Jeg lurer på om det er noen som kan anbefale noen gode korte bøker?
Helst skrevet av nordmenn.
Jeg liker veldig godt Kjærlighet av Hanne Ørstavik og bøkene til Abo Rasul, men det er vel mest fordi det er omtrent de eneste bøkene jeg har lest..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

"Doppler" og "Muleum" av Erlend Loe er glimrende, korte bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt vanskelig å anbefale bøker da jeg er litt usikker på hvilken alder du er i. Men du har lest og liker Hanne Ørstavik ser jeg, så hvorfor ikke fortsette med "Like så sant som jeg er virkelig" og "Tiden det tar" av samme forfatter? Disse bøkene kan leses som en triologi da de har samme tema.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Naiv super av Erlend Loe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kilden av Gabriel Scott.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"På vegne av venner" med Kristopher Schaug
"På jakt etter en skytsengel" av Eira Storstein
"En gatekatt ved navnet Bob" av James Bowen (tror dette er den norske tittelen)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

" Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg" av Kjersti Annesdatter Skomsvold, og "Thomas F`s siste nedtegnelser til allmenheten" er to eksempler på korte bøker jeg har lest, og som jeg likte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Svar på brev frå Helga

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her kommer en liten oversikt over bøker jeg har likt, smaken er jo forskjellig, men alle bøkene er rimelig korte :) Bøkene til Helga Flatland som er nevnt under er en serie og bør leses i rekkefølgen de er listet opp, om du bestemmer deg for å gå for de :)

Norske forfattere:
Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede av Jan Wiese
Bli hvis du kan, reis hvis du må av Helga Flatland
Alle vil hjem. Ingen vil tilbake av Helga Flatland
Det finnes ingen helhet av Helga Flatland
En rekke avbrutte forsøk av Selma Lønning Aarø
Ingen skal høre hvor stille det er av Benedicte Meyer Kroneberg

Utenlandske forfattere:
Oscar og den rosa damne av Eric-Emmanuel Schmitt
Forsoningen av Fred Uhlman
Historien om Herr Sommer av Patrick Süskind
Kollektivt selvmord av Arto Paasilinna
De hengte revenes skog av Arto Paasilinna

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pølsefabrikken av Helene Guåker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hanne Ørstaviks "Kjærlighet" likte jeg også veldig godt. Den er med i ei liste jeg har laget over Gode romaner på under 300 sider. Andre norske fra denne lista jeg vil foreslå er Roy Jacobsens "Hoggerne" og Ingvar Ambjørnsens "Dronningen sover".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synnøve Solbakken av Bjørnson er relativt kort, spekket av kvalitet og med en suveren siste setning:) Også fiskerjenten av samme forfatter kan anbefales, selv om den kanskje er noe mere krevende. Spilleren av Dostojevskij er min favoritt blant de korte bøker, men det er krevende.

Lykke til i din litterære søken:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da passer det kanskje med en novelleantologi? :-)

Jeg vender alltid tilbake til Sigurd Hoel: "All verdens fortellere". 777 sider noveller. Velg en korttekst på måfå, sample, bli inspirert.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

usikker på innholdet, men Alexander Kieil lland skrev såkalte noveletter som er nokså korte, men det er en stund han gav de ut...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Brynjulf Jung Tjønn skriver kort og godt. På nynorsk, vel og merke. Bøkene til Erlend Loe er jo også verdt å nevne, han pleier ikke å skrive så langt. Jeg skulle til å foreslå På vegne av venner, men så så jeg du allerede har både lest og likt den. Du kan jo kanskje vurdere å lese novellesamlinger (og eventuelt tegneserieromaner?) om du ikke er så glad i de tjukkeste bøkene. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hett blod av Irène Némirovsky, riktignok ikke norsk (bygda i Frankrike), men en veldig god bok med mellommenneskelig drama (det hete blodet er flere slags lidenskaper enn kjærlighet, om du lurer) og litt krim, på drøyt hundre sider. Dersom du er i ferd med å venne deg til å lese oftere, gjør du sikkert klokt i å ikke overdrive... Men er boka god, klarer du også de tykkere! Hver til sitt bruk!

Ellers tenker jeg på at noen av de av Arto Paasilinna ikke er så tykke, han skriver underholdende også om livets mer alvorlige sider... Men det er fortsatt ikke norsk forfatter, da. Nesten aldri lest en tynn bok av en norsk forfatter - som jeg vil anbefale videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Føye på Alkymisten av Paulo Coelho. Den er riktignok både enkel og komplisert, lett å lese, mye å gruble på, og det ser ut til at det er en elsk/ hat-bok. Du får vurdere selv hvilken leir du tror du tilhører. Les omtale!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsa