Tenker da ikke på noe spesifikt. Gjerne dagbøker, biografier eller andre med interessante fortellinger fra sitt liv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 18 svar.

"Ingen ingensteds" av Donna Williams, den handler om hennes oppvekst som autist og er skrevet så innsiktsfullt som kanskje nettopp bare en autist kunne klart.

"Med jaguarens kraft" av Anders C. Krogh, hvor han forteller om sin reise til regnskogen hvor målet er å finne en uberørt urbefolkning som ikke har noe kontakt med resten av verden som han kan slå seg ned med for resten av sitt liv. En veldig inspirerende og viktig fortelling.

"Avhopperen" av Robert Dam, om hans år og liv som medlem i scientologi-kirken, interessant for folk som meg som lar seg fasinere av ulike livssyn og levemåter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke akkurat selvbiografi, men jeg holder på å lese Jonas Gardells bok "Tørk aldri tårer uten hansker. Kjærligheten". Kjærligheten er første bok i en romantrilogi basert på livene til Gardells venner fra 80-tallet, som ble ofre for aids-epedemien da den kom til Sverige i 1982. Veldig sterk lesing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Regines bok <3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet:) Gråt meg gjennom hele boken. Den vil jeg garantert aldri glemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig mange gode bøker er allerede nevnt her, men vil også nevne "På flukt", "Aldri mer fri" og "Mias hemmelighet" av Liza Marklund og Maria Eriksson. Det er sterke bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morgen i Jenin anbefales på det sterkeste, hvis du ikke har den i hyllen fra før

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gutt av Roald Dahl

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Danseren av Colum McCann. En roman grunnlagt på Rudolf Nurejevs liv - sterk og dramatisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fire bøker fra virkeligheten jeg aldri glemmer: 1: "Jeg tenker nok at du skjønner det sjøl" - Jon Gangdal. 2: "Jeg elsker deg og jeg finner deg uansett" - Jon Gangdal 3:"Skadet" - Cathy Glass, 4: "Martine" - Marianne Vikås.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har en egen "levd liv"-bokhylle og anbefaler derfra:

  • Et liv i isen; Jan Ove Ekebergs biografi om polarkokken Adolf H. Lindstrøm. Lindstrøm deltok på ekspedisjoner med både Sverdrup, Nansen og Amundsen. Han ble født av finske foreldre og vokste opp i små kår i Hammerfest, men endte opp som bejublet kjendis i samtida. Godt skrevet om et spennende livsløp.

  • A. Wistings biografi om Hjalmar Johansen; Seierens pris. Mer polarhistorie. Hjalmar Johansen utfordret isen sammen med både Nansen og Amundsen, men hadde et turbulent liv som endte brått.

  • Tragedien i Svenskhuset. Tragedien i Svenskhuset er historien om 17 norske fangstfolk som omkom på Svalbard under gåtefulle omstendigheter vinteren og våren 1873. De hadde søkt tilflukt i det såkalte svenskhuset - et hus som var godt utrustet med mat og alle nødvendigheter for å overleve i mange måneder uten kontakt med omverdenen. Etter noen få måneder ble alle funnet døde. Fra 1873 og til i dag har man trodd at de 17 fangstmennene døde av skjørbuk. Etter et omfattende forskningsarbeid konkluderer forfatterne av boken med at dette er feil. Her fortelles den sanne historien om hva som egentlig skjedde.

  • Ingen sak for en kvinne - historien om privatetterforskeren Mary Reklev. Mary startet landets første private etterforskningsbyrå i 1966, sammen med sin ektemann Gunnar som hadde bakgrunn fra politiet.

  • Ingar Sletten Kolloens Hamsunbiografier, Svermeren og Erobreren. Jeg likte særlig godt den første boka (men det er kanskje fordi det begynte å gå heller dårlig med Hamsun etter krigen, da han gikk fra å være en elsket dikter til en forhatt landssviker...).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annk Franks dagbok
Wild Swans (finnes på norsk)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har Anne Franks dagbok allerede, godt forslag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lyst til å anbefale:

Mitt liv av Charles Chaplin. Se omtale.

Det store togrøveriet av Michael Chrichton. Se omtale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kathe. Alltid vært i Norge. Historikeren Espen Søbye rekonstruerer livet til en liten jødisk jente ut fra det han finner i offentlige arkiver og samtaler med mennesker som kjente henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal sjekke ut den. Har stor interesse for jøder og andre minoriteter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • Idas dans av Gunhild Corwin, er en mors "dagbok" om det å ha en kreftsyk datter. Vakker bok, og veldig sterk!
  • Veien til Karlsvogna av Jon Magnus. Også om kreft, men en mann som skriver om sin kone, nydelig bok!
  • Maria og pappa, den er også ganske så fin! Handler om en småbarnspappa som blir alene da hans kone dør av kreft.
  • Jeg elsker deg og finner deg uansett av Jon Gangdal. Handler om det å leve i skjul og hemmelig adresse, og forfølgelse av x-mann. Sann historie fra Norge dette.
  • Jeg tenker nok du skjønner det sjøl av Jon Gangdal. Om Christoffer, barnet alle sviktet. Grusom bok, men dveler ikke ved detaljene, så absolutt verdt å lese!
  • Martine- jakten på rettferdighet av Marianne Vikås. Om drapet på Martine Vik Magnussen.
  • Etter Karlsvogna, om tiden etter boka Veien til Karlsvogna kom ut.
  • Etter Dansen, boka som kommer etter Idas dans, om livet etterpå.
  • Mitt liv, min frihet av Ayaan Hirsi Ali. Absolutt verdt å lese!

Ser det ble veldig mye elendighet i den lista mi... Men det er mange av de som er fine selv om de handler om kreft og død.

Skal straks starte på Evig søndag av Linnea Myhre og, kan skrive i tråden igjen om den er god.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det første som fanget mitt blikk var "Jeg elsker deg og finner deg uansett", må sjekkes ut nærmere:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er det mye å ta av, uten noen retningslinjer blir det veldig generelt, men dette er noen av de jeg likte veldig godt. Du får sjekke de ut og se hva du er interessert i, det finnes også ett godt utvalg i hyllene mine.

Sammen til verdens ende av Espen og Tone-Elisabeth Simonsen.

Martine -jakten på rettferdighet av Marianne Vikås

Jeg tenker nok du skjønner det sjøl og Jeg elsker deg og jeg finner deg uansett
av Jon Gangdal

En uskyldig mann -en sann historie om mord og justismord av John Grisham.

Kvinne blant krigsherrer Afghanistans modigste stemme av Malalai Joya, Derrick O'Keefe

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit Tinholt