Han viser seg sjølsagt å være av den intellektuelle Oslorasen. De som alltid har et lesebrett og fem tidsskrifter på innerlomma og t-skjorter med obskure, liksomhumoristiske budskap, som kun hører på vinylplater, som snakker om filosofiske dilemmaer de later som de har tenkt ut på trikken, men egentlig lærte på grunnfag idehistorie eller av ei venninne av mora, og som går inn i en sjokkliknende tilstand, kjennetegna av et påklistra smil og gjennomsiktige øyne, hvis folkeligheten trår dem for nære. De kan bare ha et ironisk forhold til harrykulturen så lenge de ikke møter den ansikt til ansikt.
Pølsefabrikken av Helene Guåker.
Det er ei bok til :) Den har kommet ut nå i høst :)
hmm litt vanskelig å forklare.. Men dystopi blir hvor det tar sted i en "normal verden" som blir styrt på en annen måte.. En verre måte. Fx. Hunger Games. Matched. osv..
Det blir på en måte en undersjanger til Sci.fi sikkert.. Bare at det jo ikke har noe med aliens osv å gjøre..
Syns de hadde en god forklaring på denne siden: http://snl.no/dystopi
Håper det ga mening :P
Jeg tror kanskje det aller viktigste er å vise læreglede selv, og det har du jo, ikke nødvendigvis tenke på akkurat hva du skal lære barna dine :) Læreglede smitter, likeledes leseglede, og har de det har de kommet langt på vei.
Jeg har ingen bokforslag, du har allerede fått mange gode tips om det allerede, men et lite tips som jeg selv gjør med mine tre skolebarn (2.klassing, 5.klassing og 6.klassing) er å snakke litt lett engelsk med dem. Sånn plutselig slå over å spørre dem om noe på engelsk. De synes alltid det er artig. Nå pleier jeg å snuse litt i engelskbøkene de bruker så jeg vet hvilke gloser jeg kan lure inn da jeg snakker engelsk med dem. Jeg synes det er veldig artig selv, hehe.
Likeledes pleier jeg å si enkle mattestykker da vi kjører bil, litt hjernetrim er alltid morsomt for store og små.
waah. har ikke sett den siden før, men elsker den :D !
Wool av Hugh Howey! (sci-fi)
Likte ikke boka og avbrøt den, så kommer ikke til å se filmen heller
Litt for typisk amerikansk bok. Vil så masse, og gjerne flest mulig ting på en gang, og ender opp med at alt blir halvveis. Dessverre er terningkast 4 veldig snilt. Spennende tema, men boka innfridde i alle fall ikke mine forventninger. Det beste var vel at jeg lærte hva oksymoron betyr.
I never gossip. I observe. And then relay my observations to practically everyone.
okay :/
men det er egentlig ikke det :) men tror ikke bibliotekene har egen avd. for dystopi.. så de fant sikkert det som var nermest. :P
Gone er vel mere Dystopi end Sci-fi?? eller..
Men anbefales :)
Dette er en ungdomsbok.
The immortals kjenner jeg ikke til. Men True blood bøkene har lest. Serien er veldig tro mot boka i bok 1, så den er litt tung å komme gjennom følte jeg siden jeg hadde sett det før. Men så skiller bok og serie mer og mer lag jo lenger ut man kommer. Jeg synes serien har tapt seg noe voldsomt de siste to sesongene. Virker som de har glemt handlingen og bare kjører på med blod, gørr og sex. Og det ligner ikke bøkene i det hele tatt lenger. Bøkene er mer naive, ikke fullt så groteske, men jeg synes de overgår serien på en sterk måte. Jeg virkelig elsker bøkene og er trist over at serien nå er ferdig skrevet.
I følge mamma så var jeg hekta på historier helt fra jeg var liten baby. Når de fortalte meg så historier så var jeg helt stille og fulgte med. Jeg var tidlig ute språkmessig, så fra jeg var litt over et år gammel, så ba jeg om å bli lest for. Da jeg var 3 lærte jeg meg å lese selv, og min første bok var faktisk en kjempestor barnebibel. Siden har det bare fortsatt. Jeg lar meg ikke blende like mye av historier lenger som før, og det er nesten litt synd. Men enda så elsker jeg å synke ned i en bok, i en annen verden. Oppleve ting jeg aldri får oppleve i virkeligheten og la meg beta av beskrivelser, steder og personer
"Ingen ingensteds" av Donna Williams, den handler om hennes oppvekst som autist og er skrevet så innsiktsfullt som kanskje nettopp bare en autist kunne klart.
"Med jaguarens kraft" av Anders C. Krogh, hvor han forteller om sin reise til regnskogen hvor målet er å finne en uberørt urbefolkning som ikke har noe kontakt med resten av verden som han kan slå seg ned med for resten av sitt liv. En veldig inspirerende og viktig fortelling.
"Avhopperen" av Robert Dam, om hans år og liv som medlem i scientologi-kirken, interessant for folk som meg som lar seg fasinere av ulike livssyn og levemåter.
Denne boka er helt fantastisk. Har nettopp lest ferdig bok nr 2 på engelsk og den er like herlig!
En fantastisk bok nr 2 i triologien "in the Land of the Long White Cloud". Bok 1 fortryllet meg og det gjorde jammen bok nr 2 også. Dette er herlig lesning- en god historie som flyter godt. For min del - umulig å legge fra seg! Les,les!
Mini lesebrett. Pent brukt. Har stor lagringskapasistet(2GB). Støtter følgende format:
EPUB, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, TIFF, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ and CBR EPUB, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, TIFF, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ og CBR
Trådløs internett tilgang
Vekt: 134g
Høyde: 10,2cm
USB-kabel følger med
Pris:600kr
Følgende e-bøker følger med:
Man trenger ikke lese bøker for å ha litt mellom øra. Det kommer rett og slett an på interesser. Så joda, bøker i seg selv har ikke noe betydning. Men hadde han vært stokk stein dum, så hadde det ikke gått.
Og så er det bøker (...) som du ikke kan fortelle noen om, bøker som er så spesielle og sjeldne og dine at det føles som et svik å snakke høyt om din hengivenhet ovenfor dem.