghese. Har planer om å lese det jeg har i hyllene uten å kjøpe nytt - men når jeg ryddet fant jeg reklame fra Norli; MAI SALG! 50% rabatt...uhuu. Bare å være "sterk" og ikke kjøpe mer :-)

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Blitt ferdig med Treenigheten denne uka,så nå er det tid for noe nytt lesestoff.Valget falt på Italo Svevo og hans "Zenos bekjenelser". Den er også av det omstendelige slaget,så regner med å holde på med den en stund. Jeg pleier ofte å lese flere bøker samtidig,men nå klarer jeg ikke det så godt lenger. Så det blir nok bare denne nå.
God helg til alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

leser to bøker samtidig, både siste boka om Kanekrøniken som heter Slagnes skygge og boka Portal som er om Norges/verdenshistorein frem til 1750

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Stig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilie