2020
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Den 13. november 2015 smalt det i tre bomber under fotballkampen mellom Frankrike og Tyskland på Stade de France. Samtidig kjørte en gruppe terrorister fra fortauskafé til fortauskafé, der de meide gjestene ned med maskingevær. I konsertlokalet Bataclan var 1 500 fans på konserten med bandet «Eagles of Death Metal». De ble fanget i et inferno. Slik forgikk angrepet som IS fullt og helt planla og gjennomførte på europeisk jord i 2015.
Vibeke Knoph Rachline har bodd en årrekke i Paris, og er den norske journalisten som kjenner Frankrikes hovedstad best. Byen er blitt en del av henne, og hun av den. For henne ble terroren personlig. Terror i Europas hjerte er hennes forsøk på å komme til bunns i hvordan noe så grusomt kunne skje. Forfatteren følger Salah Abdeslam, den eneste overlevende terroristen, på hans vei fra festglad ungdomskriminell i Brussel, til terrorist i Paris.
Forlag Res publica
Utgivelsesår 2019
Format Innbundet
ISBN13 9788282260961
EAN 9788282260961
Omtalt tid 2010-2019
Omtalt sted Paris
Språk Bokmål
Sider 282
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketTerrorisme er aldri vakkert, og for terrorister er menneskelivet ikke mye verdt. Ved å ta liv vil terrorister alltid oppnå noe, enten terroren er islamistisk, høyreekstrem eller revolusjonær.
"Frykten er terrorismens grobunn. Den nærer seg av frykt, tvil og usikkerhet. Terrorismens verste fiende er besluttsomhet", sier Yasmina Khadra. Frykt bidrar samtidig til at vi overlever. Det er den som utløser vår alarmberedskap og som gjør at vi flykter unna faren - i den grad det er mulig.
Radikalisering er et fenomen som utvikler seg, derfor må arbeidet hele tiden justeres.
Å avradikalisere er samtidig noe ganske annet enn å fjerne kakerlakker eller trykke på en delete- eller reset-knapp. Dramatikeren Ismail Saidi har sammenlignet radikaliseringsondet med kreft: "Når du har fått vite at du lider av det, blir du behandlet for det. Du får cellegift. Det er meget smertefullt."