Siden tidenes morgen har de merkeligste vesener vandret på Jorden, svømt i havet og fløyet gjennom luften. Enten de har vært virkelige eller innbilte, har disse skapningene spredt skrekk og ærefrykt blant menneskene. I århundrenes løp har noen av de villeste av disse uhyrene inngått som en fast del av mange sagn, der de gir talende bevis på menneskenes fantasi.
Det ble ikke noe av å lese Den fantastiske banelitteraturen idag, siden de ikke fant boka. Gjør et nytt forsøk til uka da de skal lete etter boka for med. Hvis ikke blir det neste gang jeg drar til Fredrikstad bib der den også er på kontoret, eller Halden hvor den er på magasin.
Denne helga leser jeg 2 av bøkene i serien Mystikkens verden, Mystiske skapninger og Mystiske steder, og siden jeg nettopp har lest Hjemsøkte steder starter jeg på The Good Ghost Guide.
I tillegg skal jeg på biblioteket i morgen for å lese Den fantastiske barnelitteraturen siden den er en håndbok og ikke til utlån. Siden den kun er på 85 sider, så leser jeg den ut på en dag.
Jeg har lest 1001 natt i 6 bind, den utg har alle eventyrene, leste først en eldre utg som jeg lånte av noen, og kjøpte en på 90-tallet?. Jeg fant på Østfold samsøk 1001 natt i 6 bind fra 1985, på Hvaler folkebibliotek, det er nok utg jeg kjøpte på sent 80-tall/ tidlig 90-tall (har des verre ikke bøkene lenger). De er oversatt av Waldemar Brøgger og utg på Forum.
En av mine favorittbøker som jeg først leste i forkortet barneutg men etter en gangs lesning gikk over til en lengre utg av var Ivanhoe, som de hadde på Sarpsborg bibliotek på 80-tallet. Mener det hadde med filmen Ivanhoe med Anthony Andrews som de fortsatt viser hver jul på svensk tv (har den på dvd nå), siden det hente mere i filmen enn i barneutgaven. Har siden kjøpt meg boka i engelsk utg, men har ikke lest den, kanskje et kommende prosjekt.
Fikk også melding på en tråd, og trykket med en gang varsle når jeg så at den norske teksten ikke stemte overens med den engelske utg
De beste bøkene jeg har lest i mars er Sarpsborg som forsvant 1-3 og skal lese 4-7 i april. Siden det er påske bestemte jeg meg for å lese boka Jesus av Tor Åge Bringsværd idag.
Det virker nesten som du foretrekker faglitteratur om emnet, eller skjønnlitteratur tettere opp mot faglitteratur. Tar jeg feil?
Du beskriver mye av det jeg tenker, selv om jeg ikke blunker med å anbefale den. Jeg sleit i begynnelsen. På et vis var fortellerstemmen for påtrengende, Eli kom i bakgrunnen. Da handlingen tok av, ble det bedre. Så til dette: Du skriver "For jeg tror den fungerer, men utenfor vår litterære oppdragelse." Anne Cathrine Straume skriver på omslaget (i den heftede utgaven) at boka er "uvanlig." Det skriver denne litterært veloppdratte kvinnen fra Bok i P2. Jeg tenker at Straume ble trukket inn i en verden som vanlig for mange, mange, i større eller mindre grad. Men ikke for henne. Mye bedre det ordet du bruker: "autentisk" - selv om det i dine øyne kanskje gjør den dårlig - mens Straume roser i sky - vel, så er jeg mer på bølgelengde med det du sier enn Straumes klisjéer. Dette ble mye om en litteraturkritiker, men det er likevel boka jeg prøver å si noe vesentlig om. Det er rå.
Min far likte og å lese om 2dre verdenskrig, bl a Ken Follett, Sven Hassel (hadde hele serien), MacLean, John Irwing (måtte låne hver ny bok til ham), Regines Deforges - Den blå sykkelen serien. En annen som jeg liker selv er jo Clive Cussler.
Har fortsatt 3 kasser med bøker til salgs, mye fantasy. Har ingen annonser ute for tiden så alle ligger i Til salgs - Bytte hylla mi. Får tilskudd fortløpende av leste ikke-bibliotek bøker (unntatt de få jeg beholder).
Der minte du meg på en bok til jeg har lest, den av Vera Henriksen! Legger den til samlingen min nå.
Jeg satser på å lese ferdig Svenska traditioner, lese litt på The Bloody North - Infamous Ulster Murder Cases og starte på Made in Britain - The best of Quintessentially British Companies og Konspirasjonsteorier - 50 grunner til å være paranoid innimellom sporten da jeg ikke er like interesert i alt.
Var en handletur til Strömstad med gode vennene Bjørn og Torill igår, og var da innom en kjapp tur på biblioteket samtidig. Skulle bare låne 1 bok, men gikk derifra med 6! Kun den første av disse var planlagt å låne på forhånd: Medeltida borgar - maktens hus i Norden, Eleonore av Akvitanien, Satans raseri - en sannfärdig berättelse om det stora häxoväsendet i Sverige och omgivande länder, Kleopatra, Drakar i öst och väst og Folk i fest - traditioner i Norden.
Den er også som nedladbar MP3 på AdLibris til kr 84, cd-boka koster kr 121 og på dansk i pocket kr 62 men den er midlertigig utsolgt. Noen ganger kommer de inn, andre ikke. Det er bare å sette den på overvåkning og håpe på det beste. Det står på cd-boka at den er spesialskrevet for Bonnier Audio.
Har de bøkene jeg skal lese i et eget rom (garderobe, vedheng til soverommet), har også DVDene jeg skal se på soverommet de fleste i egne hyller. Det har være fullt lenge nå! Men har mye forskjellig å velge i, det er bare å finne dem.
Har i det siste gått igjennom først ønskelista mi og lagt til de jeg kunne finne på de 4 bibliotekene jeg er registrert på i Østfold (Sarpsborg, Fredrikstad, Halden og Moss), er nå igang med å legge til her på ønskelista her de jeg har lyst til å lese og de jeg husker at jeg har lest fra årets populære bøker og legger samtidig flere til biblioteketenes huskeliste. Er igang med 1999.
Lager denne selv da da jeg svarte på del 2 ristet siden hele tiden.
Hentet idag de siste 5 bøkene jeg bestilte på den svenske Bok-Rean (fortsatt igang) + en til:
Travet - kr 105, dvs mye hest for pengene
Choklad - kr 59
Vampyrstickning - kr 49, kan ikke strikke selv, husker et par obligatoriske forsøk fra barneskolen, men det var et par jeg kunne godt tenke meg hvis noen andre kunne ta seg av utførelsen (hjemme hos meg strikket min mor, husker serlig flere par angoravanter, godt å ha på kalde vintre)
101 Gangsterfilmar - sv utg kr 25
101 Krigsfilmar - sv utg kr 25
Har kjøpt 101 Sci-Fi og skräck tidligere til samme pris
Den som ikke var på Bok-Rean var Un-Dead TV - The Ultimate Guide to Vampire Television til kr 116 som kom opp i et søk på eBay etter en helt annen bok
Hentet idag de siste 5 bøkene jeg bestilte på den svenske Bok-Rean (fortsatt igang) + en til:
Travet - kr 105, dvs mye hest for pengene
Choklad - kr 59
Vampyrstickning - kr 49, kan ikke strikke selv, husker et par obligatoriske forsøk fra barneskolen, men det var et par jeg kunne godt tenke meg hvis noen andre kunne ta seg av utførelsen (hjemme hos meg strikket min mor, husker serlig flere par angoravanter, godt å ha på kalde vintre)
101 Gangsterfilmar - sv utg kr 25
101 Krigsfilmar - sv utg kr 25
Har kjøpt 101 Sci-Fi og skräck tidligere til samme pris
Den som ikke var på Bok-Rean var Un-Dead TV - The Ultimate Guide to Vampire Television til kr 116 som kom opp i et søk på eBay etter en helt annen bok.
På tide med en ny post hele siden rister når jeg skriver dette.
Einhyrning
I siste Morgenbladet er det et flott intervju med den nederlandske forfatteren Geert Mak som har fulgt i Steinbecks fotspor. Her forteller han om en Steinbeck som er ganske annerledes fra boka. Blant annet forteller Mak at reisen ble gjort unna i et enormt tempo og at han sov på komfortabelt på hoteller under hele turen.
Har nettopp kjøpt en svensk om Sherlock Holmes, Dr W och Mr H
Fascinerende beskrivelser fra en spennende reise i det amerikanske samfunnet på 60-tallet. Derfor ganske trist å få vite i ettertid at mye av boka rett og slett er fiksjon. Steinbeck reiste riktignok rundt i USA, men mye av det han beretter om er altså ikke hans egne opplevelser. Nedtur.