Veldig fæl bok men viktig historie og godt skrevet. Lesverdig
Jeg fortsetter videre på bibliotekets leseutfordring: på sporet av den tapte tid, og april er 1930-tallet. Jeg måtte ty til egne reoler og fant Franz Werfel: De førti dagene på Musa Dagh.
Boka er skrevet/utgitt i 1933 og er en dokumentarisk roman om massakrene/forfølgelsen av armenere i Tyrkia 1915, de forskanset seg på fjellet Musa Dagh.
Boka er to bind ca 600 sider tilsammen, så jeg har nok å lese på!
Og så har jeg Wodehouse på engelsk sånn dann og vann "carry on, Jeeves"
Det er vel også no påskekrim på TV? Har ikke undersøkt hva enda....
Jeg leser sjelden krim, men nå har John Le Carré’s En fri agent fanget min interesse. Språket er en ren nytelse, så elegant, handlingen medrivende. Passer utmerket nå når det er så mye som stjeler oppmerksomheten.
Et utrolig fengslende slektsdrama fra Trøndelag fra 1920-tallet og til etter krigen. Dette er forfatterens andre bok og jeg håper det kommer mer fra denne kanten! Anbefales!
Les gjerne hele omtalen min her.
Jeg har merket samme tendens som deg og kan ikke gi noe godt svar. De første årene jeg var med her, hadde vi mange og lange diskusjoner om bøker og forfattere. Etter hvert som medlemstallet økte, og også nettstedet ble lagt om, endret Bokelskere.no karakter. For å sette det på spissen, vi er blitt et sted der vi registrer bøkene våre, og kommer med noen uttalelser om dem. Og enkelte meningsutvekslinger. Denne tendensen setter sitt preg også på lesesirkelen.
Det er vel en smakssak hva folk ønsker dette nettstedet skal være.
Jeg håper du finner noe av interesse i lesesirkelen, Laila og blir med videre.
Jack er fire år, da han og moren, Alice, reiser fra Toronto for å lete etter faren, William. William er kirkeorganist, og han har forlatt Alice. Alice er tatoveringskunstner, og William samler på noter i form av tatoveringer. Drømmen hans er å fylle kroppen helt.
Reisen til Alice og Jack, går først til København, så Oslo, Stockholm, Helsinki og Amsterdam. I alle byene oppsøker de andre tatovører som kjenner til William. Kanskje en av dem kan avsløre hvor han gjemmer seg, for det hele utvikler seg til en katt-og-mus-lek.
Oppi alt dette får vi Jacks betraktninger, og det er både rørende, komisk og interessant. Det er en uvanlig oppvekst, og det blir vel så selsomt da de er tilbake i Canada. Jack begynner nemlig på en jenteskole, som har lempet på inntaket, så noen gutter også har adgang. Men, det er de eldre jentene som fanger Jacks interesse.
Etterhvert blir Jack både beryktet og berømt som skuespiller i Hollywood. Hans forhold til eldre kvinner former ham, og når han står på scenen, er det alltid faren han spiller for.
En stor roman om oppvekst, jakt på en far, svik, og kjærlighet. Irving skriver drivende godt, og historien er fengende og medrivende.
Det kan være mange årsaker til at det har vært liten aktivitet i lesesirkelen i disse tider. Ut fra de få innleggene som har kommet, får jeg inntrykk av at jeg ikke har gått glipp av så mye ved å stå over denne runden. Nå er jo ikke leseperioden omme, men har dere noen kommentarer på Kjærstads roman «Berge»?
nifs og leseverdig
Takk for svaret - koselig å mimre litt over disse bøkene. Skal ta med "Barna på Lilleøya" på hytta og lese for de minste barnebarna, når bare de blir litt større :-)
De største har nok passert dette stadiet, selv om de synes det er veldig koselig at jeg leser barnebøker høyt foran utepeisen i sommerkveldene.
Så googlet jeg Gyldendals gode pikebøker - og fant at jeg har laget også denne listen!
Disse bøkene har lært mange av oss å bli glad i litteratur.
Men Bobsey-barna falt aldri helt i smak hos meg ...
Så morsomt og koselig! Ja, nå ser jeg at jeg har lagt inn «Dimsie på skolen igjen» og «Dimsie griper inn». Men disse ligger bare i min boksamling; jeg får dem ikke opp når jeg søker i Bokelskere.no’s database. Dette er et problem når man legger inn bøker her. Jeg har i hvert fall ikke funnet noen måte å gjøre det på, slik at de bøkene jeg legger inn, blir tilgjengelige for alle.
Min store heltinne var Frøken detektiv, Nancy Drew. Jeg kunne ikke få nok av henne! Senere slukte en av mine døtre bøkene om henne.
Hvilke er de to første i GGP-serien? Er det «Dimsie på pensjonatskole»? Jeg har fortsatt en del GGP-bøker, et par av Aimée Sommerfelts Trulte-bøker – og så klassikeren «Barna på lilleøya».
Fint å tenke på hva disse tidlige leseopplevelsene gjorde med oss.
Ellers så laget jeg for en tid siden listen Mine første bokskatter.
Wikipedias side om Christina Lauren har liste over seriene i kronologisk rekkefølge...med både tittel og årstall.
En kvinne venter på brev fra Staten. Da det endelig kommer, endrer det livet hennes for alltid.
En kvinne er ute på hevntokt. Med seg har hun en ustabil trillekoffert som inneholder en død katt. Nå skal Staten få svi!
En kvinne går tur med hunden sin på stranden. Hun har tatt pause fra oversetterarbeidet. Nå er det ringmerking av fuglene som er i fokus.
De tre historiene blir til én sterk historie om raseri, hevn, ensomhet, galskap og flukt fra fortida. Hva kan få et tilnærmet normalt menneske til å gå helt fra konseptene?
Nja. Symes det var glimtvis bra - spesielt hevndelen, men ellers var det traust og kjedelig.
Violet Rue er yngst i en søskenflokk på sju. Den irsk-amerikanske familien er støyende med flere ustabile elementer. Som tolvåring oppdager Violet at to av brødrene har begått en grusom forbrytelse. Det å tyste er ingen opsjon, men Violet må til slutt gi etter; rettferdighetssansen vinner over familielojaliteten. Avgjørelsen forandrer Violets liv for all framtid. Familien fornekter henne, og hun blir for alltid rotta som anga sine egne. Hun blir sendt i eksil med øyeblikkelig virkning.
Nok en sterk bok fra Oates om rasisme, familie, kvinnehat, lojalitet, seksualitet og identitet.
Medrivende, sår, vond, og engasjerende, som alltid.
tja men ok å lære mer om Ungaren
Tyll Ulenspiegel var møllerens eneste sønn. Mølleren var ulik resten av landsbyboerne. Han søkte kunnskap, og leget syke. Noen kalte ham magiker. På 1600-tallet var det ikke ufarlig å utøve såkalt trolldom, og presteskapet så seg til slutt lei på møllerens virke. Dette førte til at Tyll måtte ut i verden, noe han forsåvidt hadde drømt om lenge. Med seg på ferden fikk han bakerens datter, Nele. Sammen reiste de gjennom land som var ødelagt etter Tredvdeårskrigen. Tyll ble kjent som gjøgler, skuespiller og provokatør, og sammen med Nele, laget han et unikt show. Folk møtte opp, og ble både underholdt og provosert i samme slengen.
Historien er en slags rekonstruksjon av Tredveårskrigen. Interessant og underholdende i starten, men så gikk det bare nedover. Skjønte lite, dessverre.
Boken er langlistet til årets Bookerpris.
Jan Kjærstad er en forfatter jeg aldri har greid å få noe forhold til. Jeg hadde likevel tenkt å gå løs på denne, men ikke kjøpe den. Og siden bibliotekene nå er stengt, ja da melder jeg pass denne runden. Beklager - og lykke til til dere andre.
En familie på fire, mor, far, gutt og jente, reiser fra New York på en roadtrip sørover. Faren vil til områdene der apasjene en gang holdt til. Moren vil til grensen mot Mexico for å redde to immigrantbarn.
På veien blir det plass for både, latter, gråt, krangling og lek. Det blir deres siste tur som familie.
Barna ved grensen til USA, har reist fra hjemmene sine med en såkalt Coyote. Han skal hjelpe dem over grensen, men ikke alle kommer så langt.
De to forskjellige reisene bindes sammen, og blir til en historie om det å være menneske i en umenneskelig verden.
Nydelig språk, og en annerledes historie. Har fått strålende kritikker, og tidligere president, Obama, har den som en av sine favoritter fra 2019.
Synes andre halvdel var best. Der fløt det bedre, for første del var noe ensidig og kjedelig.
Jeg har vært og hentet medisiner på apoteket for en gammel dame som ikke må bli smittet, hyggelig å kunne hjelpe til litt i disse ulvetider...
På lesefronten er jeg snart ferdig med Hamsun:"Sult" og har også lånt tegneserieboken sult av Martin Ernstsen, blir artig å se hvordan han har tolket boka!
Leste denne tidligere i dag og jeg er enig med deg-den er lettlest med en underliggende uhygge men litt for lettvint og forutsigbar. Ble terningkast 4 hos meg så en helt grei bok men jeg er redd den blir fort glemt.
Kjærlighet i koleraens tid :-))