Jeg lurer på om noen har noen forslag av fantasy, Sci-Fic eller spenningsbøker?Det hadde vært hyggelig hvis dere gir noen forslag:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 46 svar.

Drømmegjengeren, som kom på norsk for en måned knapp siden, virker som en må-lese-bok innenfor sjangeren! Har ikke lest den selv, men ble veldig fristet etter å ha lest omtale i Dagbladet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gå inn på mine sider og let.. Har 4-500 bøker om alternative saker og ting..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veit ikke om det har blitt anbefalt allerede men Discworld serien av Terry Pratchett er jo fantastisk lesing uansett alder, var den serien som lærte meg å elske fantasy for mange år siden ^^,

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg leste når jeg var rundt din alder, som jeg synes var super bra, og forsatt digger:
"Artemis Fowl" -serien av Eoin Colfer, veldig morsom fantasy.
"Mørke Materien" -triologi av Philip Pullman, veldig storslagen og episk historie (filmadapsjonen ikke får frem hvor fantastisk disse bøkene er)

"Skyggespillet - Ralf Isau, en blanding av litt Sci-Fi og Fantasy
Museet for stjålne minner - Del 1 - også av Ralf Isau, men mer ren fantasy
Museet for stjålne minner - Del 2

Ikke fantasy, men trilogien om Adam av Jon Ewo, er en super ungdomserie med bøkene:
Sola er en feit gud
Månen er en diger pudding
Jorda er tøff og naken

Jeg ville ikke nødvendigvis lest de her om jeg var 13, men det får du jo nesten bestemme selv hva du føler du får lov til/vil:
"A Song of Ice and Fire" - serien av George R.R. Martin er helt fantastisk, nydelig mesterverk som ennå ikke er ferdig.
"De Fire og Han Som Gjør Galt Verre" - triologien av Hans Frederik Follestad er også kjempebra, super absurd og helt crazy fantasy.
"Mistborn" -trilogien av Brandon Sanderson, spennende med et ganske oppfinnsomt magisystem og god samfunnskildring.

Lykke til med lesingen og si i fra hva du synes om du leser noen av de :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Unnskyld meg, men han er bare 13. Er ikke De Fire og Han som Gjør Galt Verre litt i tidligste laget? Jeg fant den på biblioteket, men der står det at den burde leses av personer over 16.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De er ikke så ille, men noe av humoren er kanskje ikke like morsom for en 13-åring som det var for en noen og 30-åring. Det er lite detaljrik vold i bøkene egentlig, men en del sexvitser forekommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jaha, men jeg mener nå allikevel at faktisk burde vente til han blir 16, hvis han selv vil da, fordi det er en grunn til at det finnes aldersgrenser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, det er en grunn til at det finnes aldersgrenser og du er i din fulle rett til å være uenig med meg :) Du er jo inne på noe vesentlig; hvis han selv vil, det er jo ikke sikkert han har lyst til å lese disse bøkene en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var derfor jeg skrev at det er noe som han/foreldrene må ta stilling til om han evt skal lese dem eller ikke. Dessuten så ville jeg vært mer skeptisk til A Song of Ice and Fire enn De Fire og Han Som Gjør Galt Verre, som veldig mange andre også har anbefalt fordi det er ufattelig gode bøker, men ikke nødvendigvis passende for en 13 åring. Det er derimot en veldig god bok anbefaling :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jupp. Det jeg mente var at hvis han er veldig moden for alderen, så kan han lese den likkevel. Jeg kan jo ikke bestemme over hva han vil lese eller ikke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

1984 må du lese, du bare må. Et liv uten å ha lest den er et bortkastet liv.
Ellers har jeg bare forslag til bøker som gamlinger som meg liker, sikkert ikke noe for deg.

Lykke til:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

1984 er kanskje et must, men et bortkastet liv uten å ha lest den er i drøyeste laget. Jeg har ennå til gode å lese flere av de store klassikerne som f.eks. Krig og fred. Betyr det at jeg har kastet bort mitt leseliv med å lese science fiction f.eks.?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Åh, ikke prøv å innbille meg at jeg lever et bortkastet liv uten å lese den. Marthin Luther King og Nelson Mandela har ikke nødvendigvis lest den, men det betyr ikke at de har levd et bortkastet liv :P

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, når en gutt på 13 år ber om anbefalinger, så er det kanskje ikke det mest motiverende å starte med en kommentar om et bortkastet liv? Jeg har ikke engang hørt om 1984, og kjenner at jeg ble noget provosert av denne kommentaren

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå tror jeg vi bør være forsiktige med å sammenligne oss med King og Mandela. Men kanskje de hadde vært snillere om de hadde lest den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvem har sagt at de er slem???

Godt sagt! (0) Varsle Svar

King var horekunde og Mandela var for vold når han var yngre. Men det gode de gjorde oppveier jo for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke for å kritisere, og ikke for å være frekk, men jeg fant fram noe du sa her inne for 4 måneder siden, her

I min verden er det noe du ikke snakker høyt om, ikke hvis du vil ha sex med de diggeste jentene i alle fall.

og selv om du sa det, betyr det ikke at du er en slem person ikke sant? Y(^_^)Y

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å like forskjellige typer jenter gjør meg ikke til slem nei, det betyr bare at jeg er et menneske.
For å få forskjellige typer jenter må jeg naturligvis forholde meg til hvordan de er.

Det er ingen hemmelighet at vi menn kan bli blendet av "digge", altså fysisk sett. De som gjerne er med på det meste. Slike jenter faller som regel ikke for gutter som snakker om data og bøker. Legger til at min kjæreste er digg på sin måte, spesielt personlighetsmessig.

Jeg er snill. Men også jeg har gjort slemme ting. De aller fleste menn har gjort det, eller ønsker det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøv: The Floating Island (The Lost Journals of Ven Polypheme) av Elizabeth Haydon
Fantasifull og lettlest (men godt skrevet) fantasy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Name Of The Wind

Godt sagt! (2) Varsle Svar

A Song of Ice and Fire bøkene! Er over halvveis i Game of Thrones, og det er helt absurd hvor hekta jeg er... :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Harry Potter må i hvert fall leses! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har allerede kommet mange bra forslag her, men jeg vil gjerne få trekke fram min største favoritt innen sci-fi: Alastair Reynolds.
Han har en doktorgrad i astronomi og jobbet for ESA (European Space Agency; Europas svar på NASA) før han ble fulltidsforfatter.
Den vitenskapelige bakgrunnen hans, i tillegg til fantasien, gjør at han er i stand til å skrive på en måte som gjør at grensene mellom fakta og fiksjon er nærmest umulige å se. Som så mange andre sci-fi-forfattere har han sitt eget univers, gjerne kalt Century Rain.
Hans varianter av sci-fi er Hard SF og Space Opera, som er det jeg liker best.
Titler jeg vil anbefale å begynne med er (i denne rekkefølgen): Revelation Space, Redemption Ark og Absolution Gap, før du går videre med resten Chasm City og The Prefect. Pushing Ice er en stor favoritt Sjekk gjerne ut nettsida hans her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Across the universe av Beth Revis. Jeg er usikker på hvordan jeg liker boka så langt med tanke på at jeg nettopp har startet på den, men den er i hvert fall fra Science-fiction sjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den finner du her :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tyvenes Herre er perfekt for de som vil ha litt større utfordring (med det mener jeg barn og ungdom), men samtidig vil ha en KJEMPESPENNENDE bok! Tyvenes Herre av Cornelia Funke er en av favorittbøkene mine!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Septimus Heap-bøkene av Angie Sage!!! fantasy
Ringenes Herre av Tolkien fantasy
Harry Potter - bøkene fantasy
Vindsanger-trilogien fantasy
Den mørke materien - trilogi fantasy
Gone Sci-fi

Skal skrive flere etter som jeg kommer på :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gone er vel mere Dystopi end Sci-fi?? eller..
Men anbefales :)
Dette er en ungdomsbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kom på hyllen "Sci-fi" på biblioteket, sooo :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

okay :/
men det er egentlig ikke det :) men tror ikke bibliotekene har egen avd. for dystopi.. så de fant sikkert det som var nermest. :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jupp, du har sikkert rett :)
Men nå spør jeg et utrolig latterlig spørsmål. Hva er dystopi? ( * ^ ◯ ^ * )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hmm litt vanskelig å forklare.. Men dystopi blir hvor det tar sted i en "normal verden" som blir styrt på en annen måte.. En verre måte. Fx. Hunger Games. Matched. osv..

Det blir på en måte en undersjanger til Sci.fi sikkert.. Bare at det jo ikke har noe med aliens osv å gjøre..
Syns de hadde en god forklaring på denne siden: http://snl.no/dystopi

Håper det ga mening :P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokserien "en sang om is og ild". Det er bøkene bak tv- serien games of thrones. Bøkene er kjempe bra, og jeg ble hektet med en gang jeg begynte å lese. Absolutt verd å sette seg ned med de bøkene. "Arven" er også veldig bra. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

her er fort\fattere

tolkien, eddings, jordan, pratchett, kerr, bull-hansen, havnes, aril edvardsen, bradbury, clarke, lem, lessing, osvosv...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du ikke har noe i mot å lese på engelsk har jeg mange forslag til deg :) Dune av Frank Herbert, den er vel faktisk oversatt til norsk når jeg tenker meg om. Vatta's War, en serie på 5 bøker av Elizabeth Moon, militær space opera om rompirater og ting. Litt i samme stil er Vorkosigansagaen av Lois McMaster Bujold om en litt usannsynlig helt som i de første bøkene sliter med benskjørhet, men til gjengjeld har han talegavene i orden og en hang til å rote seg opp i situasjoner. Interessant nok lar Bujold ham miste sin karriere innenfor det militære etterhvert og skyver ham inn i en ny jobb hvor talegavene og denne trangen til å rote borti ting kommer godt med. Vil også anbefale Charles Stross sine bøker, han skriver både urban fantasy om Bob som jobber i de paranormale etterretningstjenestene i UK og ymse space opera og cyberpunk. Philip K. Dick er også en forfatter som kan dra nytte av ditt bekjentskap, mest kjent for å ha skrevet boken som inspirerte filmen Blade runner kanskje, men har skrevet mye annet. Clifford D. Simak er også en av gamlekara som bør leses, underfundig og ettertenksom sci-fi. Ursula K. LeGuin er en dame som skriver både fantasy og science fiction, i Norge kanskje mest kjent for Trollmannen fra Jordsjø sagaen i fire deler :) Dresden Files er allerede nevnt, så bare hiver meg på anbefalingen av denne serien, god urban fantasy dette også. Liker du britisk understatement humor kan jeg anbefale Discworldserien av Terry Pratchett; satirisk fantasy :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmen Dune er også bra .Kom på 80-tallet såvidt jeg husker...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lynch sin versjon av Dune er til tider for langt unna boka til at jeg virkelig kan glede meg over den :) Miniserien Frank Herbert's Dune er langt mer tro mot boken etter min mening. Jodorowskys versjon kunne ha blitt spesiell om ikke annet, det var ikke noe i veien med planene som innebar bla. Salvador Dalí om jeg ikke husker feil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akk ja. Det er vel fremdeles noen av oss som gråter blod ved tanken på den filmatiseringen av Dune som IKKE ble noe av. 1974. Filmmaker Alejandro Jodorowsky. Design H. R. Giger, Jean Giraud og Chris Foss. Og spesialeffekter ved Dan O'Bannon.

Hulk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hobbiten (Tolkien) er fantastisk! Du har kanskje sett den første filmen? En lettlest og svært underholdende bok. Om du liker den kan du prøve deg videre på Ringenes Herre, også fantastisk bra bøker, men noe tyngre å lese. Eventuelt er Narniabøkene (C.S. Lewis) også spennende.

Jeg ser Harry potter mangler i boklisten din, disse burde du absolutt lese, selv om de kanskje ikke akkurat kan defineres som standard fantasy. Bøkene er mye bedre enn filmene!

Den beste fantasyserien jeg har lest så langt er A Song of Ice and Fire (Game of Thrones, av G.R.R. Martin), men mulig den blir noe komplisert, og at du burde vente et par år før du begynner på den.

Eragon, som har blitt nevnt tidligere, kan jeg også anbefale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal prøve å få lest de:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serien om Eragon av Christopher Paolini er bra synes jeg, bøkene om dragen Temeraire av Naomi Novik er også fine. Robert Jordans Tidshjulet er en favoritt hos meg. Håper du finner noe du liker:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg synes også at Eragon serien ser veldig spennende ut. Takk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan anbefale Dreseden Files på det varmeste. En serie på (så langt) 13 bøker som følger trollmann og privat etterforsker Harry Dresden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skal se om jeg finner den:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Song for Eirabu av kristine tofte :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn Christin